Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2014 - Anul XIX, nr. 191 (5700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare

Dezinteres şi plictis din partea candidaților la prima probă a bacului din toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

345 de candidaţi de la sesiunea din toamnă a bacalaureatului din acest an au fost aşteptaţi, ieri, să susţină prima testare din cadrul examenului, respectiv proba orală de evaluare a competenţelor în limba română.

Puţini au fost însă cei care s-au şi prezentat în faţa comisiilor de evaluare, dezinteresul şi plictiseala pentru testarea de luni fiind afişate de mulţi dintre candidaţi, odată ce au părăsit sălile de examen.

De asemenea, un cadru didactic de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava a menţionat că absolvenţii ”nu vin la probă, trebuie să îi sunăm noi acasă sau să mergem după ei să-i luam de prin preajma şcolii şi să-i aducem la şcoală”. Mai mult de atât, profesoara a menţionat că elevii vin îmbrăcaţi neadecvat, cu maiou, pantaloni scurţi sau şlapi.

Cât priveşte nivelul de dificultate al probei, acesta nu a dat bătăi de cap candidaţilor,  lipsa notelor de la această testare alungând stresul şi emoţiile specifice unui examen.

Corigenţa de la matematică a împiedicat-o pe Mariana, proaspăt absolventă de liceu,  să suţină bacalaureatul la începutul acestei veri. Despre prima testare serioasă din viaţa ei, absolventa spune că a fost comodă şi uşoară.

“Am avut un test despre importanţa privirii asupra percepţiei oamenilor şi câteva cerinţe pe baza acestui text. M-am descurcat”, a spus tânăra. 

De menţionat că după susţinerea acestei probe (ca şi în cazul celorlalte probe orale), toţi candidaţii vor fi admişi, indiferent de cum se descurcă în faţa comisiei. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la această probă nu se exprimă prin note, ci prin nivelul de competenţă: utilizator mediu, avansat şi experimentat.

 

Astăzi şi mâine, candidaţii dau proba orală la limba străină

355 de candidaţi suceveni susţin, începând de astăzi, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, probă ce se desfăşoară pe parcursul a două zile (19 şi 20 august). Susţinerea acestei probe este o condiţie necesară pentru participarea la probele scrise, indiferent de calificativul obţinut. Spre deosebire de celelalte probe de evaluare a competenţelor, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională se face prin trei tipuri de probe: proba de înţelegere a unui text audiat, proba scrisă şi proba orală. Pentru proba C a bacalaureatului, cei mai mulţi dintre absolvenţii suceveni au ales să susţină examenul la limba engleză (308) şi franceză (46).

La fel ca şi în cazul celorlalte probe orale, rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note, ci prin calificative.

Pe 21 şi 22 august, candidaţii vor fi examinaţi la competenţele digitale. Probele scrise vor fi susţinute în intervalul 25-29 august. Primele rezultate vor fi afişate în data de 1 septembrie, iar în aceeaşi zi vor fi depuse contestaţiile. Pe 4 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a transmis că nu au existat solicitări din partea candidaţilor pentru susţinerea examenului în condiţii speciale.

 

Peste 60.000 de candidaţi la bacul din toamnă

La nivel naţional, 63.323 de candidaţi sunt așteptați să susţină probele de bac din sesiunea august – septembrie.  12.079 candidaţi s-au înscris la proba orală de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. La proba de evaluare a competenţelor digitale s-au înscris 11.713 candidaţi.

Pentru probele scrise, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la limba şi literatura română (39.049 absolvenţi), respectiv la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării (39.369). Un număr ridicat de potenţiali participanţi se înregistrează şi la proba obligatorie a profilului: 36.228 absolvenţi, dintre care 31.845 la matematică şi 4.383 la istorie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezinteres şi plictis din partea candidaților la prima probă a bacului din toamnă.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Dezinteres şi plictis din partea candidaților la prima probă a bacului din toamnă4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hahahahahaha trimis de
(19 aug 2014, 11:12:57
S-a ajuns ca pe vremea lui Ceausescu sa fie adusi cu arcanul la scoala doar ca sa dea bine la cifre. Foarte tare. Nu ma mir insa ca se intampla la I3 chestia asta cu COMUNISTA aia, actualmente mare PNL-ista. Deh, daa-i da insa tema acasa sefa de partid de la ISJ, nu se dicuta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei