Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2014 - Anul XIX, nr. 191 (5700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

4 moduri surprinzătoare în care zahărul afectează sănătatea copiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se cunoaşte faptul că zahărul poate determina apariţia cariilor şi spori riscul apariţiei obezităţii şi a diabetului tip 2. Dar mulţi părinţi nu ştiu că excesul de zahăr – o situaţie comună în alimentaţia multor copii din societăţile de tip occidental – poate provoca şi alte probleme cronice de sănătate, aparent nelegate de alimentaţie.

 

Răceli, tuse, alergii

Dr. Julie L. Wei, specialist în ORL pediatrică la Nemours Children’s Hospital din Orlando, SUA, atrage atenţia asupra faptului că unul dintre cele mai comune efecte ale excesului de zahăr asupra copiilor este prezenţa permanentă a unor simptome de răceală: nas care curge, exces de mucus, tuse, simptome de infecţie a sinusurilor.

Unii copii sunt diagnosticaţi cu alergii şi li se prescriu medicamente, dar acestea nu au efect, de vreme ce simptomele lor se datorează excesului de zahăr din alimentaţie.

 

Simptome de crup şi reflux acid 

Unii copii prezintă episoade repetate de tulburări ce amintesc de crup (laringotraheobronşită - o afecţiune respiratorie cauzată de o infecţie virală a căilor respiratorii superioare.) Copiii par sănătoşi, dar se trezesc noaptea cu simptome precum tusea lătrătoare şi dificultăţi de respiraţie.  

Dr. Wei a aflat că foarte mulţi dintre aceşti copii aveau obiceiul de a bea lapte cu ciocolată cât era ziua de lungă.  Combinaţia de lactate cu zahăr necesită mult timp pentru a fi digerată şi determină o secreţie puternică de acid în stomac. Noaptea, în poziţie culcată, conţinutul acid al stomacului se întoarce prin esofag în gât şi irită cozile vocale, cauzând un laringo-spasm.  

 

Sistem imunitar slăbit

La copiii care consumă mult zahăr, se dereglează echilibrul dintre bacteriile bune şi cele dăunătoare din microbiomul intestinal, ceea ce duce la scăderea imunităţii, spune dr. Wei. Aşadar, chiar dacă copiii suferă frecvent de răceli, simptomele acestora ar putea fi reduse dacă este redus aportul de zahăr.

 

Alimentaţie proastă

Copiii care refuză constant fructele, legumele şi alte alimente sănătoase nu sunt neapărat mofturoşi. E posibil ca, din cauză că mănâncă mult zahăr, să sufere de dureri de stomac şi de lipsă de poftă de mâncare. 

Specialiştii recomandă reducerea zahărului în alimentaţia copiilor; iată câteva metode:

·        înlocuirea îngheţatei cu iaurt simplu, la care se adaugă fructe proaspete (dar e preferabil ca lactatele să fie mâncate în cursul zilei, nu seara înainte de culcare.)

·        renunţarea la băuturile răcoritoare, dar şi la băuturile pentru sportivi şi la „smoothies” ; apa e suficientă pentru rehidratare.

·        renunţarea la sucurile de fructe, chiar naturale, deoarece conţin cantităţi mari de zahăr care se absoarbe rapid; se recomandă înlocuirea lor cu apă sau apă minerală, aromată eventual cu câteva bucăţele de fructe.

·        citirea atentă a etichetelor de pe ambalajele alimentelor, deoarece zahărul este prezent nu numai în dulciuri, ci se poate „ascunde” şi în sosurile pentru paste, sosul pentru salată, cerealele pentru micul dejun…

·        atenţie la „alternativele sănătoase”: doar pentru că un aliment e natural, nu înseamnă că e neapărat mai sănătos. Mierea şi nectarul de agave, promovate ca fiind alternative sănătoase ale zahărului, conţin şi ele cantităţi foarte mari de zahăr. 

Sursa: Fox News

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 4 moduri surprinzătoare în care zahărul afectează sănătatea copiilor.
 Vizualizări articol: 1366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
4 moduri surprinzătoare în care zahărul afectează sănătatea copiilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei