Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2014 - Anul XIX, nr. 191 (5700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tradiţii

Ansamblul “Bistriţa Aurie”, un ambasador al Ciocăneştiului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Platoul recent renovat din vecinătatea Casei de Cultură „Florin Gheucă” din Ciocăneşti s-a umplut la refuz sâmbătă seara la spectacolul extraordinar susţinut de orchestra “Lăutarii” din Chişinău. Spectacolul a fost unul desăvârşit, aplaudat cu mare plăcere şi satisfacţie de publicul prezent, Nicolae Botgros împreună cu instrumentiştii şi soliştii pe care îi coordonează demonstrând încă o dată că sunt înzestraţi cu un uriaş şi deosebit talent.

Alături de orchestra din Chişinău au evoluat şi membrii Ansamblului “Bistriţa Aurie” din Ciocăneşti, maestrul Nicolae Botgros apreciind cei 20 de ani de activitate ai ansamblului.

Acesta de declarat: „Emoţiile sunt foarte mari, mă aflu pe un plai scump şi drag. Suntem de câteva ore aici, deja îndrăgim această frumoasă comună fiindcă la invitaţia făcută de domnul primar nu a trebuit foarte mult să ne gândim, pentru că am auzit că la Ciocăneşti se fac lucruri frumoase, este o comună culturală şi mă bucură acest fapt. M-a bucurat şi faptul că autorităţile locale au dorit să facă un cadou ansamblului din comună şi astăzi vom avea o colaborare frumoasă cu cei mici şi cu cei mai mari de aici, de la Ciocăneşti. 20 de ani de activitate artistică vorbesc despre ceva mare. Acum îmi amintesc cum în urmă cu 35 de ani am început cu orchestra <Lăutarii> şi vreau să vă spun că aceşti copilaşi din faţa mea, membri ai Ansamblului <Bistriţa Aurie>, îmi amintesc de tinereţea mea frumoasă şi nu îmi pare rău că am ajuns la vârsta de 61 de ani”.

Nicolae Botgros a mai ţinut să transmită celor prezenţi la eveniment: „Vă mulţumesc dumneavoastră că sunteţi alături de noi şi felicit aceşti tineri care au evoluat pe scenă, au un început frumos şi fetiţa la vioară, şi fetiţa de la nai, şi băiatul la clarinet, cei care au cântat cu vocile, spun ceva. Spun că iubesc muzica populară, nu vor umbla haihui, vor sta acasă şi vor fi gospodarii ţării. Cel mai mult le mulţumesc celor care stau în spatele meu, orchestra <Lăutarii>, pentru că astăzi au în faţă câteva mii de oameni frumoşi, iar noi trăim pentru dumneavoastră”.

 

Orchestra <Lăutarii> este unica orchestră care a făcut deja unirea Basarabiei cu România

Dumitru Botnar, primul coregraf al Ansamblului “Bistriţa Aurie”, a oferit maestrului Nicolae Botgros un Trofeu de excelenţă în semn de mulţumire şi apreciere pentru contribuţia adusă culturii populare româneşti şi pentru promovarea Ansamblului „Bistriţa Aurie”.

„Mulţumesc primăriei pentru că a oferit acest minunat cadou, prezenţa dumneavoastră astăzi aici. Eu mă aflu în faţa dumneavoastră în calitate de membru fondator al Ansamblului <Bistriţa Aurie> din Ciocăneşti, vă mulţumesc din suflet pentru prezenţa dumneavoastră aici. Primiţi un trofeu de excelenţă din partea Ansamblului <Bistriţa Aurie> din Ciocăneşti, în semn de mulţumire pentru că sunteţi alături de noi la împlinirea celor 20 de ani de activitate”, a spus Dumitru Botnar.

Pentru a confirma că s-au simţit bine la Ciocăneşti, maestrul Nicolae Botgros şi <Lăutarii> au revenit pe scenă la cererea publicului şi a primarului Radu Ciocan, toţi cei prezenţi prinzându-se într-o horă moldovenească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblul “Bistriţa Aurie”, un ambasador al Ciocăneştiului.
 Vizualizări articol: 1637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ansamblul “Bistriţa Aurie”, un ambasador al Ciocăneştiului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei