Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2014 - Anul XIX, nr. 235 (5744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Creşteri salariale şi de pensii și sprijin pentru afaceri, oferta PSD pentru campania electorală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de guvernare al PSD va fi susţinut de candidatul acestui partid la preşedinţia României, Victor Ponta, şi după ce acesta va ocupa fotoliul de la Palatul Cotroceni, dacă va primi voturile românilor la alegerile din noiembrie, afirmă liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a acestui partid, Cătălin Nechifor. Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a făcut ieri, într-o conferinţă de presă, o trecere în revistă a ceea ce a numit „realizările Cabinetului Ponta”, acţiuni care ar reprezenta, în opinia lui Nechifor, o garanţie că Victor Ponta este cea mai bună opţiune pentru alegerea în funcţia de preşedinte al României.

Astfel, liderul judeţean al PSD a arătat că, de când PSD şi aliaţii săi au preluat guvernarea, salariile bugetarilor au fost reîntregite cu 25 la sută, procent  amputat în timpul guvernării PDL, iar  salariul minim a fost majorat până la 900 de lei. Salariile bugetarilor ar urma să fie de asemenea majorate, potrivit lui Nechifor, în două tranşe, una la începutul lunii decembrie, alta anul viitor.

„Oamenii şi-au primit înapoi banii luaţi abuziv de guvernarea PDL. Am crescut pensiile, aducându-le la acelaşi nivel cu rata inflaţiei, şi am redat pensionarilor banii reţinuţi ilegal de Guvernul Boc. Am majorat pensiile militarilor, care fuseseră recalculate în scădere de fosta guvernare. Am plătit subvenţiile din agricultură, blocate de PDL şi am majorat aceste subvenţii. S-a aprobat plata a 2,7 miliarde de lei pentru 1.072.289 de beneficiari ai schemelor de plăţi unice pe suprafaţă. Am acordat despăgubiri de la buget pentru fermierii afectaţi de seceta din vara anului 2012. Reducem CAS-ul datorat de angajator cu 5 puncte procentuale, concomitent cu creşterea progresivă, până în anul 2016, a salariului minim pe economie până la 1.200 lei. Am restituit lunar, până în august 2013, contribuţia de asigurări de sănătate reţinută ilegal pensionarilor de către Guvernul Boc şi am reintrodus ajutoarele pentru însoţitorii persoanelor cu handicap. PSD a demonstrat că guvernează în interesul românilor şi aşa va face în continuare”, a arătat Nechifor.

 

Restanţele la indemnizaţia însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi, achitate în această lună

Referitor la această ultimă temă, preşedintele PSD Suceava a menţionat că plăţile restante la indemnizaţiile pentru însoţitorii persoanelor cu handicap vor fi rezolvate la rectificarea bugetară din această lună, dând de înţeles că  o parte din vină aparţine primarilor din localităţile respective, care nu au asigurat în buget sumele necesare mizând pe sume suplimentare alocate de Consiliul Judeţean.

Cătălin Nechifor a mai declarat că, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, PSD Suceava se va axa „pe mesaje pozitive” şi va evita polemicile cu adversarii politici. „Nu dorim să polemizăm cu nimeni, dar dacă suntem provocaţi, avem capacitatea de a răspunde. Noi vom merge pe o campanie pozitivă, vom arăta oamenilor ce am făcut, de la preluarea guvernării, şi ce intenţionăm să facem în continuare”, a mai spus Cătălin Nechifor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creşteri salariale şi de pensii și sprijin pentru afaceri, oferta PSD pentru campania electorală.
 Vizualizări articol: 2177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
Creşteri salariale şi de pensii și sprijin pentru afaceri, oferta PSD pentru campania electorală1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 oct 2014, 13:49:55
Iar .... aveti 2 ani jumate de "putere" si aceasi chestie promiteti ! Cine dracu va mai crede ?! Stati acasa ca sunteti niste puturosi ordinari !
2.   De la vorbe, pina la fapte…, care fapte? trimis de
( 9 oct 2014, 14:35:55

Cind oare va fi bine si la noi si vom scapa de cei ce isi bat joc de noi si tara!? In situtia aceasta, se vede de ce nu mai reusim sa evoluam ca popor. Se bate pasul pe loc, nu mai suntem in stare sa continuam ce a facut cei dinainte, preferind falimentarea si distrugerea a tot ce a facut precedecesorul.
Nu vreau sa fiu circotas, dar promisiuni tot auzim, de cind cu …democratia asta, made in Romanica!
De asta, de la vorbe, pina la fapte…, care fapte?

3.   Heloo trimis de
( 9 oct 2014, 17:37:31
Lumea din Vereşti aşteaptă lighenele alea roşii şi găleţile de plastic cu făina de pampuşoi.
Da orezu,fideua şi oloiul pe când ?Că noi ş-aşa votăm cu neamţu' că mergem la muncă la Germania.
4.   Comentariu trimis de
( 9 oct 2014, 17:58:06
in ce n se vor realiza? probabil p.m.
5.   Fghj trimis de
(10 oct 2014, 19:06:13
Mai eu il scuip in fata pe un psd-ist cre imi spune asta, astia chiar ne cred prosti sau le tataie posteriorul (sa nu mai fiu blocat ca vb indecent). Dau salarii mai mari dar scumpesc carburantul (ceea ce implica scumpirea tuturor produselor) pun noi taxe deci ne da cu o mana si ne ia cu doua..dar astia care conduc soarta judetului nu se gandesc ca un oras ca ,,satul Suceava,, nu are apa calda si se pare ca nici cldura, suntem cel mai de rahat oras din Moldova...Nu au reusit sa faca 2 km de sosea de centura, au oierdut contractele de zbor pt aeroport (desi o sa/l termine vor fi zboruri doar pt Bucuresti), drumurile cr trebuiau asfaltate sunt varza (a se vedea drumul Campulung - Stulpicani facut pe timpuri daorita PCR-ului pe care f multi il critica dar si datorita domnului Florescu), partia de la Campulung parasita si f multe alte proiecte...dupa mintea mea cei care o sa voteze ros sunt....nu jicnesc ca nu am chef sa=mi fac alt cont....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei