Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2014 - Anul XIX, nr. 235 (5744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Contestaţie respinsă

Frații Turu și complicele lor rămân în arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fraţii Turu, Decebal Biriş (34 de ani) şi Traian Balan (29 de ani), dar şi cel de-al treilea suspect, Răzvan Neacşu (19 ani), acuzaţi că au bătut un şofer de taxi în centrul municipiului Suceava, rămân în continuare în arestul poliţiei judeţene, deşi, ieri, au contestat la Curtea de Apel măsura arestării preventive în dosarul în care sunt cercetaţi pentru tentativă de omor.

Deşi le-au cerut judecătorilor să-i lase în libertate, sub măsura controlului judiciar, celor trei suspecți li s-a respins contestația, urmând să stea în spatele gratiilor cel puţin până la finalul celor 30 de zile de arest preventiv, în cazul în care procurorii criminalişti nu vor cere prelungirea măsurii.

Fraţii Turu şi Răzvan Neacşu au fost încătuşaţi săptămâna trecută, anchetatorii susţinând că au probe suficiente prin care să demonstreze vinovăţia celor trei în tentativa de omor din 19 septembrie a.c., faptă petrecută în centrul municipiului Suceava.

În acea zi, un grup de patru indivizi au atacat un tânăr din Dărmăneşti, taximetrist, pe care l-au lovit cu bâtele, dar şi cu un topor, în special în zona capului.

Victima a ajuns la spital, iar medicii legişti au apreciat că viaţa şoferului de taxi a fost pusă în pericol în urma agresiunii.

Cel de-al patrulea individ care a luat parte la agresiune a rămas deocamdată neidentificat, anchetatorii având însă o listă de suspecţi.

La scurt timp după comiterea tentativei de omor din 19 septembrie a.c., în aceeaşi seară, la sediul Poliţiei municipiului Suceava, s-au prezentat patru tineri care au declarat că ei l-au bătut pe taximetrist: Marian Logofătu (22 de ani), Florin Mititelu (26 de ani), Eduard Dura (19 ani) şi Răzvan Neacşu (19 ani), toţi din cartierul Burdujeni.  Cu excepţia lui Neacşu, susţin anchetatorii, ceilalţi trei tineri au minţit în faţa poliţiştilor, pentru a-i proteja pe fraţii Turu, motiv pentru care sunt cercetaţi penal pentru infracţiunea de favorizarea infractorului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frații Turu și complicele lor rămân în arest.
 Vizualizări articol: 6011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Frații Turu și complicele lor rămân în arest5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PT ANA MARIA trimis de
( 9 oct 2014, 15:19:26
MAI COPCHILA , DACA TU IMIDAI CU TOPORU IN CAP SI EU PUNA MANA SA MA FERESC CLAR CA MI-O RUPI ,DAR ESTE TENTATIVA DE OMOR CA AI VRUT SA-MI DAI IN CAP. SI DACA DAI CU TOPORU SI IMI TAI O URECHE SA STII CA POTI MURI SI DE ACOLO . AI AUZIT DE HEMORAGIE? PROASTO!!!! SI IS NEVINOVATI MITITEII CA UMBLA CU TOPORU DUPA EI CA ACCESORIU, CUM AM EU CERCEL IN URECHE!!!!
2.   Praf...si pulbere trimis de
( 9 oct 2014, 20:04:00
Draga Ana Maria
3.   Boschetarii trimis de
( 9 oct 2014, 21:14:21
mai bne puneti titlu ,, fratii turu pupa curu ,,suna mai adegvat.
4.   Comentariu trimis de
(10 oct 2014, 00:17:40
sa-i  ☭ mai bine,ok ?happyfratii turu sunt pupati in fund de andreyy
5.   ... trimis de
(11 oct 2014, 00:48:07
Tentativa de omor sau netentativa de omor, nu mai conteaza atata timp cat patru indivizi cu pretentii de smardoi il ataca pe unul singur (care era in timpul serviciului).
Daca esti bun, o dai parte in parte cu celalalt, o iei sau o dai, dar dupa aia te impaci, eventual mergi la o bere. Asa fac romanii.
Tziganii... (tzigani nu rromi) au alta mentalitate: ataca in haita si apoi fug.
Asa au fost invatati de mici: sa fure, sau talhareasca, sa cerseasca, si daca careva le sta in cale si/sau ia atitudine impotriva faptelor lor antisociale, se aduna mai multi si il rezolva. "il fac" asa cum zic ei in argoul lor.
Cand sunt prinsi, urla ca li se incalca drepturile. Binenteles, in sinea lor rad, deoarece sunt adeptii principiului celor trei elemente indinspensabile vietii: apa, aerul si fraierul.
La fel si pentru sotiile lor (pirandele), acestora li se pare normal ca barbatii lor sa ceara taxa de protectie prin vecini, deoarece "s-au nascut smecheri". Ceilalti, cei care muncesc si respecta regulile societatii sunt "sclavi" sau fraieri.
Cat despre anturajul lor... nivelul de cultura se reflecta in postarile in care ii ameninta sau injura pe ceilalti.
Apropos... din cate am inteles (vorbesc taximetristii) ca unul dintre ei a mai avut o tentativa de omor prin Cluj. O fi adevarat... o fi minciuna... nu stiu, dar inclin sa cred ca respectivii nu sunt la prima abatere.
6.   Comentariu trimis de
(11 oct 2014, 14:29:33
nu nu,ai inteles gresit..unul dintre ei era la cluj in timp ce s-a petrecut aceasta intamplare...iar procurorii si politia refuza sa verifice asta si nu vor sa dea camerele video de acolo,pt k oamenii legii sunt mai infractori k toti infractorii....! ti se pare corect nu? Si pls,scuteste-ma cu aceleasi texte comuniste k m-ai plictisit! K romanii astia pe nume maruseac au bagat in puscarie peste 8 persoane,iar ei sunt liberi...in timp ce fac cate si cate !dar nha daca sunt oamenii politiei ce sa faci,nu te poti baga in pretenia lor Mai dati si voi un search pe Google inainte sa comentati!!!App Decebal sau traian nu dau cu topoarele ci cu pumnul! Si sincer vorbind daca ii dadea un pumn isi lua somn pt multe ore! Ps ...Pe fam turu nu-i face nici garda nici nimeni! Knd gresesc platesc,dar nu de data asta!Sar putea sa afli peste cv timp ca niste nume importante din lumea justitiei intra dupa gratii! Astept un comentariu de la tine când vei sti despre ce este vb,nu doar citind presa!
6.1  RE: Comentariu trimis de
(11 oct 2014, 22:34:38
Bine, bine, si eu ce sa inteleg de aici ?
Ca totul a fost o inscenare ?
Ca baietii au suparat pe careva si cineva din sistem incearca sa-i coaca ?
Nu prea cred, deoarece nu exista nici un martor cu identitate protejata.
Este cunoscut faptul ca atunci cand se insceneaza ceva cuiva, tot timpul apare cate un ofiter (sau agent) sub acoperire care depune marturie sub identitate protejata (asa nu prea ai cum sa-i invalidezi marturia, deoarece nu-ti va raspunde la intrebarile cheie - chestie de deconspirare).
Sau se mai practica marturia unui puscarias, care ar spune orice ca sa scape mai rapid. Si in acest caz marturia este depusa sub identitate protejata, ori in cazul nostru nu este vorba despre asa ceva, asa ca...
Pana ce nu apare martorul cu identitate protejata, nu prea ai ce comenta in favoarea celor doi chestii de genul ca ar fi o inscenare sau ca are cineva ceva cu ei.
6.2  RE: Comentariu trimis de
(12 oct 2014, 03:05:36
visezi la caii verzii pe pereti!!!!!
7.   Comentariu trimis de
(11 oct 2014, 14:37:02
si te mai rog sa nu ramai foarte surprins când vei afla k de fapt au atacat romanii in haita!
8.   Comentariu trimis de
(12 oct 2014, 00:13:46
Esti modelat psihic si legat la ochi!Cazul nostru?Scuza-ma k te intreb,esti cumva avocatul lor sau vreun personaj cheie?Vad ca iti dai cu parerea cam mult legat de acest subiect! Fa abstractie de la comentarii daca nu iti vine sa crezi! Si daca vreodata o sa te ”frece” politia pe nedrept sa nu te plangi,ok?....pt ca e greu de crezut sa ti se intample asa ceva!Sa nu mai fii asa credul,in tara noastra se poate orice!!!! Si ce ai scris tu mai sus nu are legatura cu ce am spus eu...!
8.1  RE: Comentariu trimis de
(12 oct 2014, 15:02:40
Nu sunt nici avocatul lor si nici un personaj cheie.
Pur si simplu fac parte din Societatea Civila si incerc sa asigur o solidaritate si o capacitate de reactie spontana a indivizilor si a grupurilor de indivizi fata de deciziile statului si, mai in general, fata de tot ce se pretece in viata de zi cu zi a tarii in care traiesc.
In acest caz am luat hotararea sa nu ma mai implic deoarece... nu se merita.

In general, dupa ce sunt condamnati definitiv, ma trezesc cu cateva asociatii de rromi pe cap care incearca sa ne convinga ca au fost incalcate drepturile omului si ca trebuie sa-i ajutam (cu logistica) pentru a indeplini criteriile de admisibilitate prevazute de CEDO.

Nu ma astept sa intelegi cine sunt si cu ce ma ocup, deoarece inca nu ai capacitatea de a discerne regulile unei societati civilizate integrate in UE.

P.S. Cand voi fi contactat de avocatii presupusilor infractori (asta dupa ce vor fi epuizate toate caile de atac ocamdata) pentru a ma impl
8.2  RE: Comentariu trimis de
(12 oct 2014, 15:09:43
P.S. Cand voi fi contactat de avocatii presupusilor infractori (asta dupa ce vor fi epuizate toate caile de atac oferite de catre instantele nationale ) pentru a ma implica in acest caz pentru a obtine despagubiri de la CEDO, o sa le spun ca nu mai este problema mea.

8.3  RE: Comentariu trimis de
(12 oct 2014, 23:36:03
Te repeti cam mult in primul rand nu imi spui nimic nou!Incerc sa discern aceste reguli ale societatii in care traim si,tocmai de asta mi se pare ca exista o mare necorectitudine...! Nu as putea sa intru in capcana ta de ati da mai multe informatii legat de acest caz si nici eu nu astept asta de la tine! In primul rand orice functie vei avea niciodata nu vei sti ce face dreapta sau stanga ta k sa poti vorbi in numele tuturor! Daca vrei sa faci vreo comparatie intre gruparile alea de rromi care te-au contactat si persoanele din acest caz este inutil,pentru ca nu exista asemanare! Dc când auzi de un cetatean de etnie rroma tinzi sa crezi ca este la fel cu cei pe care i-ai cunoscut? Nimeni si nici macar tu nu imi vei schimba ideea ca traim intr-o societate in care justitia sau politia nu este oarba pentru unii! Cel mai bine este sa fii impartial si daca totusi lucrezi in acest domeniu ar trebui sa asculti si ce mai au de spus ceilalti,fara sa imi dai raspunsuri gen ”imi vine greu sa cred”!Dc nu te astepti sa inteleg cine esti,ma crezi prea inferioara tie.....sau? As putea sa iti dau ”n” exemple in care orice om cu putin creier isi va da seama ca traim intr-o lume in care invidia,rautatea si banul sunt pe primul loc! Si ca in libertate se afla zeci de mii de cetateni care ar trebui sa fie in spatele gratiilor,iar altii care nu!Astept un raspuns la urmatoarea intrebare; crezi ca cineva cu putere in justitie nu poate face rau unui om care nu este influent in acest domeniu?Si daca da,dc?
8.4  RE: Comentariu trimis de
(13 oct 2014, 00:06:14
Cred ca o alta instanta care nu i-ar cunoaste pe respectivii,in lipsa de probatoriu i-ar elibera,nu i-ar tine acolo! Daca s-ar uita la declaratiile acelui taximetrist care initial a spus ca nu sunt ei ,apoi ca ei au fost,apoi ca nu au fost aman2 ci doar unul dintre frati,apoi k au fost amân2 ,din 7 suspecti s-au facut 4,iar din 4 s-au facut 3 nu ar da 2 bani pe ele!Si daca baiatul ala Amarculesei care initial a fost declarat si el ca faptas, nu avea o dovada bine demonstrabila ca nu se afla in acel loc in noaptea de 19 septembrie,acum se afla si el in arestul ipj-ului,nevinovat!Cel mai important lucru este ca unul dintre frati in acea noapte se afla in alt oras,iar politia refuza sa preia acesta proba! Stiu ca fotografiile,clipurile video nu sunt acceptate întotdeauna,dar asta este o dovada importanta ca acel baiat minte cu nerusinare doar pentru a-si atinge scopurile! Nu vad de ce ar trebui sa cred ca traiesc intr-o societate civilizata si bine intentionata! Si daca avocatii lor o sa ajunga la tine iar tu o sa refuzi inseamna ca nu iti faci meseria cum trebuie si discriminezi oamenii,in acelasi timp imi dovedesti ca te contrazici singur in tot ce spui!...dar nu este nici o problema,un om inteligent gaseste calea cea mai buna si favorabila! Pana la urma este cum vrea Dumnezeu,nu cum vrei tu sau altii!!!
8.5  RE: Comentariu trimis de
(13 oct 2014, 00:56:33
Vreau sa iti dovedesc ca nu iti sunt inferioara si ca mai putin sau mai mult nu te pot considera nici macar egalul meu ! Ai spus mai sus ca faci parte din societatea civila..nu sunt asa sigura de asta ,pt k mi-ai dat o definitie copiata chiar de aici ht tp ☭  ro.wikipedia.org/wiki/Societat ) ( sa nu imi spui k wikipedia te-a copiat pe tine)... dar asta denota ca visezi in timp ce scrii! Lasand asta la o parte si sa te cred pe cuvant tot ce imi spui,am cateva nelamuriri in ceea ce priveste primul tau comentariu! De fapt vreau sa discutam putin pe tema unui fragment din acest comentariu reprodus de tine! ”Daca esti bun, o dai parte in parte cu celalalt, o iei sau o dai, dar dupa aia te impaci, eventual mergi la o bere. Asa fac romanii.
Tziganii... (tzigani nu rromi) au alta mentalitate: ataca in haita si apoi fug.
Asa au fost invatati de mici: sa fure, sau talhareasca, sa cerseasca, si daca careva le sta in cale si/sau ia atitudine impotriva faptelor lor antisociale, se aduna mai multi si il rezolva. "il fac" asa cum zic ei in argoul lor.”
Vreau sa te intreb in primul rand dc tu ca persoana juridica nu esti informat ca rasismul este interzis! Deci nu ai voie sa spui tiganii,retine! Rromii sunt si ei cetateni roamani si cu aceleasi drepturi si nu ai voie sa ii discriminezi,mai ales tu!!!Observ ca ai si o mentalitate gresita care influenteaza lumea si da sfaturi gresite,cum adica sa o dea parte in parte apoi sa se impace? Oamenii ca tine ne strica tara,as vrea sa stiu si eu cine esti,poate te ajut sa scapi de acest post pe care sustii k il ai! Sau poate ma poti ajuta sa fac o plangere la CEDO impotriva ta!

9.   Comentariu trimis de
(12 oct 2014, 00:20:18
Mda si stai linistit... mai exista si drepturile omului pe la noi! Sau cel putin sper asta,in orice caz lucrurile nu vor ramane asa! Daca erau vinovati asta era,dar nu sunt! Si sincer nu inteleg dc unii care din coincidenta sau nu au ajuns oamenii legii pot refuza niste probe care ar finaliza cazul!!! Sa ma gândesc oare k nu au nimic cu ei?
10.   Comentariu trimis de
(12 oct 2014, 00:25:27
Daca venea cineva cu probe impotriva acestor frati le acceptau sau nu ? Ce zici? Aici este vorba despre personaje si nu de caz! Dar oricat as condamna si as politiza coruptia in societatea romaneasca, fenomenul nu va disparea numai dintr-atata.Legea e oarba,dar violenta...!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei