Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2015 - Anul XX, nr. 2 (5814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Situaţie fără precedent

Circa 3.500 de elevi de clasa I vor începe semestrul al II-lea fără abecedare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La aproape patru luni de la debutul anului şcolar, aproape de finele primului semestru, circa 3.500 de elevi suceveni din clasa I încă aşteaptă abecedarele după care trebuie să înveţe în acest an şcolar.

Cel mai devreme, abecedarele tipărite și digitale vor ajunge, în sfârșit, pe băncile elevilor la începutul lunii viitoare, odată cu debutul celui de-al doilea semestru şcolar. Cele două variante ale manualelor (print şi digital) vor funcţiona în paralel.

În lipsa acestor cărţi, micuţii studiază după abecedare tipărite după vechea programă şcolară sau caiete şi manuale auxiliare cumpărate de părinţi. Noile abecedare sunt realizate după o nouă programă şcolară, modernă, care îşi propune să nu-i mai încarce pe copii cu informaţii, ci să-i înveţe să descopere singuri cunoştinţe interesante pe care să le folosească în viaţă.

 

De ce s-a ajuns în această situaţie

La mijlocul lunii decembrie 2014, Ministerul Educaţiei a stabilit pentru a treia oară câştigătorii licitaţiei care urmau să tipărească noul Abecedar. Elevii nu au nici acum manuale din cauza faptului că precedentele rezultate ale licitaţiei au fost contestate de editori de două ori la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a identificat de fiecare dată nereguli în procedura prin care au fost desemnaţi câştigătorii şi a obligat Ministerul Educaţiei să reevalueze ofertele depuse.

7.000 de elevi suceveni din clasele I şi a II-a au fost întâmpinaţi în acest an şcolar fără nici un manual pe bancă, după ce au apărut contestaţii în urma licitaţiei pentru atribuirea comenzii de manuale, organizate de Ministerul Educaţiei. Nici manualele în format digital promise de Ministerul Educaţiei nu au putut fi accesate de la 15 septembrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 3.500 de elevi de clasa I vor începe semestrul al II-lea fără abecedare.
 Vizualizări articol: 1765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Circa 3.500 de elevi de clasa I vor începe semestrul al II-lea fără abecedare3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SPAGARILOR trimis de
( 6 ian 2015, 11:20:08
DATI-VA DEMISIA SPAGARILOR

DATI-VA DEMISIA SPAGARILOR!

2.   E timpul invatatorilor! trimis de
( 6 ian 2015, 11:45:31
Pacat ce ei nu prind momentul. Fara cariti si manuale alternative din mai multe motive! Banii care sunt alocati, sa fie distribuiti invatatorilor pentru fise individuale date elevilor in fiecare zi, iar restul introdusi in salar. Un invatator are capacitatae de-a isi face programa pe un an de zile urmarind nivelul la care trebuie, ca un elev de clasa a 4 sa-l atinga. Poate fi cu plus s-au cu minus, acesta lasand o amprenta decisiva asupra copilului. Nu exista materie in invatamantul scolar care poate fi intrepetata ca drepturi de autor, copilul merge la soala, ii da fisele si nu mai umbla cu giozdanul de-i rupe spinarea. Banii din invatamantul primar trebuiesc alocati fiselor si salariilor invatatorilor, complementar se da tableta. Banii pentru un copil, se aloca cel putin valorea unui militar roman in NATO, copiii astia sunt mai patrioti decat restul. Fara ei, tara asta devine istorie, si daca istoria nu are cine s-o citeasca, nici noi nu mai existam defapt.
3.   DRAGI INVATATORI, TREZITI-VA! trimis de
( 6 ian 2015, 12:02:23
Materie exista si fara doctorate sau drepturi de autor, nu exista TACT PEDAGOGIC, atat interior( in scoala, dragostea de a pleca copilul de langa mine cu ceva materie, atat cat poate), cat si exterior( eu i-asi spune lui tonta prima data, sa-si sufle mucii, poate asa se duce si minciuna cand sta de vorba cu mine).
3.1  RE: DRAGI INVATATORI, TREZITI-VA! trimis de
( 6 ian 2015, 12:18:46
Invatati si profitati de greselile lor, nu le dati apa la moara!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei