Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2014 - Anul XIX, nr. 77 (5586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Artişti suceveni, prezenţi la Conferinţa Naţională a Coregrafilor Folclorişti din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Ansamblului Studențesc Arcanul al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a fost prezentă, pentru al doilea an consecutiv, la Conferința Națională a Coregrafilor Folcloriști din România. Pe lângă reprezentanții Ansamblului Studențesc „Arcanul” USV, au fost prezenţi la conferinţa de la Constanţa şi reprezentanţi ai Ansamblului „Arcanul” de la Fundu Moldovei şi ai Asociaţiei Culturale Vatra Satului din Suceava.

Organizată de Asociația Culturală a Coregrafilor, Scenografilor, Artiștilor Liberi Profesioniști și Amatori din Constanța, conferinţa s-a desfășurat la Hotel Sport din Constanța, în perioada 28-30 martie, și a adunat coordonatori de ansambluri, coregrafi, directori artistici, instructori din 16 județe ale României.

Din ce ne-au spus participanţii din Suceava, conferința s-a axat pe contextul actual al folclorului românesc, probleme cu care se confruntă ansamblurile folclorice de amatori din țară, dar și pe aspecte importante ale organizării și desfășurării Festivalului Internațional de Folclor pentru copii și tineri „Dobroge, mândră grădină”, ediția a X-a, 2014. În cea de-a doua zi a conferinței, organizatorii au pregătit un program artistic prezentat de Ansamblul „Româncuța” din Cumpăna, județul Constanța, iar manifestarea s-a încheiat cu o seară bucovineană, întreținută de artiștii suceveni Călin Brăteanu (director artistic al Ansamblului Studențesc Arcanul), Liviu Țăran, Raveca Ţimpau şi Manuela Pohoață. Coordonatorul Ansamblului Artistic Studenţesc Arcanul al USV, Sorin Pohoaţă, ne-a spus că, şi de această dată, „reprezentanţii Sucevei au adresat participanţilor veniţi din toată ţara la conferinţa de la Constanţa invitaţia de a veni la manifestările culturale din Bucovina, în vederea stabilirii unor parteneriate culturale cu ONG-uri şi diferite instituţii de cultură de la noi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artişti suceveni, prezenţi la Conferinţa Naţională a Coregrafilor Folclorişti din România.
 Vizualizări articol: 1872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Artişti suceveni, prezenţi la Conferinţa Naţională a Coregrafilor Folclorişti din România5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei