Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2015 - Anul XX, nr. 2 (5814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Iarnă veritabilă

Ieri, probleme din cauza viscolului, de astăzi revin gerurile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste o sută de elevi şi preşcolari din Muşeniţa au avut vacanţă încă o zi după ce şcolile şi grădiniţele la care învaţă au fost închise în cursul zilei de ieri din cauza viscolului puternic şi a ninsorilor care au blocat drumurile din această comună. La primele ore ale dimineţii de ieri, la unităţile de învăţământ din satele Baineţ şi Văşcăuţi, comuna Muşeniţa, au reuşit să ajungă doar câţiva copii care locuiau mai aproape de şcoală. Pentru ceilalţi copii care trebuiau să vină la ore din zone mai îndepărtate, microbuzele şcolare nu au mai ajuns să-i ia, drumul judeţean care trece prin comună fiind impracticabil din cauza viscolului. În aceste condiţii, autorităţile locale şi conducerile unităţilor de învăţământ din Muşeniţa au decis să întrerupă activitatea şcolară în cursul zilei de ieri, în condiţiile în care transportul copiilor cu microbuzele şcolare ar fi putut reprezenta un pericol pentru cei mici. În total, 134 de elevi şi preşcolari din Muşeniţa nu au mai mers ieri la şcoală din cauza viscolului. 

„Situaţia este cam critică. Dimineaţa, toate drumurile din comună, cel judeţean şi cele comunale, erau înzăpezite. Microbuzele care aduc copiii din patru sate învecinate nu s-au putut deplasa, iar şoferii m-au anunţat că s-au întors din drum la recomandarea poliţiei locale. În aceste condiţii m-am consultat cu primarul şi am luat decizia să întrerupem activitatea şcolară”, declara ieri directorul unităţilor şcolare din comuna Muşeniţa, Gheorghe Prelipceanu.

Viscolul de ieri a provocat probleme serioase şi drumarilor care au acţionat pe drumul judeţean 291A Zvoriştea – Frătăuţii Noi, care trece prin Muşeniţa. Încă din dimineaţa zilei de ieri drumul a fost blocat de mai multe ori, după cum spun localnicii, în condiţiile în care imediat după trecerea utilajelor de deszăpezire zăpada era viscolită înapoi pe drum. Astfel, primarul din Muşeniţa, Filip Nicolaev, a spus că utilajele de deszăpezire au intervenit încă de la ora 6:00 dimineaţa, însă numai după o oră, drumul era acoperit din nou de zăpadă. „Vântul bate puternic, iar în urma utilajelor drumul se înfundă la loc. La şase am deszăpezit, iar la şapte zăpada era la loc. Din acest motiv, împreună cu directorul  am decis să închidem şcolile pentru că era pericol pentru copii”, a spus Filip Nicolaev.

La rândul său, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat în cursul zilei de ieri că la şcoala cu clasele I-VIII din satul Baineţ sunt cinci clase, cu 74 de elevi, precum şi o grupă de grădiniţă, cu 16 copii. De asemenea, la şcoala cu clasele I-IV din Văşcăuţi sunt două clase cu 29 de elevi şi o grupă de grădiniţă cu 15 copii.

De precizat că tot în Muşeniţa, o persoană care trebuia să facă dializă la un centru specializat din Rădăuţi nu a reuşit să ajungă la timp la tratament, tot din cauza viscolului, fiind reprogramată pentru ziua de astăzi.

 

Peste 4.000 de locuinţe au rămas fără curent electric

Viscolul puternic şi temperaturile scăzute au provocat şi probleme cu alimentarea cu energie electrică a locuinţelor în mai multe zone ale judeţului. Astfel, peste 4.000 de locuinţe din mai multe zone ale judeţului Suceava au rămas fără curent electric începând de marţi dimineaţa.

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat că în ceea ce priveşte furnizarea de energie electrică au fost înregistrate 12 deranjamente colective pe linie de joasă tensiune, fiind afectaţi 195 de abonaţi. Alte două deranjamente au fost înregistrate pe linii de medie tensiune, respectiv Rădăuţi – Grăniceşti, fiind afectaţi 3.500 abonaţi, şi Vicov – Putna, zonă în care au fost afectaţi 400 de abonaţi. Sinescu a precizat că echipele E.ON au acţionat în teren pentru a remedia deficienţele apărute, alimentarea cu energie electrică la toate locuinţele afectate făcându-se în jurul prânzului.

 

Toate drumurile naţionale din judeţul Suceava au fost deschise traficului, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă

Toate drumurile naţionale din judeţul Suceava au fost deschise circulaţiei rutiere în cursul zilei de ieri. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat că pe toate drumurile naţionale din judeţul Suceava s-a circulat în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă frământată cu o grosime de 1 - 2 centimetri. El a arătat că  utilajele de deszăpezire au fost mobilizate la ambele secţii de drumuri naţionale. Astfel pe sectoarele de drumuri administrate de Secţia de Drumuri Naţionale Suceava s-a acţionat cu 19 autoutilaje pe toate cele 9 tronsoane, fiind împrăştiate 144 tone de material antiderapant. De asemenea, la Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc se acţionează cu 24 autoutilaje pe toate cele 5 drumuri naţionale din administrare, fiind împrăştiate 301 tone de material antiderapant.

Prefectul a mai spus că şi pe drumurile judeţene s-a circulat în condiţii de iarnă. El a menţionat că ieri dimineaţa, pe drumurile judeţene au acţionat 25 de utilaje de deszăpezire şi au fost împrăştiate 289,5 tone material antiderapant.

 

De astăzi revin gerurile în judeţul Suceava

Vremea nu se va îndrepta nici în perioada următoare, Administraţia Naţională de Meteorologie emiţând ieri o informare de vreme deosebit de rece şi intensificări ale vântului valabilă şi pentru judeţul Suceava. Potrivit ANM aceste fenomene vor avea loc de astăzi, de la ora 14:00 şi până vineri, 9 ianuarie a.c., la ora 10:00. În această perioadă vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, iar temperaturile minime vor coborî frecvent sub minus 15 grade, iar izolat chiar sub minus 25 grade. De asemenea, temperaturile maxime din timpul zilei vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între minus10 şi 0 grade. În cursul zilei de marţi, 6 ianuarie, dar şi în noaptea de marţi spre miercuri vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 55...65 km/h.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ieri, probleme din cauza viscolului, de astăzi revin gerurile.
 Vizualizări articol: 1977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ieri, probleme din cauza viscolului, de astăzi revin gerurile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei