Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2015 - Anul XX, nr. 2 (5814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ţară de hoţi

Sute de metri de parapet au făcut „paşi” pe drumul judeţean Dărmăneşti – Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de metri de parapet metalic de protecţie montat pe drumul judeţean  DJ 209D, care leagă localităţile Dărmăneşti - Calafindeşti - Siret, au dispărut în urmă cu mai multe luni, iar alte bucăţi de tablă zincată sunt pe cale să facă „paşi”. „Miracolul” acestei dispariţii se datorează hoţilor, care şi-au făcut de cap fără ca nimeni să-i vadă. Mai grav este că şi alte porţiuni din acest drum sunt vizate de hoţi. În diferite zone unde parapetul încă mai este în picioare, hoţii au defiletat şuruburile şi aşteaptă acum momentul prielnic pentru a încărca tabla de protecţie.

Radu Avădanei, directorul Direcţiei de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, a precizat că furtul parapetului metalic s-a produs imediat după inaugurarea acestui drum la finalizarea lucrărilor de modernizare din cursul anului 2012.

„Am anunţat posturile de poliţie din zonă, dar până în prezent nu ni s-a comunicat dacă hoţii au fost prinşi sau nu. Dacă nu avem o înştiinţare oficială în acest sens nu putem face aproape nimic”, a precizat Radu Avădanei.

În cazul în care hoţii vor fi identificaţi, Consiliul Judeţean Suceava trebuie să se constituie parte civilă în proces, iar dacă Poliţia va spune că nu a găsit hoţii atunci se va trece la înlocuirea bucăţilor de parapet lipsă.

Potrivit estimărilor realizate de specialiştii CJ Suceava, prejudiciul pe DJ 209D se ridică la circa 30.000 de lei, sumă în care sunt incluse atât materialele, cât şi manopera.

O situaţie similară se regăseşte şi pe drumul judeţean DJ 177A, care leagă Ostra de Stulpicani, acolo unde hoţii au furat aproximativ 400 de metri liniari de parapet de protecţie.

În acest caz hoţii au fost identificaţi, iar Consiliul Judeţean Suceava s-a constituit parte civilă în proces, dar şansele de a recupera ceva din prejudiciul care se ridică la circa 25.000 de lei sunt aproape nule.

„La finalul procesului vom apela la un executor judecătoresc pentru a recupera prejudiciul, dar din experienţa trecută pot spune că va fi extrem de greu să valorificăm ceva pentru a acoperi paguba”, a mai arătat Radu Avădanei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de metri de parapet au făcut „paşi” pe drumul judeţean Dărmăneşti – Siret.
 Vizualizări articol: 2590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sute de metri de parapet au făcut „paşi” pe drumul judeţean Dărmăneşti – Siret4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atingere securitatii nationale trimis de
( 6 ian 2015, 12:31:34
De ce dracu nu se da o lege prin care furtul sau distrugerea de astfel de componente - parapeti, parazapezi, semne de circulatie, cablu telefonic,capace de canal, perdele forestiere de protectie etc - sa fie bagat la atingere adusa securitatii nationale ? Si cei de fac asa ceva, direct cu executare, si scosi iarna la deszapezit cu lopata, la terasamente etc. Sa vezi daca-si mai face careva gard la cotetul porcului din parapeti sau parazapezi cand stie ca are de dat 8 ore la lopata in frig...
1.1  RE: Atingere securitatii nationale trimis de
( 6 ian 2015, 15:58:38
Din păcate această lege ar aduce atingere la drepturile omului! Cum adică să-l pedepsești pe hoț ținându-l în frig la deszăpezit? El e doar un om cu drepturi (și fără obligații - alea îți revin ție) și dacă fură și pune în pericol viața altora trebuie să stea la închisoare (care fiind privativă de libertate e cică suficientă) unde să aibă căldură, 3 mese bune pe zi, acces la tv, radio, eventual calculator, lucruri la care mulți dintre cei cu obligații renunță, deoarece statul le ia banii pentru a-i întreține pe hoți!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei