Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2014 - Anul XIX, nr. 235 (5744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Stafilococul auriu, depistat în mâncarea servită studenţilor la cantina de la Universitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anchetă epidemiologică la cantina Universităţii Suceava, unde două persoane, o studentă şi mama ei, s-au ales cu tulburări digestive după ce au luat masa aici. Incidentul a fost semnalat joia trecută, iar cercetările derulate de atunci de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava au arătat că la baza îmbolnăvirilor a stat stafilococul auriu. Microbul a fost depistat în mâncare, pe diverse obiecte din blocul alimentar, dar şi la una dintre bucătărese. Ieri, inspectorii sanitari au descins din nou la cantină, pentru o altă rundă de verificări, iar cercetările s-ar putea lăsa cu o amendă pentru conducerea Universităţii.

Joi, 2 octombrie, o studentă şi mama ei au servit la cantina Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şniţel de pui şi cartofi piure, iar la scurt timp au început să se simtă rău. Pacientele au fost internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară. Conducerea DSP Suceava a declanşat o anchetă pentru a stabili agentul patogen responsabil de apariţia îmbolnăvirilor şi sursa infecţiei. Rezultatele analizelor de laborator au arătat că germenele implicat este stafilococul auriu, însă modalitatea de contaminare a rămas deocamdată necunoscută.

 

Conducerea Universităţii riscă o amendă din partea inspectorilor sanitari

Suspiciunea în cazul acestei intoxicaţii colective este că bacteria a fost transmisă prin mâini murdare, de un angajat care nu a respectat regulile de igienă, sau se găsea deja în produsele alimentare din care a fost preparată mâncarea. „Am cerut conducerii Universităţii să scoată din consum acele alimente care ar putea fi contaminate, iar în paralel am întreprins verificări la producători. Vom analiza acelaşi lot de produse, iar dacă depistăm stafilococul auriu putem spune că am găsit sursa infecţiei. Altfel, înseamnă că microbul provine de undeva din cantină, de pe suprafeţe murdare sau de la angajaţi care nu s-au spălat pe mâini”, a declarat ieri directorul executiv al DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, cu precizarea că în acest caz conducerea Universităţii Suceava riscă o amendă de cel puţin 4.000 de lei.

„Indiferent de ce vom găsi la producători, pentru noi este clar că şi la cantină este o problemă cu igiena, fiindcă analizele de laborator au arătat deja deficienţe la acest capitol”, a explicat medicul.

Cantina Universităţii „Ştefan cel Mare” are o capacitate de 250 de locuri, aici putând fi servite zilnic de către studenţi sau de persoane din afara instituţiei prânzul şi cina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stafilococul auriu, depistat în mâncarea servită studenţilor la cantina de la Universitate.
 Vizualizări articol: 4018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Stafilococul auriu, depistat în mâncarea servită studenţilor la cantina de la Universitate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Au servit trimis de
( 9 oct 2014, 12:35:58
Adica studenta si mama au dus la mese "şniţel de pui şi cartofi piure"? A servi inseamna a face servicii cuiva. Studenta si mama ei au mancat, au luat masa, au consumat, dar in niciun caz nu au servit. Cand scrii la ziar nu te exprimi ca la mama-ta acasa, in curte la hram.
2.   Lasati-o moarta! trimis de
( 9 oct 2014, 18:56:23
Stiti cate persoane au mancat in ziua respectiva acolo, si n-au avut nimic!? Nu stiti! Cine stie pe unde au umblat alea doua in ziua respectiva si acum mananca RAHAT aiurea, iar voi chiar le-ati crezut.winking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei