Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2014 - Anul XIX, nr. 77 (5586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Banii înapoi

Şeful Poliţiei Rădăuţi a încasat 30.000 de lei, bani opriţi după demiterea abuzivă din funcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Eugen Rotaru, comandantul Poliţiei municipiului Rădăuţi, cel care a fost înlăturat din funcţie şi a revenit la începutul acestui an după ce instanţa de judecată a constatat că a fost retrogradat pe un post inferior în mod abuziv, a încasat 30.000 de lei, sumă care reprezintă drepturile salariale de care a fost văduvit pe perioada cât a fost sancţionat disciplinar. Comisarul-şef a primit deja integral suma, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) mai având de plătit cheltuielile de judecată din procesul câştigat de Eugen Rotaru.

Un aspect interesant este că Eugen Rotaru a cerut instanţei, Tribunalul Cluj, şi apoi Curţii de Apel Cluj, unde s-a judecat recursul, ca şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava din vremea în care a fost sancţionat, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, să fie obligat să achite personal parte din salariul care i-a fost reţinut, însă magistraţii nu au admis această cerere. În aceste condiţii, achitarea celor 30.000 de lei a revenit în sarcina ordonatorului de credite IGPR.

În august 2011, Eugen Rotaru a fost înlăturat din funcţia de comandant al Poliţiei municipiului Rădăuţi, fiind sancţionat pentru „neglijenţă manifestată în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefi ierarhic superiori”. Automat, comisarul-şef a fost retrogradat pe un post inferior, fără funcţie de comandă.

Atât Tribunalul Cluj, cât şi Curtea de Apel Cluj au admis cererea lui Rotaru de anulare a dispoziţiei, concluzia magistraţilor fiind că ordinul emis de şeful IPJ Suceava, Ioan Nicuşor Todiruţ, nu a respectat prevederile legale.

Tot instanţa a stabilit şi ca Rotaru să primească diferenţa de salariu de care a fost văduvit, după ce a fost îndepărtat din funcţia de comandă. Este vorba de o perioadă de aproximativ doi ani şi jumătate, timp în care Eugen Rotaru a activat în cea mai mare parte a timpului pe un post de execuţie la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava.

Eugen Rotaru a mai fost în ultimii ani şi şef al Poliţiei municipiului Fălticeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Poliţiei Rădăuţi a încasat 30.000 de lei, bani opriţi după demiterea abuzivă din funcţie.
 Vizualizări articol: 2417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şeful Poliţiei Rădăuţi a încasat 30.000 de lei, bani opriţi după demiterea abuzivă din funcţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 5 apr 2014, 01:24:03
Cine a scos banii astia din buzunar ca nu am inteles? Statul Roma, adica eu si tu si celalalt ? sau IPJ Suceava di cheta? ca nu pricepui exact...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei