Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2014 - Anul XIX, nr. 191 (5700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clase goale

Aproape 700 de locuri neocupate în liceele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După două etape de admitere, liceele din judeţ au rămas cu 674 de locuri care nu şi-au găsit candidaţi.

Cu alte cuvinte, 24 de clase nu au fost formate, cele mai multe locuri libere înregistrându-se în cadrul liceelor tehnologice şi colegiilor tehnice.

Deşi la începutul lunii septembrie urmează a treia etapă de admitere în învăţământul liceal, experienţa ultimilor ani evidenţiază faptul că în această etapă numărul candidaților nu trece de ordinul zecilor, în condiţiile în care numărul admişilor din a doua sesiune de admitere a fost de 19.

Cu 674 de locuri vacante, la nivel naţional Suceava se plasează pe locul şase în ceea ce priveşte clasele neocupate, după Bucureşti, Bacău, Iaşi, Prahova şi Braşov.

 

Fostul Colegiu Agricol din Fălticeni rămâne cu cele mai multe clase goale

Indiferent de pregătirea lor, absolvenţii claselor a VIII-a s-au îndreptat către colegiile naţionale, preferând profilurile teoretice şi nu tehnice.

Recordul la clase goale îl deţine Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni, fostul Colegiu Agricol, unde 103 locuri aşteaptă să fie completate în cea de-a treia sesiune de admitere, specializările pentru care absolvenţii de gimnaziu au manifestat cel mai scăzut interes fiind Construcţii şi instalaţii, Economic, Silvicultură, Protecţia mediului, Agricultură, Electronică, automatizări.

Directorul colegiului, prof. Gabriel Matei, a precizat că lipsa candidaţiilor de la  anumite specializări nu va avea urmări neplăcute pentru unitate.

”Am propus 16 clase, dintre care zece s-au ocupat complet. Din calculele noastre preliminare nu vor exista situaţii în care profesori vor rămâne fără normă didactică întreagă. Urmează o a treia etapă de admitere şi sperăm să se mai compleze din locuri”, a arătat Gabriel Matei, directorul Colegiului „Vasile Lovinescu”.

La Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc au rămas neocupate 69 de locuri, cele mai multe la specializările Construcţii şi Electric. Un singur loc de la acest liceu a fost ocupat în etapa a doua de admitere.

La Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” au rămas 57 de locuri neocupate, specializările ocolite de absolvenţii de clasa a VIII-a fiind Electric, Mecanică, Economic.

Dintre liceele din municipiul Suceava, candidaţii nu s-au înghesuit să se înscrie nici la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” (49 de locuri libere) sau Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” (34).

La Liceul Tehnologic „Tomşa Vodă” Solca sunt 53 de locuri libere, 21 sunt la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret şi 33 la Liceul Tehnologic Cajvana. Va urma o nouă etapă de admitere cu multe clase descoperite şi pentru Liceul „Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni şi Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, unde sunt câte 54 de locuri neocupate.

 

Etapa a treia de admitere, la începutul lui septembrie

Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să ocupe un loc la liceu primesc o nouă şansă. 

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 4 - 5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nici o repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 700 de locuri neocupate în liceele din judeţ.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 700 de locuri neocupate în liceele din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei