Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2015 - Anul XX, nr. 2 (5814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Taxele şi impozitele locale pot fi achitate începând de ieri, cu o reducere de 10%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de ieri, taxele şi impozitele locale pentru 2015, în municipiul reşedinţă de judeţ, pot fi achitate, casieriile şi ghişeele Primăriei Suceava fiind deschise conform programului normal de lucru.

Chiar de nu a mai fost înghesuială la ghişee, ca în alţi ani, mulţi suceveni au venit să îşi achite din prima zi obligaţiile către bugetul local, beneficiind şi de o reducere semnificativă, de 10%, la plata anticipată a unor taxe şi impozite.

Mai exact, conform deciziei luate de Consiliul Local Suceava, la finele anului trecut, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice care îşi achită până la 31.03.2015 impozitul pentru întregul an, pentru clădiri şi terenuri, beneficiază de o reducere de 10% din suma datorată.

Tot 10% este bonificaţia care se acordă şi la plata integrală, până la finele lunii martie, a impozitului datorat pentru mijloacele de transport cu tracţiune mecanică şi pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone. Reducerea se aplică atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

Pentru taxa de salubrizare, care este de 5 lei/lună, de persoană, adică 60 de lei pe an, nu se aplică nici o reducere la plata anticipată.

 

Primul plătitor de taxe şi impozite

La fel ca şi anii trecuţi, primul contribuabil care a achitat toate dările către bugetul local a fost primarul Ion Lungu.

Acesta a plătit în total 318,9 lei, impozit pentru locuinţă, pentru maşină şi taxa de ecologizare, fiindu-i eliberată chitanţa nr. 1.

„Am plătit suma de 318,9 lei, din care 141,30 lei pentru impozitul pe apartament, 57,60 lei impozit pe maşina Skoda Octavia şi 120 lei la taxa de ecologizare”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

Pentru plata anticipată a obligaţiilor către bugetul local, edilul sucevean a beneficiat de o reducere de 22,10 lei, din care 15,70 lei la impozitul pe clădiri şi 6,40 lei la impozitul pe mijlocul de transport.

De altfel, primarul Ion Lungu, care prin achitarea acestor taxe locale a vrut să dea un exemplu celorlalţi, i-a îndemnat pe toţi sucevenii să îşi achite taxele şi impozitele până pe 31 martie, pentru a beneficia de bonificaţiile oferite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxele şi impozitele locale pot fi achitate începând de ieri, cu o reducere de 10%.
 Vizualizări articol: 3411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Taxele şi impozitele locale pot fi achitate începând de ieri, cu o reducere de 10%5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Populism de joasa speta trimis de
( 6 ian 2015, 11:55:41
Domnul Lungu a iesit de trei ori primar al Sucevei.Probabil si datorita unor gesturi de un populism de joasa speta.Sa facem un inventar al acestor gesturi de fatada care probabil au avut ca efect alegerea primarului de cetateni.
Primul este chestia asta cu platitul impozitelor.Domnul primar in fiecare an plateste PRIMUL l cica pentru a da un bun exemplu cetatenilor.
Al doilea gest populist este acela de a iesi in primavara cu maturoiul in mana.Nu a cerut nimeni niciodata conducatorilor destinelor orasului sau judetului sa iasa la maturat sau sa toarne plombe de asfalt.Ei trebuie sa faca licitatii corecte,sa aleaga firme serioase si sa urmareasca secunda de secunda ce presteaza aceste firme si pe ce bani.A iesi la oha sa dai doua minute cu matura este hilar.
2012 -Liderii USL Suceava, Alexandru Băişanu şi Cătălin Nechifor, au dat, astăzi, cu mătura în cartierul Tinereţii. Cei doi au mers în Burdujeni ştiind că primarul PDL al Sucevei, Ion Lungu, se va afla acolo în cadrul campaniei de ecologizare a municipiului. Domnul Lungu a spus că, de cînd este primar, adică din 2004, iese în fiecare primăvară la măturat(cu televiziunile dupa el).

2.   Populism de joasa speta trimis de
( 6 ian 2015, 11:59:53
Al treilea gest populist este chestia cu sarmalele pe care le ofera primarul la intrare la Manastirea Sfantul ioan cel Nou.
Costica visează că s-a dus la moaştele Sfântului Ioan cel Nou. Acolo îl întâmpină primarul Lungu astfel:
– Bine ai venit! Ia loc să mănânci o porţie din aceste sarmale, că ţi-o fi foame…Apropo, să ţi le încalzesc sau nu?
– D’apăi, încălzeşte-le,domnu primar că nu mă grăbesc!…, zise Costica , dând să se scarpine în cap.
Dar când întinse mâna să se scarpine, se lovi de fierul rece al patului şi se trezi . Atunci, cu maţele ghiolcăind de foame, Costica zise cu ciudă:
– Ptiu, că prost am fost! Nu am putut io să le mănânc reci?!?
2.1  RE: Populism de joasa speta trimis de
( 6 ian 2015, 12:40:10
aceste gesturi sunt pentru pupatorii de ciolane!! care sunt orbiti si nu vad strazile pline de glod nu de noroi ..cum era o vorba. strazi cu gauri si santuri pana la gat de iti rupi masina... domnule primar pe cand o vizita la picior sau cu masina prin oras sa vedeti cum sta treaba??
Apropo de la primaria si pana acasa..sau la prelipca..pe unde mergeti ? o luati pe la Termica?? sa vedeti cat lemn au ars? si continuati pe tarlale? sau adormiti cum urcati in masina iar drumul pana acasa e un fleac.?? sunt chiar curios daca nu va doare inima nici macar pt masina primariei care va taraie fundul ca mie imi este mila de jaful meu de masina
2.2  RE: Populism de joasa speta trimis de
( 6 ian 2015, 12:47:32
stau si observ ca mai bine ar fi sa nu.si mai faca articole la presa si sa nu.si mai afiseze fata pt ca starneste nebunia internatilor care ii umple frigiderul desi sarbatorile au trecut
3.   Populism de joasa speta trimis de
( 6 ian 2015, 12:03:11
.Aceste gesturi desigur nu sunt intamplatoare.Sunt acte de populism ieftin menite sa-i castige electoratul.Pentru primarie sau pentru parlament.Speculeaza ca si toata clasa politica gradul de educatie si de constiinta redus al poporului care nu este atent la realizarile in orasul Suceava ci este sensibil la gesturi de suprafata,superficiale ,dar de efect.Dupa 10 ani de domnie bilantul este tragicomic.Orasul e murdar si cu infrastructura varza.Lucrarile de canalizare si apa au transformat strazile in transee.Suceava nu are stadion,sala polivalenta,cinematograf,teatr are o identitate culturala.Nu are parcuri si locuri de recreere.Este un oras inert,cenusiu si trist.
4.   Ar trebuii sa dam in judecata primaria trimis de
( 6 ian 2015, 12:12:59
in loc sa mai platim impozite si taxe ar trebuii sa dam in judecata primaria pentru ca de 12 ani suceava arata precum prelipca si acest primar nu a facut nimic decat sa schimbe pavele si sa asfalteze cu pavele si poftim pavele pe paine.....sunt alei care de prein 88 nu au mai fost asfaltate sau curatate si cand ploua nu se mai poate circula.....acest primar si cu oamenii din jurul intr-un cuvant primaria ar trebuii sa o dam in judecata si sa nu mai platim taxe pentru ca nu face nimic cu banii acestia decat sa mai deschida cate un club....noi cetatenii suntem prosti pentru ca acceptam ca acest taran sa faca ce face si suceava arata precum prelipca!!!
5.   Populism de joasa speta trimis de
( 6 ian 2015, 12:15:39
Un cunoscut ziarist sucevean a creat o HARTA A GLODULUI din municipiul Suceava.Daca domnul primar din curiozitate studiaza aceasta harta,sau pur si simplu face un tur al orasului,isi va pune intrebarea daca mai e cazul sa mai fie primar sau ar trebui sa se retraga cu ochii plecati.Aceasta harta cuprinde strazile:
Strada Stadionului Itcani
Strada Dragomirna Itcani
Strada Traian Taranu
Strada Micsunelelor Itcani
Strada Eugen Lovinescu Burdujeni
Strada Leca Morariu Areni
Strada Gheorghe Doja Burdujeni
Strada Narciselor Zamca
Strada Pictor Panaiteanu Burdujeni
Strada Aleea Vamii Scheia
5.1  RE: Populism de joasa speta trimis de
( 6 ian 2015, 16:30:00
Dacă spuneai că e vorba de Dinu Zară ce se întâmpla ? Îți luau boii de la bicicletă tipii ăștia de la cea mai bună hârtie de toaletă a anului 2014.
6.   Incompetenta crasa trimis de
( 6 ian 2015, 12:29:30
Orasul e scapat total de sub control.Infrastructura e varza.Oriunde ai merge te ingrozesti cand vezi cum arata orasul.Oriunde ai merge ai senzatia de paragina si mizerie.In G.Enescu este o piata unde este si banca Transilvania .Zici ca au explodat bombe acolo.Bulevardul este in ultimul hal.In spate stradutele nu au mai fost asfaltate de nu stiu cati ani.Pe la Liceul sportiv sunt niste cratere imense.Srada Universitatii este in aceeasi stare jalnica de ani de zile.In Zamca toate stradutele sunt in ultimul hal.In Itcani zici ca te afli in evul mediu,si pe vremea lui Stefan cel Mare drumurile aratau mai bine.
7.   Balustrada ruginita trimis de
( 6 ian 2015, 12:50:39
Pasarela de la Itcani a fost construita de Ceasca.Atunci se construia in ritm alert.Dupa 89 se mai construieste din parti.Cand traversezi pasarela iti sar in ochi balustradele.Sunt vechi,ruginite si pline de gauri si fante mancate de rugina.Ai senzatia
ca ranjesc la tine .Si parca balustrada iti spune:Am fost mandra si frumoasa.Am fost data contra ruginei.Am fost data cu vopsea.Straluceam mandra in bataia soarelui.Si ce-am ajuns acum???Asta sa fie viitorul nostru??Un viitor care sa ranjeasca la noi had precum balustrada de pe pasarela Itcani????Asta vrem???
8.   Lumea spune ca ai platit cu lei vechi! trimis de
( 6 ian 2015, 12:51:13
Tataie, de ce n-ai folosit cardul? Iti place numai cash, astia nu au miros sau urme?
9.   POIANA LU iOCAN trimis de
( 6 ian 2015, 13:32:57
Construcţia magistralei de metrou în Suceava va începe în 2015 şi ar urma să lege centrul oraşului de aeroport, conform autorităţilor locale!
Metroul din Suceava va avea cinci staţii: Centru, Bazar, Gara Burdujeni, Orizont, Aeroport, a declarat Ion Lungu, primarul oraşului. Acesta spune că soluţia mutării transportului urban în subteran este singura soluţie viabilă pentru oraş!
Si Consiliul Judetean Suceava a realizat o analiză din perspectivă tehnică, economică, estetică, funcţională, dar şi din punct de vedere al dezvoltării urbane, iar concluzia acestei analize este că transportul subteran este „soluţia optimă” pentru transport pentru Suceava.
10.   Domnule primar trimis de
( 6 ian 2015, 13:59:54
sunteti o catastrofa...ati facut doar promisiuni si nimic altceva,cartierulItcani bunaoara e un dezastru,nu numai demografic intrucat e plin de rromi si ti-e oarecum sa iesi seara pe strada dar si social pentru faptul ca are 85% strazi sunt doar pietruite,nu exista canalizare in totalitate iar aductiunea de apa ati last-o balta...ati cersit de fiecare data voturi si le-ati obtinut datorita popii si predicatorului adventist dar AJUNGE...pasarela mai are putin si se darama,podul peste apa Sucevei e fisurat de la traficul greu...RUSINEEEEEEE...In alta ordine de idei,bordurile din oras sunt varza,prefectura e un exemplu de luat in seama,iar strazile din zona semicentrala sunt gaurite ca dupa batalia de la Verdun...Rusineeeee...
11.   "buna" ideea cu metroul trimis de
( 6 ian 2015, 14:05:35
dar este vorba aia noi nu ne putem c**a de foame dr avem metrou....in piata mica mergi ca pe santier a spus ca dupa ce termina de modernizat asfalteaza......magazinele sunt gata de mult.....si asfaltul inca nu a venit....in spatele primariei pe langa cimitirul evreiesc, in spatele centrului militar este zona zero se plateste impozit de centru si abia poti sa mergi si cand ploua e vai si amar....piata mica nu are o parcare si e jale acolo cum se circula si ce aglomeratie este.intai sa faca ordine in oras, sa faca curatenie....si mai apoi sa ne gandim la proiecte mai mari.....dar cum am mai spus suceava e un sat frumos care se aseamana mult cu prelipca lui lungu!!!!! asa ca domnule gospodar mai bine ti-ai da foc si ar trebuii sa vina DNA-ul pe tine sa-ti confiste tot.....pentru ca doar asta ai facut!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei