Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2014 - Anul XIX, nr. 191 (5700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vorbe, nu fapte

Prinderea câinilor de pe străzi - poveste fără sfârșit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fiecare zi, cel puţin un sucevean este muşcat de un câine vagabond. Pe lângă spaima trasă şi pericolul de a fi schilodiţi sau infectaţi cu rabie – unul din viruşii cu cea mai mare rată a mortalităţii, în întreaga lume, îngrijirea rănilor şi vaccinarea implică costuri destul de mari şi tratamente dureroase.

Aproape zilnic au loc accidente în care sunt implicaţi câinii care umblă liberi pe străzi. Unii mor pe loc, alţii ajung schilozi, suferă cu săptămânile, până se mai înzdrăvenesc şi se târâie în două sau trei picioare, în vreme ce alţii mor chinuiţi, roşi de viermi, chiar de sunt încă în viaţă.

De mai bine de 12 ani de zile, câinii de pe străzile Sucevei sunt consideraţi o problemă, an de an se vorbeşte de fel de fel de soluţii, se pornesc fel de fel de campanii, de prindere sau de sterilizare. Unele mai eficiente, altele mai puţin. Cert e că după atâta timp, nu s-a schimbat nimic. Cei care consideră câinii de pe străzi un pericol au toate motivele să fie nemulţumiţi, aşa cum sunt şi cei cărora le pasă de soarta acestor animale, care s-au dovedit a fi cel mai bun prieten al omului timp de mii de ani, pentru că locul lor nu este pe străzi, înfometaţi şi bolnavi, ci ca animale de companie sau cel mult într-un adăpost, unde să fie îngrijiţi.

Ieri, aleşii locali au ratat din nou ocazia de a se pune de acord în privinţa găsirii unei soluţii la această problemă.

Licitaţia de desemnare a unui operator privat, care să prindă contra cost câinii de pe străzi – soluţie considerată mai rapidă şi mai eficientă decât actualul serviciu de ecarisaj al primăriei, este deocamdată blocată, existând unele probleme de legalitate.

Soluţii ar mai fi, dar în lipsa unui consens între membrii unui Consiliu Local preocupat mai mult de orgoliile politice decât de problemele oraşului, gestionarea câinilor vagabonzi nu rămâne decât un subiect de campanie, de care se va vorbi mereu, din patru în patru ani, timp în care se speră că problema se va rezolva de la sine. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinderea câinilor de pe străzi - poveste fără sfârșit.
 Vizualizări articol: 2024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 7 voturi
Prinderea câinilor de pe străzi - poveste fără sfârșit2.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nea Romega trimis de
(19 aug 2014, 11:05:06
Matale, ca si ziarist, cred ca ai OBLIGATIA de a ne zice care-s acei indivizi din CL care se opun rezolvarii problemei cainilor vagabonzi. Sa nu-i mai votam. Dar deh, cine sa-ti mai vanda un pont daca-i dai in ziar.
In plus, problema cainilor, asa cum am mai zis, e foarte usor de rezolvat. Anunt public cu toneta unde primaria strange caini si cu pretul/bucata si sa vedeti cum conlocuitorii nostri vin cu multi caini in loc sa adune cartoane de prin gunoaie.
Sa TRAITI BINE SI IN SUCEAVA!
1.1  RE: Nea Romega trimis de
(19 aug 2014, 11:06:52
tu nu vezi ca niciodata nu scrie despre "cel mare"? ca e un protejat ..
Nu e in stare sa stranga cainii de pe strazi..dar vrea sa faca stadion olimpic.. probabil la prelipca.
2.   Primaria e in haos total trimis de
(19 aug 2014, 11:14:09
.Dupa ce au trantit licitatia pentru salubrizarea orasului(firma Rosal functioneaza in virtutea unei prelungiri incerte si instabile,nu este titulara 100%,iar curatenia este tot incerta),au trantit licitatia pentru termoficare si cea pentru prinderea cainilor vagabonzi.Primarul impreuna cu CL nu sunt in stare sa rezolve problemele urgente si de actualitate cu care se confrunta orasul.Explicatia e simpla.Consilierii sunt ocupati acum cu noile jocuri politice (sa dea jos viceprimarii PSD) si cu alegerile prezidentiale.Primarul a fost ocupat cu deschiderea noii crasme Versus vis a vis de Primarie.Deci nu au ei timp de rezolvarea licitatiilor.

3.   Primaria e in haos total trimis de
(19 aug 2014, 11:24:48
Am sperat ca odata cu preluarea puterii de USL lucrurile se vor schimba in Suceava.Am zis ca cei doi viceprimari noi,Ovidiu Doroftei si Gavril Virvara vor aduce o schimbare in cadrul primariei.Dar speranta a fost desarta si lucrurile merg la fel de prost.Curatenia e la pamant.Multe strazi sunt neasfaltate.In G.Enescu,Zamca,Obcini,Itcani,B sunt zone care arata ca in plin secol 18.Cu strazi de pamant si buruieni uriase printre care se plimba haite de caini si peste care plutesc mirosuri pestilentiale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei