Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2015 - Anul XX, nr. 2 (5814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

KO în instanţă

Luptătorul de MMA Gheorghe Ignat, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luptătorul de MMA Gheorghe Ignat, alias “Ursul Carpatin”, fostul multiplu campion al greilor la lupte greco-romane, dar şi campion naţional şi vicecampion european la Sambo, în 2014, a primit ieri după-amiază una dintre cele mai grele lovituri ale vieţii. Şi nu în cuşcă sau în ring, ci într-o sală de judecată a Tribunalului Suceava, unde un judecător l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava îl acuză pe Ignat că a făcut parte dintr-o reţea de fraude informatice.

Sportivul sucevean a fost trimis în judecată la începutul anului trecut sub acuzaţia că, în vara anului 2010, a scos din bancomate aproximativ 150.000 de dolari australieni (circa 100.000 de euro) prin folosirea de dispozitive de skimming, care copiază banda magnetică a cardului introdus în bancomat, fiind folosită şi o cameră de luat vederi pentru a reţine codul PIN al cardului. Faptele au fost comise în special la ATM-uri din oraşele de pe coasta de est a Australiei (Sidney, Melbourne etc.), iar, aşa cum arătau anchetatorii în rechizitoriu, rolul principal al lui Gheorghe Ignat era acela de „a sta de şase”, mai exact de a asigura paza, principalul autor al faptelor fiind un anume Cătălin Zamfirescu, din municipiul Braşov, care a fost arestat preventiv în acea ţară în septembrie 2010 şi ulterior condamnat.

Surse judiciare ne-au declarat că în faţa anchetatorilor Ignat ar fi recunoscut acuzaţiile şi ar fi mărturisit că de vină a fost anturajul în care a intrat, atras de banii pe care amici de-ai săi, din vremea respectivă, îi învârteau. Când a aflat că tot ce are de făcut e să „stea de şase”, a acceptat, mai ales că nu dădea în cap la nimeni şi pe deasupra se afla la mii de kilometri distanţă de casă. Întors în ţară, a regretat şi a luat-o pe calea credinţei, fiind implicat în multe acţiuni caritabile şi de voluntariat, multe dintre ele neştiute de publicul larg.

A deschis şi prima sală de MMA din Moldova, la Complexul Unirea din Suceava, şi şi-a continuat cariera sportivă, reuşind să câştige toate luptele pe care le-a susţinut de atunci, o parte dintre ele transmise în direct de posturi de televiziune centrale. S-a apucat chiar şi de un sport nou, Sambo, trecându-şi în palmares anul trecut titlul de campion naţional şi apoi cel de vicecampion european.

 

Gheorghe Ignat: “Este o pedeapsă foarte aspră”

Contactat ieri după-amiază, Gheorghe Ignat a preferat să nu comenteze decizia instanţei. “Nu mă pricep. Eu sunt sportiv, nu lucrez în domeniul juridic. Spun doar că din punctul meu de vedere este o pedeapsă foarte aspră, însă eu am învăţat întotdeauna să iau ce este bun, chiar şi din situaţii dezastruoase cum este cea de faţă. Lucrul bun pe care aceste situaţii îl aduc în casa mea este că, în astfel de momente, mângâierea noastră este doar Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, nu vă puteţi imagina câtă linişte şi pace poate Dumnezeu să îţi dea chiar în astfel de situaţii. De aceea, am primit această veste ca pe un lucru prin care eu şi casa mea ne este îngăduit să trecem şi mulţumim Lui Dumnezeu şi pentru astfel de lucruri. Vreau să mulţumesc familiei şi celor care ne sunt alături”, ne-a transmis Ignat, tatăl a trei copii minori, dintre care cel mai mic s-a născut anul trecut.

 

Alţi doi inculpaţi în dosar au primit şi ei câte patru ani de închisoare

Câte patru ani de închisoare au primit şi ceilalţi doi inculpaţi din acest dosar, Nicolae Sergiu Ceauşu (39 de ani) şi Ovidiu Ionuţ Ţilea (31 de ani), tot din municipiul Suceava. Cei doi, susţineau anchetatorii, decodau datele obţinute prin dispozitivele de skimming, date cu ajutorul cărora se făceau extragerile frauduloase de numerar.

Anchetatorii explicau în rechizitoriu că specialistul în confecţionarea dispozitivelor destinate copierii şi clonării datelor de pe cardurile bancare era Sergiu Nicolae Ceauşu, care, în 2010, era administrator al unei firme care avea punct de lucru în incinta Bazarului Suceava.

Firma respectivă vindea articole de îmbrăcăminte, iar spaţiul din Bazarul municipiului Suceava era compus din două încăperi, prima fiind destinată desfacerii mărfurilor.

Cea de-a doua încăpere, însă, avea rolul de depozit şi birou al lui Ceauşu, iar aici  acesta, susţin ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, fabrica echipamentele de skimming, precum şi de identificare a datelor de pe cărţile de credit compromise.

Sentinţa de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luptătorul de MMA Gheorghe Ignat, condamnat la patru ani de închisoare cu executare.
 Vizualizări articol: 10873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Luptătorul de MMA Gheorghe Ignat, condamnat la patru ani de închisoare cu executare3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dupa fapta si rasplata trimis de
( 6 ian 2015, 11:36:44
felicitari domnule judecator pentru pedeapsa data acestui criminal, in cea ce priveste peformanta sportiva, nu are ni-cio legatura cu criminalitatea si infractionalitatea lui, si trebuie pedepsit astfel de gunoaie ce se cred stapanii acestui popor.. sa speram ca curtea de apel sa mentina decizia asta s-au chiar sa-i mai puie vreo 3-4 ani cai merita.
1.1  RE: Dupa fapta si rasplata trimis de
( 6 ian 2015, 12:33:14
tu chiar esti prost.. omul a recunoscut ca a gresit.. a fost intr.un anturaj nepotrivit si a facut si el ce a facut ceilalti..daca nu ai ajuns si tu aici( cum nici macar nu esti capabil sa ajungi) nu poti decat sa te bucuri ca esti liber. nici macar nu esti pagubit iar cei pagubiti sunt acoperiti de polite de asigurare si isi primesc banii inapoi de la banci... iar tu stai de partea hotilor cu acte..bancile
1.2  RE: Dupa fapta si rasplata trimis de
( 6 ian 2015, 15:47:23
lukane rade tot internetu de tine prosta ca ei apararea unui criminal ca asta. canditiva ca animalul asta poate sa intre peste voi in casa sa va jefuiasca si voi il compatimiti pe hot, sa stiti ca sunteti si voi niste criminali daca il aparati, ori sunteti rude cu dobitocu asta... mie personal nu imi este frica de astfel de gunoaie nu ma sperie, eu sunt de parere ca zicala buturuga mica rastoarna carul mare este adevarata.
2.   Pt Dl Lucikan trimis de
( 6 ian 2015, 12:12:12
Numești gunoi un om care doar in 2014 a adus rezultate deosebite pt Suceava si Romania ,după răutatea pe care o expui aici in cuvinte cred ca nu esti departe de acest nickname "gunoi",il meriți pe deplin pt necurajul tau de a comenta si arunca cu noroi in cineva din spatele calculatorului...oameni ca tine ne fac de rusine in fiecare zi !!!
2.1  RE: Pt Dl Lucikan trimis de
( 6 ian 2015, 15:36:37
bai dobitocule de rusine ne fac astia ca ignat, care jefuieste lumea si ii omoara etc. nu inseamna ca daca si-a recunoscut vina trebuie si iertat sa nu ne intorcem in timp in evul mediu ca va fii vai si amar de poporu asta.. lasati criminalu sa intre la puscarie si ca exemplu, pentru cariera sportiva a luat saci de bani
3.   Pt Lucikan trimis de
( 6 ian 2015, 12:32:01
Da de acord cu bulibasha, gunoi e prea bun pt tine, sigur nu ai curaj sa-i spui o vorba lui Ghita ignat chiar in cusca fie inchis. Domnule Ignat trecutul tau e iertat de Dumnezeu, judecatorii is I fax treaba lor, noi suntem alaturi de tine, fruntea sus.
4.   Re Pokemoniti-va trimis de
( 6 ian 2015, 12:48:21
Ghita, am un pont bun pentru cand iesi . Vorbim atunci, ca este sigur si nu te mai prind astia asa usor. Ssssst somn usor si nu uita: la parnaie, degeaba stai cu spatele la perete daca dormi cu gura deschisa.laughing
5.   Dreapta sentinta trimis de
( 6 ian 2015, 13:39:25
In tarile civilizate, Pistorius, Amstrong si ati sportivi care fac prsotii sunt renegati si condamnati pe drept. La romani daca ai dat un gol sau un pumn in ring, ai dreptul la toate magariile fara sa fii pedepsit. Cu mentalitatea asta nu ajungeti departe.
5.1  RE: Dreapta sentinta trimis de
( 6 ian 2015, 17:59:06
Subscriu la ce scrii tu, as adauga cazul Gica Popescu. E de condamnat fapta sa sau de iertat. Dati-va singuri raspunsuri.
6.   Bancile camatari moderni trimis de
( 6 ian 2015, 18:31:10
bancile cand ne fura cu comisioane lasa oameni in strada...nu sunt pedepsite si aratate cu degetul...cand cineva fura dintr-o banca(care oricum are banii obtinuti ilegali) toata lumea ii arata cu degetu ca e marele hot. a nu se intelege ca sunt de acord cu furatul....nu sunt de acord cu furatul de la oamenii care muncesc de la batranii pensionari de la saraci etc..dar de la banci din partea mea sa se fure cat se poate...apropo asta fac bancile ..fura de la amarati
7.   Condamnat trimis de
( 6 ian 2015, 19:55:51
A recunoscut, foarte bine, insa nu se sterge furtul, hotia. Astia ce fura si bat ne fac imaginea rea a romanilor. A reusit sa ne strice imaginea si in Australia. A gresit, sa faca anii de pedeapsa si apoi sa dovedeasca ca e un om mai bun, sa faca actiuni caritabile, nu acum cand este judecat si vrea sa dea bine la tribunal. Toti cei ce gresesc spun ca nu mai fac prostii pe viitor,insa daca nu suporta rigoarea legii,vor face alte prostii mai mari. Pentru ca unii fura noi o ducem tot mai prost. Daca toti ar fi pedepsiti, ar face puscarie,nu ar mai face nimeni prostii si noi am trai mai bine. Unii fura din bancomate, altii din asfaltari, comert, vama, toti fura. Daca a furat de la banca, cine plateste comisioane mari pentru daune?noi,clientii bancilor! Doar nu platesc bancherii. Sunt unii oameni asa de ingusti la minte, incat nu vad mai departe de varful nasului. Ne meritam soarta daca acoperim oamenii care gresesc, care fura. Asa incercau sa il acopere pe Gigi Becali, ca e crestin, ca a construit biserici, ca e milos. Nu a fost milos cand a tras teapa de 1 miliard de euro statului roman, stat care nu are bani sa plateasca pensiile batranilor,nu are bani de tratamente pentru bolile oamenilor, nu a tratat oamenii cu cancer si alte boli grave. Si noi ii plangem de mila unora care fura? I-am luat noi medaliile unora ca Ghe Ignat? In mediul acesta de sportivi se dezvolta viitorii infractori, gen Clanul Sportivilor. Ei se cred invincibili, fac sport nu pt sanatate si palmares, ci pentru a fi siguri ca sunt sefi in clanurile lor, ca vor santaja, bate, chinui pe cei care indraznesc sa se opuna lor. Fratii Turu sunt si ei sportivi, campioni, bravo lor insa asta nu le opreste sa atace oameni nevinovati. Societatea viitoare trebuie sa aiba grija de omul corect, care munceste si este cinstit nu de cei ce se incaiera si nu platesc amenzile, pentru ca atunci devin subit saraci.
Pt. Adriana Irina Tugui (Contabil la Scoala Bivolarie)-dumneavoastra nu aveti nimic sfant?
8.   Ursul pacalit de ... vulpe ?!? trimis de
( 6 ian 2015, 20:04:59
Un pocait cu fata de panda ...happy ...
9.   Pt. Adriana Irina Tugui-Contabil la Sc.Bivolarie trimis de
( 6 ian 2015, 20:09:05
Asa ai invatat tu la facultate, ca poti fura de la banca fara sa afectezi pe nimeni?Citeste explicatiile mele mai jos sa vezi ca oamenii simpli platesc pierderile bancilor. O fi unii care au bani necinstiti la banca, dar majoritatea sunt oameni care au bani de inmormantare la banca. Politicienii care fura trebuie pedepsiti legal prin condamnare. Dar si atunci apar unii care il plang pe Becali sau Hrebenciuc. Atunci cine sa stea la puscarie?oare oamenii nevinovati? Ca vinovati nu gasim decat foarte rar. Cine este dovedit trebuie sa plateasca, sa suporte rigorile legii. Ce daca a furat din banca, din alta tara, nu e tot furt? Tu ai probleme mari, nu cred ca esti contabil,nu ai cum cu asa judecati economice. Ai dreptate ca politicienii sunt corupti si sunt condamnati cam greu, insa au fost condamnati si ei. Legea trebuie aplicata tuturor, doar atunci va fi dreptate in Romania. Apoi nu a fost condamnat definit Ghe Ignat, probabil va fi achitat la Curtea de Apel. Atunci ce vom spune? S-a facut dreptate?
10.   Panda MMA ... :) ... trimis de
( 6 ian 2015, 20:11:42
... sau ... Panda MorMorAustralia ...happy ... hahahaaa ...
11.   Open letter to Mr. Putin ... trimis de
( 6 ian 2015, 20:20:13
Dear Mr. President ... I am willing to transfer to Russia to fight against the best trained russian zoo panda ... if I win, I will apply for permanent residency in your country ... I promise that I wont leave the zoo premises during my permanent stay in Siberia ... Yours, The Carpathian Panda.
12.   Mr. Panda - Mandat european de arestare emis de au trimis de
( 7 ian 2015, 08:55:31
Ursulika Panda urmeaza sa fie predat autoritatilor din Anglia dupa solutionarea definitiva a cazului de furt din bancomatele din Australia. In UK, pisoiasul panda urmeaza sa mai stea la racoarea custii pentru inca ceva timp. Ce sa mai vorbim, un mare campion al custilor cu sapun gratis. ...happy ... good luck, pokakaituleee.
13.   Mr. Panda ... continuare ... trimis de
( 7 ian 2015, 09:11:41
Potrivit articolului cu titlul 'Luptătorul MMA Ghiţă „Ursul Carpatin” Ignat, condamnat la patru ani de închisoare', articol  publicat in ziarul Adevarul in data de 06/01/2015 de catre ziaristul Dinu Zara ... in decembrie 2012, autorităţile britanice au emis un mandat european de arestare pe numele Ursului Carpatin, acesta fiind suspectat că în 2008 ar fi săvârşit pe teritoriul acestui stat infracţiunile de răpire, sechestrare, şantaj şi vătămare corporală. Judecătorii Curţii de Apel au confirmat mandatul european de arestare dar Ghiţă Ignat va fi predat doar după soluţionarea definitivă a dosarului penal în care este cercetat în România.
14.   Mr. Panda ... continuare ... trimis de
( 7 ian 2015, 09:20:40
... deci, dragii mei ... 'pocaitul' asta a comis o multime de faradelegi si furtul din bancomatele din Australia nu este o nevinovata abatere ... asta ar fi trebuit sa fie de mult intr-o cusca cu zabrele cu titlul de rezident permanent si eventual cetatean de onoare cu sapun la purtator !!!
15.   Prostia e la ea acasa... trimis de
( 7 ian 2015, 19:32:16
Asa e ...ne-a facut ''cunoscuti '' in Anglia si Australia cu tampeniile pe care le-a facut. Parerea mea este ca inainte de a fi campion la ceva e un derbedeu. Un campion adevarat se cunoaste si in afara salii de sport nu numai inauntrul ei (vezi Bute,Doroftei,etc). Sunt curios daca admiratorilor sai le-ar fi rapit si sechestrat fratele sau sora (asa cum se pare ca a facut in UK),le-ar mai fi pasat de titlurile derbedeului carpatin ?
Daca a facut ce a facut, si se pare ca asta nu e tot isi merita pedeapsa Faptul ca a fost sportiv nu-i confera nici un drept suplimentar in raport cu nimeni. Ce-ar fi ca maine sa o vedem pe Halep omorand pe cineva cu masina si apoi sa nu raspunda in fata legii ?

'' În decembrie 2012, autorităţile britanice au emis un mandat european de arestare pe numele Ursului Carpatin, acesta fiind suspectat că în 2008 ar fi săvârşit pe teritoriul acestui stat infracţiunile de răpire, sechestrare, şantaj şi vătămare corporală. Judecătorii Curţii de Apel au confirmat mandatul european de arestare dar Ghiţă Ignat va fi predat doar după soluţionarea definitivă a dosarului penal în care este cercetat în România.'' -citat din Adevarul din 06 ian 2015

Citeste mai mult: adev.ro/nhqzb0
Asta e campionul nostru...care se pare ca va ramane ceva mai mult timp in Anglia...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei