Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2014 - Anul XIX, nr. 191 (5700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ediţie de succes

Peste 19.000 de persoane au participat la festivalul medieval de la Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat în cursul zilei de ieri că ediţia de anul acesta a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” din Cetatea de Scaun a Sucevei a fost un adevărat succes din punctul de vedere al participării. Cătălin Nechifor a spus că în perioada festivalului, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, au fost vândute peste 19.000 de bilete de intrare în Cetatea de Scaun, încasările fiind de aproximativ 64.000 de lei (640 de milioane de lei vechi).

Şeful administraţiei judeţene a subliniat că la cei peste 19.000 de spectatori veniţi să participe la evenimentele organizate în Cetatea de Scaun şi în Muzeul Satului Bucovinean se adaugă şi alte aproximativ 14.000 de persoane care au asistat la parada cu făclii de joi seara, care a deschis Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”. „Practic, în acest an, cei care au fost acolo, dar şi cifrele statistice arată că a fost cea mai reuşită ediţie a festivalului medieval de la Suceava. Şi e bine aşa pentru că practic Suceava a beneficiat în plină vară de un element de recunoaştere important prin Cetatea de Scaun şi prin prezenţa unui număr important de trupe din toată ţara şi din afară, care au fost pentru trei zile în Cetate, dar şi prin prezenţa publicului participant. Şi am văzut foarte mulţi turişti care au venit la cetate, şi foarte multe maşini care au venit din întreaga ţară. Şi eu cred că turiştii s-au simţit foarte bine în cele trei zile pentru că au avut ce să vadă”, a spus Nechifor.

El a subliniat că intenţia organizatorilor este de a organiza acest festival din ce în ce mai bine, astfel încât sucevenii să se poată mândri că au o astfel de manifestare, iar turiştii care vin în Suceava să ştie că au ce să facă şi să viziteze în judeţ. Cătălin Nechifor a ţinut să-i felicite pe toţi cei care s-au implicat în organizarea ediţiei de anul acesta a festivalului medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei.

 

Emil Ursu: Vrem să transformăm acest eveniment în cel mai important festival medieval din România

La rândul său, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că scopul principal al acestei instituţii este acela de a transforma acest eveniment în cel mai important festival medieval din România. „Suntem încă sub umbra Sighişoarei, însă din fericire pentru noi acest lucru nu se vede în numărul de trupe participante la festival. Prin comparaţie, Sighişoara a mers şi anul acesta pe patru trupe, plus toboşarul. La Suceava au fost 11 trupe medievale, plus toboşarul. Din acest punct de vedere se pare că stăm bine”, a subliniat Emil Ursu.

El a ţinut să precizeze că ediţia de anul acesta a avut şi o serie de neajunsuri, unele dintre ele cauzate şi de faptul că Cetatea de Scaun a Sucevei se află încă în restaurare. Emil Ursu a spus că una dintre probleme a fost şi cea a spaţiilor pentru parcarea maşinilor, dar şi faptul că zona pentru spaţii comerciale a fost prea mare. Ursu a arătat că la ediţia de anul viitor zona comercială va fi restrânsă. „În al doilea rând, avem problema parcărilor. Şi vreau să spun că lângă parcarea mare de pe platoul cetăţii există un teren, despre care înţeleg că este al Primăriei Suceava. Şi am avut deja o discuţie în acest sens cu domnul viceprimar Doroftei. Noi nu vrem acel teren, însă în timpul celor două evenimente mari care se desfăşoară la cetate, festivalul medieval şi festivalul de rock, acel teren ar putea fi pus la dispoziţia vizitatorilor”, a arătat Ursu.

El a mai adăugat că o altă problemă este cea a accesului vizitatorilor către cetate prin parcul Şipote. Directorul Muzeului a arătat că din punctul său de vedere ar trebui rezolvate problemele legate de proprietatea asupra acestui parc, astfel încât să poată fi amenajate căi de acces pentru cei care vor să ajungă la cetate.

Făcând referire la ediţia de anul viitor, Emil Ursu a spus că intenţia sa este de a-i readuce la Suceava pe actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, dar şi spectacole de „commedia dell'arte”, o formă a teatrului de improvizaţie. De asemenea, Ursu a mai spus că la ediţia de anul viitor există posibilitatea ca spectatorii să facă echitaţie în şanţul cetăţii. Nu în ultimul rând, directorul Muzeului Bucovinei a ţinut să mulţumească Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Poliţiei Locale şi Poliţiei Rutiere pentru sprijinul acordat pe perioada festivalului medieval.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 19.000 de persoane au participat la festivalul medieval de la Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 19.000 de persoane au participat la festivalul medieval de la Cetatea de Scaun a Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei