Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2015 - Anul XX, nr. 2 (5814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Partida de vânătoare la care a fost ucis un om nu era organizată legal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Partida de vânătoare de mistreţi de pe raza comunei Dorna Candrenilor, la care un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost împuşcat mortal de un alt vânător, nu era organizată legal, în sensul că autorizaţia de vânat fusese emisă pentru data de 2 ianuarie, şi nu 4 ianuarie, când s-a petrecut tragedia. Asta rezultă din ancheta preliminară efectuată în acest caz, condiţii în care cercetările au fost extinse sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni, nu doar pentru ucidere din culpă.

 

Bărbatul de 54 de ani, răpus de un glonţ în câmpul de tragere

Gheorghe Gâză, în vârstă de 54 de ani, localnic din Dorna Candrenilor, posesor de armă de vânătoare, se afla duminică, alături de alţi 12 bărbaţi, la vânat mistreţi pe raza Fondului de vânătoare 9 Negrişoara, aflat pe raza satului Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor.

În timpul tragerii, bărbatul de 54 de ani a căzut răpus de un foc de armă în momentul în care, precizează anchetatorii, a pătruns în câmpul de tragere. 

Din cercetările derulate de echipa operativă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi al Serviciului de arme, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, rezultă că focul a fost tras de Gheorghe Claudiu Racz, în vârstă de 33 de ani, şi el posesor de armă de vânătoare, din Vatra Dornei.

 

Vânătorii nu mai aveau ce căuta în fond pe 4 ianuarie

Iniţial anchetatorii au crezut că vânătoarea de mistreţi a fost legală, pentru că exista o autorizaţie în acest sens, emisă de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava – Clubul de Vânătoare Vatra Dornei. 

Pe parcursul cercetărilor ulterioare, după audierea tuturor părţilor, s-a stabilit că pe 29 decembrie 2014 administratorul fondului de vânătoare a emis într-adevăr autorizaţie de vânătoare pe Fondul 9 Negrişoara, pentru ziua de 2 ianuarie 2015. În autorizaţie grupul de 13 vânători a avut acordul de a împuşca şapte exemplare de mistreţi, unul de lup, 16 de vulpi şi cinci de câini.

Organizatorul vânătorii a fost un anume Gheorghe Candrea. 

„Fără acordul scris sau verbal al gestionarului fondului de vânătoare, a organizat o altă ședință pe același fond de vânătoare Negrişoara, pe data de 4 ianuarie, având ca scop identificarea și capturarea unui mistreț rănit anterior”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Aşadar, vânătoarea de duminică, 4 ianuarie, a fost ilegală.

 

Familia decedatului nu este convinsă că acesta a fost împuşcat de Racz

Faţă de bărbatul care ar fi tras accidental în Gheorghe Gâză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Procurorul criminalist urmează să stabilească în ce măsură are culpă persoana care a tras în acest caz. 

De cealaltă parte, poliţiştii au anunţat că au demarat cercetări pentru comiterea a trei infracţiuni: vânătoare fără autorizaţie de vânat legală, uz de armă letală fără drept, dar şi transportul vânatului fără respectarea condiţiilor legale (fără crotalii).

Familia bărbatului ucis nu crede că cel care a tras glonţul fatal ar fi  Gheorghe Claudiu Racz. Aceştia  au anunţat că vor depune o sesizare în acest sens la procurorul criminalist care coordonează ancheta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Partida de vânătoare la care a fost ucis un om nu era organizată legal.
 Vizualizări articol: 6903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Partida de vânătoare la care a fost ucis un om nu era organizată legal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gogosi, sa-i fie tarana usoara. trimis de
( 6 ian 2015, 13:11:36
Daca ati bagat acordul verbal in comunicatul vostrul, atunci totul se duce de rapa. Eu am auzit acordul asta verbal, dar nu l-am inregistrat. Nu are valoare, si orice data e cu plus sau minus, depinde de vreme. Nimeni nu vaneaza fara administrator sau un reprezentant al acestuia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei