Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2014 - Anul XIX, nr. 235 (5744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Declarații contradictorii

Când a minţit Vasile Lavric? În 2005 sau în 2014?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Lavric, bărbatul în vârstă de 56 de ani din Rădăuţi care a fost trimis în judecată pentru o tentativă de omor comisă acum 14 ani împotriva soţiei de atunci, Nicoleta Lavric, intrată parcă în pământ de mai bine de nouă ani, a fost prezent ieri la Tribunalul Suceava la proces.

Rădăuţeanul a fost de acord să dea declaraţii şi timp de aproape două ore şi-a prezentat propria versiune vizavi de evenimentul pentru care este judecat acum, dar şi în ceea ce priveşte dispariţia celei care i-a fost soţie şi cu care are un copil.

Interesant este că după dispariţia din 2005, Vasile Lavric a oferit o versiune despre tentativa de omor de care este acuzat, iar în timpul anchetei din acest an a povestit cu totul altceva.

Întrebat despre acest aspect, Vasile Lavric nu a fost foarte clar în explicaţii şi nu a lămurit misterul celor două declaraţii diferite.

 

Cum sună cele două versiuni

Potrivit declaraţiei scrise cu propria mână pe 9 august 2005, incidentul din noiembrie 2000, când Nicoleta Lavric a ajuns la spital cu multiple leziuni, inclusiv în zona capului, s-a petrecut într-un moment de furie.

Mai exact, bărbatul a povestit că în acea zi de 2 noiembrie s-a întors acasă, iar soţia sa i-ar fi băgat mâna în beregată, iar mai apoi a început să-l înjure şi să-l ameninţe. Pentru că era un pic băut, Vasile Lavric a spus că a aruncat cu sticla de vodcă pe care o avea în mână în direcţia Nicoletei Lavric şi a lovit-o în zona capului.

În schimb, la ancheta din 2014, inclusiv la termenul de judecată de ieri, rădăuţeanul a venit cu o altă poveste.

Acesta a menţionat că împreună cu consoarta de la acea dată s-a întors în dimineaţa zilei de 2 noiembrie de la o petrecere, iar în joacă Nicoleta Lavric a pus mâna pe un scaun şi a vrut să-l împingă pe pat.

„Am pus şi eu mâna pe scaun şi m-am dezechilibrat şi am căzut pe pat. Soţia mea, care era foarte mare, cântărea circa 120 de kg, a căzut şi ea şi s-a lovit cu capul de marginea sobei”, a declarat Vasile Lavric.

Bărbatul spune că ulterior a observat că Nicoletei Lavric îi curge sânge de la cap, motiv pentru care a mers cu ea la spital, unde a primit îngrijirile medicale necesare.

 

Doi poliţişti, nimic suspect

La spitalul din Rădăuţi, Vasile Lavric s-ar fi enervat pentru că soţia sa nu era băgată în seamă de personalul medical şi a început să facă scandal. În urma unui telefon, la faţa locului au ajuns doi poliţişti, care s-au interesat de problemă.

„După ce au plecat de la spital, cei doi poliţişti au mers la mine acasă, unde se aflau mama şi soacra mea, care stăteau cu copiii. Au intrat în casă şi s-au uitat, iar dacă ar fi văzut mult sânge sau vreun ciocan cred că s-ar fi sesizat. Dar ei nu au întocmit nici măcar un proces verbal, nimic, nimic, probabil s-au convins că nu a fost vorba de nimic serios”, a spus Lavric în faţa instanţei de judecată.

 

Dispariţia, versiunea lui Vasile Lavric

În ciuda evenimentului din noiembrie 2000, soţii Vasile şi Nicoleta Lavric ar fi continuat să trăiască în armonie. Potrivit inculpatului, în vara lui 2004 cei doi soţi au mers în Italia, unde au stat timp de două luni la o fiică a lui Vasile Lavric dintr-o altă căsnicie.

„În primăvara lui 2005, soacra mi-a cerut să-i girez un împrumut pentru a-şi cumpăra casa în care locuieşte, dar am refuzat-o şi i-am spus s-o ajute copiii ei. Din acel moment, între mine şi soţie au intervenit discuţii, iar în plus îmi cerea să mergem în străinătate, dar eu am refuzat-o şi i-am spus că nu putem lăsa copiii singuri acasă”, a rememorat rădăuţeanul.

Totul a culminat în data de 8 aprilie 2005, când Nicoleta Lavric a dispărut fără urmă, iar de atunci şi până în prezent nimeni nu a mai dat de ea, deşi a fost căutată chiar şi cu ajutorul Interpolului.

„În acea zi a mers mai întâi la un notar cu fiul nostru şi cred că a vrut să-l ia împreună cu ea, dar după ce i s-a spus că nu poate l-a dus acasă şi l-a culcat. I-a luat lănţişorul de aur de la gât, iar apoi a venit la atelierul auto unde lucram. Am mers împreună cu maşina către clientul căruia îi reparasem maşina, iar în zona pieţei Rădăuţi m-a întrebat unde stă o soră de-a ei, Ramona Iordache, care a fost fugită de acasă. I-am spus că nu ştiu exact, iar ea s-a enervat, a coborât din maşină, a trântit portiera şi mi-a spus că pleacă să-şi trăiască viaţa. De atunci nu mai ştiu nimic de ea”, a arătat Lavric.

Bărbatul spune că a anunţat dispariţia la Poliţie abia după câteva zile, şi asta pentru că Nicoleta Lavric a mai plecat de la domiciliu şi cu alte ocazii, dar ulterior a revenit.

 

A oferit recompensă în Italia

La începutul acestui an, Vasile Lavric susţine că fiica sa din Italia l-a sunat şi i-a spus că Nicoleta Lavric ar fi fost observată într-o piaţă din Torino.

„Am luat o fotografie a ei şi am tipărit mai multe exemplare, pe care am trecut şi un număr de telefon pentru ca cine o vede să sune. Am oferit şi 300 de euro recompensă, dar nu s-a întâmplat nimic”, a menţionat rădăuţeanul.

În concluzie, acesta s-a declarat nevinovat şi susţine cu tărie că nu a comis tentativa de omor de care-l acuză procurorii.

În sprijinul său, a cerut ca la următorul termen de judecată să fie citaţi drept martori cei trei copii, doi cu altă femeie şi unul împreună cu Nicoleta Lavric, care au fost martori la scenele din dimineaţa zilei de 2 noiembrie 2000.

 

Care sunt acuzaţiile procurorilor

Vasile Lavric este judecat pentru o tentativă de omor comisă în urmă cu 14 ani împotriva Nicoletei Lavric, fostă Iordache, una dintre cele trei surori dispărută fără urmă.

Procurorii susţin că, în noiembrie 2000, Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap, în mod repetat. Deşi loviturile nu i-au pus femeii direct în pericol viaţa, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea - lovituri de ciocan în cap, pentru a-i reţine infracţiunea de tentativă de omor.

La vremea respectivă, soţia sa a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată şi a trăit încă cinci ani alături de el. A dispărut fără urmă în aprilie 2005. Două luni mai târziu, avea să dispară şi Ramona Iordache (18 ani atunci), tânără cu care Vasile Lavric avea un copil în urma unei relaţii extraconjugale.

După cele două dispariţii misterioase, mama fetelor le-a povestit poliţiştilor şi despre o altă fată de-a ei, Iuliana, pe care nu a mai văzut-o din 1995, de când tânăra avea doar 16 ani.

 

Vasile Lavric, în arest la domiciliu

Vasile Lavric a fost arestat preventiv mai multe luni, iar procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată. În Penitenciarul Botoşani, unde se afla încarcerat, rădăuţeanul a decis să intre în greva foamei. Se întâmpla pe data de 9 iulie, iar timp de aproape două luni, până pe 1 septembrie, a refuzat hrana. Din cauza stării de sănătate precare a fost transferat la Penitenciarul Spital Târgu Ocna, de unde nu a mai putut fi adus la procesul de la Suceava. Din raţiuni umanitare, judecătorii suceveni au decis să modifice măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, situaţie care persistă şi acum. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când a minţit Vasile Lavric? În 2005 sau în 2014?.
 Vizualizări articol: 3707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Când a minţit Vasile Lavric? În 2005 sau în 2014?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei