Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2014 - Anul XIX, nr. 191 (5700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concurs gastronomic

„Ziua Păstrăvului”, la Ciocăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Festivalului Naţional al Păstrăvului, organizat la sfârşitul săptămânii, la Ciocăneşti, ziua de sâmbătă, 16 august, a fost „Ziua Păstrăvului”, deci nu puteau lipsi preparatele culinare pe bază de păstrăv, mai multe pensiuni din comună înscriindu-se la concursul gastronomic. Participanţii la concurs au prezentat juriului, dar şi publicului dornic să deguste, cele mai bune mâncăruri din păstrăv.

În urma deliberării juriului, Graţiela Lupescu a fost premiată pentru diversitatea preparatelor, gospodina pregătind opt mâncăruri din păstrăv. Tot la aceeaşi categorie a fost premiată şi Georgeta Coca, Mariana Şcheul a pregătit cea mai delicioasă mâncărică rece din păstrăv, Viorica Istrate a primit premiul pentru originalitatea preparatelor, iar cea mai delicioasă tocăniţă din păstrăv a fost făcută de Daniela Ţăran. Ileana Arseniuc a primit premiul pentru naturaleţea produselor, gospodina pregătind un păstrăv fiert în vin şi asortat cu hribi. Pentru păstrarea reţetelor tradiţionale din păstrăv a fost premiată Agripina Ghervan, iar premiul pentru reţetele clasice din păstrăv a revenit Nicoletei Şcheul.

În afara concursului gastronomic, pentru că nu a avut preparate din păstrăv, juriul a decis să-l premize pe Paul Iulian Lupescu pentru ingeniozitatea prezentării brânzeturilor. Tânărul bucătar a prezentat brânză proaspătă amestecată cu diverse ingrediente, printre care s-au numărat boia, alune, piper, fistic, stafide etc.

Faţă de anii anteriori, la ediţia din acest an nu au mai participat pensiuni din judeţ şi din ţară, lipsind şi concursul de pregătit în faţa juriului mâncăruri din peşte.

Cei care au dorit să mănânce un peşte la Ciocăneşti au fost nevoiţi să scoată din buzunar 12 lei pentru unul prăjit şi 10 lei pentru un peşte afumat, sau 100 de lei pentru un kilogram de păstrăv afumat şi pus în cobză din cetină de brad.

Nici tradiţionalul borş de păstrăv, aşa cum numai gospodinele de la Ciocăneşti coordonate de învăţătoarea Olguţa Mihalciuc ştiu să facă, nu a fost de găsit sâmbătă şi duminică în spaţiul de desfăşurare a activităţilor publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ziua Păstrăvului”, la Ciocăneşti.
 Vizualizări articol: 2175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Ziua Păstrăvului”, la Ciocăneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei