Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2014 - Anul XIX, nr. 77 (5586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Împotriva curentului naţional

DSV Suceava, instituţia care lucrează împotriva crescătorilor de ovine din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava este poate singurul judeţ unde ceea ce s-a stabilit la nivel central pe linia sacrificării mieilor în perioada Paştelui este nesocotit şi trecut la capitolul „şi altele”. Săptămâna trecută, preşedintele interimar al Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a declarat la Radio România Actualităţi că în cursul acestui an se vor autoriza mai multe abatoare volante destinate exclusiv sacrificării mieilor în perioada pascală.

„Aceste abatoare volante vor funcţiona în pieţe, la cererea crescătorilor de ovine, respectând toate normele sanitare şi de igienă, iar un medic veterinar va supraveghea această activitatea temporară”, a declarat Vladimir Mănăstireanu.

Imediat am luat legătura cu conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava pentru a afla condiţiile în care crescătorii de ovine pot obţine astfel de autorizaţii temporare.

Surpriză însă. Cristian Lupeş, directorul interimar al DSVSA Suceava, şi-a pasat, ca de fiecare dată, responsabilitatea către Vasile Semeniuc, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Acesta a fost foarte clar: „Sacrificarea mieilor se poate efectua doar în abatoarele autorizate şi în punctele agreate la nivelul anului 2013, respectiv două în Pătrăuţi, unul în Piaţa Mare din municipiul Suceava şi un altul la Vereşti”.

 

Discuţii sterile, nici o schimbare

Chemat să medieze această stare de lucruri, după ce crescătorii de ovine l-au rugat să intermedieze obţinerea autorizării unor noi abatoare volante pentru crescătorii de oi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a purtat o nouă rundă de discuţii cu directorul interimar al DSVSA Suceava în urmă cu două zile.

Nu se ştie ce a înţeles Cristian Lupeş atât din discuţia cu preşedintele CJ Suceava, cât şi din declaraţiile şefului său de la Bucureşti, Vladimir Mănăstireanu, dar cert este că faţă de finele săptămânii trecute nu a apărut absolut nici o modificare.

„Faţă de ceea ce am discutat ultima dată, nu am nici o noutate. Locurile de sacrificare a mieilor rămân cele din 2013”, a declarat Vasile Semeniuc. Fireşte, după ce Cristian Lupeş nu a fost capabil să emită un punct de vedere vizavi de cerinţele crescătorilor de oi din judeţ.

Cu alte cuvinte, ceea ce în ţară este realizabil, la Suceava este cu totul imposibil. Poate că şi asta spune multe despre capacitatea celor care conduc DSVSA Suceava de a veni în sprijinul crescătorilor de animale. De această dată crescătorii de oi.

 

Lupeş a reuşit „performanţa” de a fi director timp de trei zile

Fuga de responsabilitate a lui Cristian Lupeş are şi explicaţii. În toamna anului trecut, directorul de atunci al DSVSA Suceava, nimeni altul decât Cristian Lupeş, a remis presei un comunicat prin care anunţa existenţa salmonelei într-un lot de carne ridicat de la Selgros.

Iritaţi că au aflat din presă despre aceste probleme, fără a fi înştiinţaţi în prealabil, şefii ANSVSA l-au demis pe Cristian Lupeş.

Acesta reuşise „performanţa” de a fi director doar pentru o perioadă de trei zile.

Prin decizii cunoscute doar de ocultişti, pe 28 ianuarie 2014, prin decizia ANSVSA, Cristian Lupeş a revenit pe postul de director interimar, funcţie pe care o ocupă, surprinzător, şi după trecerea perioadei de graţie de trei zile din mandatul anterior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSV Suceava, instituţia care lucrează împotriva crescătorilor de ovine din judeţ.
 Vizualizări articol: 2391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
DSV Suceava, instituţia care lucrează împotriva crescătorilor de ovine din judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei