Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2014 - Anul XIX, nr. 77 (5586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inițiativă

Liberalii cer majorarea alocației lunare pentru copii la 200 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, a anunţat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că în Senat a fost depusă o inițiativă legislativă a mai multor senatori PNL prin care se solicită majorarea alocaţiei de stat pentru copii la suma de 200 de lei/lună. Alexandru Băişanu a arătat că această solicitare nu este una populistă, subliniind faptul că majorarea alocației pentru copii este o măsură absolut necesară. „Nu putem permite Guvernului să trateze copiii ca cetățeni de mâna a doua, doar pentru că această categorie socială nu votează. De asemenea, vreau să precizez că şi liberalii se preocupă de astfel de măsuri sociale şi nu cred în împărțirea partidelor pe clase sociale. Așa ceva făceau doar comuniștii, pentru a-și justifica necesitatea. Și o fac şi socialiștii în ziua de azi. Liberalii nu se preocupă doar de oamenii de afaceri, ci de toate categoriile sociale”, a arătat Băişanu. El a subliniat că diferența dintre socialism și liberalism este dată de modul în care este abordat cetățeanul. „Noi vrem să îl ajutăm și să îl stimulăm să se dezvolte singur. Socialiștii vor să cultive un cetățean dependent de stat, pentru a putea cumpăra voturi prin pomeni electorale. Prin acest demers, PNL dorește să investească în viitorul României, în copii”, a precizat preşedintele PNL Suceava. El a spus că Executivul condus de Victor Ponta nu se poate scuza că nu are bani pentru a majora valoarea alocaţiei de stat pentru copii, aceştia trebuind să fie o prioritate pentru guvernare.

Pe de altă parte, Alexandru Băişanu a criticat faptul că recent, Guvernul a alocat fonduri pentru deschiderea de noi proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în plină campanie electorală, însă uită cu desăvârșire investiţiile deja începute, unul dintre cele mai bune exemple fiind şi pârtia de schi de pe masivul Rarău.

„În plus, premierul se împăunează cu o creștere economică de 3,5%. În luna mai se va lauda cu una și mai mare, mai mult ca sigur”, a spus Băişanu. El a încheiat afirmând că dacă Victor Ponta şi PSD nu vor să adopte măsuri sociale doar pentru românii care votează azi, atunci premierul poate găsi bani și pentru cei patru milioane de copii din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii cer majorarea alocației lunare pentru copii la 200 de lei.
 Vizualizări articol: 1676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii cer majorarea alocației lunare pentru copii la 200 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei