Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2014 - Anul XIX, nr. 235 (5744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Internaţional

Un rom din Suceava, cercetat într-o amplă reţea de fraude cu materiale de construcţii prin firme offshore din Cipru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un rom din judeţul Suceava este implicat într-o amplă reţea de fraude cu materiale de construcţii, afaceri care implicau tranzacţii şi prin firme offshore din Cipru. Mugurel Stănescu, care locuieşte pe raza comunei Forăşti, dar ale cărui afaceri se derulează pe teritoriul comunei Fântâna Mare, a fost ridicat luni dimineaţă după o percheziţie domiciliară pe care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Craiova au efectuat-o la locuinţa din Boura.

După audieri la sediul DIICOT Craiova, Stănescu a fost lăsat să plece acasă, împotriva sa fiind luată măsura controlului judiciar.

Potrivit anchetatorilor, „în perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012, membrii grupării formate din 14 persoane au creat mai multe circuite economico-financiare fictive privind livrări și achiziții intracomunitare de materiale de construcții, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9.200.000 de lei (aproximativ 2.100.000 de euro – n.r.)“.

Procurorii craioveni spun că suspecții s-au folosit de o societate offshore cu sediul în Cipru, precum și de mai multe societăţi comerciale deschise pe teritoriul României și interpuse în circuitul economico-financiar pentru a acumula toate obligaţiile fiscale către stat, scopul fiind însuşirea unor importante sume de bani şi prejudicierea bugetului consolidat al statului.

„Societățile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariați, nici spații de depozitare, iar perioada de funcționare era de scurtă durată. Cu toate acestea, în acte, societățile interpuse figurau ca <furnizori>pentru beneficiarii finali ai activității infracționale: societățile SC Ambient SA Sibiu și SC Mitliv Exim SRL Craiova“, au mai precizat procurorii DIICOT.

 

Firmele controlate de Mugurel Stănescu, radiate în decembrie 2013

De la regula schimbării frecvente a firmelor nu s-a abătut nici Mugurel Stănescu. Acesta a avut două firme, una la care figura administrator unul dintre fiii săi, iar la cealaltă administrator era soţia lui Stănescu. Cele două societăţi au funcţionat pe raza comunei Fântâna Mare, dar în decembrie 2013 au fost radiate.

Cu toate acestea, activitatea depozitului de materiale de construcţii continuă şi astăzi, numai că pe un alt nume şi cu un alt administrator, o persoană din Câmpulung Moldovenesc.

Mugurel Stănescu este un personaj arhicunoscut în zona Fălticeni, iar afacerile derulate de acesta au stârnit mereu suspiciuni, dar şi modul în care membrii familiei acestuia au reuşit să-şi agonisească averea.

În acelaşi dosar în care este cercetat şi Mugurel Stănescu, alte şase persoane au ajuns după gratii, respectiv: Dorinel Iulian Rogojinaru, Robert Mihail Danilă, Daniel Andi Sfârlogea, Daniel Ionescu, Răzvan Tănasă și Stelu Alin Teacă.

Alţi doi inculpaţi din acest dosar, Adrian Gigi Etegan și Costin Viorel Duţu, care își execută pedepsele de 7 și, respectiv, 8 ani primite în altă cauză pentru infracțiuni de evaziune fiscală și lipsire de libertate în mod ilegal, vor face şi ei obiectul cererilor de arestare formulate de procurorii DIICOT Craiova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un rom din Suceava, cercetat într-o amplă reţea de fraude cu materiale de construcţii prin firme offshore din Cipru.
 Vizualizări articol: 4314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un rom din Suceava, cercetat într-o amplă reţea de fraude cu materiale de construcţii prin firme offshore din Cipru5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gresit trimis de
( 9 oct 2014, 15:49:57
o ciocolata rom,zile pe nume TIGANII !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei