Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2014 - Anul XIX, nr. 77 (5586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Testări

Aproape 23.000 de elevi suceveni din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se pregătesc de evaluări naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

22.838 de elevi din judeţul Suceava, din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, se pregătesc să susţină evaluări naţionale. Pentru prima oară evaluarea acestora se organizează la nivel naţional,ministrul Educaţiei declarând că este necesară o astfel de măsură, în condiţiile în care până la clasa a VIII-a nu exista nici o evaluare. Până în prezent, aceste evaluări s-au făcut în sistem pilot, pe un eşantion de şcoli, însă începând din acest an şcolar evaluările vor avea loc la nivel naţional, cu subiecte unice.

Testările vor începe pe data de 6 mai.

Potrivit insp. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, „7.397 de elevi de clasa a II-a vor fi examinaţi, 7.447 de clasa a IV-a şi 7.994 de clasa a VI-a”.

Elevii claselor a II-a şi a IV-a vor fi evaluaţi la limba română şi matematică, iar cei de-a VI-a vor susţine testarea la limbă şi comunicare şi matematică şi ştiinţe.

 

Notele nu se vor trece în catalog

În anul şcolar în curs, aceste evaluări se vor desfăşura în două sesiuni: prima sesiune în perioada 6-15 mai, iar a doua sesiune în perioada 20-29 mai.

În prima sesiune, elevii de clasa a II-a vor da lucrare la limba română pe 6 mai şi la matematică pe 8 mai. La clasa a IV-a, proba la limba română se dă pe 13 mai, iar la matematică pe 14 mai. La clasa a VI-a se va da lucrare la limbă şi comunicare, pe 14 mai, şi la matematică şi ştiinţe, pe 15 mai. Sesiunea a doua este planificată pentru elevii care au lipsit din motive întemeiate la prima sesiune.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, fiind formulate în concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu.

Nivelul de dificultate al testelor va fi mediu. Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a şi în 60 de minute la clasele a IV-a şi a VI-a.

Rezultatele obţinute nu se trec în catalog şi sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor elevului asupra stadiului competenţelor evaluate.

Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte.

 

Modele de teste publicate de Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei a menţionat că prin introducerea evaluărilor naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se poate urmări mai bine cum evoluează fiecare elev, dar şi dacă şi unde sunt probleme la nivel de şcoală, de clasă sau de elev.

Prin intermediul acestor testări se va şti în ce măsură elevul şi-a însuşit elementele de bază specifice vârstei: scris, citit, socotit, insistându-se, ulterior, pe corectarea eventualelor deficienţe. La finele lunii martie, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a postat pe site-ul subiecte2014.edu.ro/2014modele de teste pentru aceste evaluări naţionale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 23.000 de elevi suceveni din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se pregătesc de evaluări naţionale.
 Vizualizări articol: 1968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 23.000 de elevi suceveni din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se pregătesc de evaluări naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei