Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2014 - Anul XIX, nr. 77 (5586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Social

O familie şi-a recuperat gemenii în instanţă, cu ajutorul unei fundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie dintr-o localitate aflată la limita dintre judeţele Suceava şi Iaşi şi-a recuperat gemenii în instanţă, cu ajutorul unei fundaţii. Minorii fuseseră luaţi de Protecţia Copilului Suceava, în anul 2010, pentru că părinţii, care mai au trei copii acasă, nu aveau cu ce să-i crească, trăiau într-o căsuţă fără curent electric, fără mobilier, în condiţii greu de imaginat.

Pentru gemeni urmau să se facă demersuri pentru a fi daţi spre adopţie, dar părinţii nu şi-au dat acordul. Protecţia Copilului Suceava a cerut sprijinul Fundaţiei Hope & Homes for Children România pentru reintegrarea copiilor în familia naturală, fundaţie care i-a ajutat pe părinţi să facă racordarea casei la sistemul de distribuţie a energiei electrice, le-a donat mobilier şi produse de strictă necesitate.

 

Gemenii, la un pas de adopţie

Din ce ne-a spus Sabina Doroftei, expert asistent în cadrul Protecţiei Copilului Suceava, care s-a ocupat de acest caz, în luna iulie a anului trecut, tatăl minorilor a suferit un accident foarte grav, în urma căruia a rămas imobilizat la pat. Bărbatul a căzut într-o fântână de la circa 7 metri înălţime.

„În prezent, acesta se deplasează cu ajutorul unor cârje ortopedice. La momentul reevaluării cazului, familia deţinea o casă proprietate personală, compusă din două camere şi hol, anexe gospodăreşti şi suprafaţa de 0,10 hectare teren agricol. Locuinţa nu era electrificată, iar camerele erau parţial mobilate. Deși părinţii minorilor au declarat că doresc reintegrarea copiilor în familia naturală, aceștia nu au făcut demersuri pentru reintegrarea în familie şi din acest motiv pentru cei doi copii în cauză a fost întocmit Planul Individualizat de Protecţie, care avea ca finalitate adopția internă”, a explicat Sabina Doroftei.

 

Programe de sprijinire a copiilor săraci

În ședința Tribunalului Suceava care avea pe rol judecarea cererii având ca obiect deschiderea procedurii de adopţie internă pentru cei doi minori, mezinii familiei,  părinții acestora au declarat că nu sunt de acord cu adopția și că doresc reintegrarea copiilor în familie. Ca urmare a protocolului de colaborare dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava şi Fundaţia Hope & Homes for Children România, pe cele trei programe, „Reintegrarea copiilor din sistemul de protecţie”, „Prevenirea separării copilului de familie” şi „Integrare socio-profesională a tinerilor din sistemul de protecţie”, în decursul lunii martie s-au alocat 21.000 de lei şi tichete sociale în valoare de 2.000 de lei pentru ajutorarea copiilor săraci.

În cadrul programului „Reintegrarea copiilor din sistemul de protecţie” au fost incluse şapte cazuri de copii săraci, care au fost reintegraţi în familia naturală, fiecare familie fiind ajutată cu materiale de construcţie, mobilier, iar locuinţa uneia dintre familii a fost racordată la energie electrică. Prin programul „Prevenirea separării copilului de familie’’ au fost sprijinite zece familii cu îmbrăcăminte, alimente, mobilier, electrocasnice şi plata chiriei pe o perioadă de şase luni. Fundaţia Hope & Homes for Children România derulează la Suceava şi programul de „Integrare socio-profesională a tinerilor din sistemul de protecţie” prin care şase tineri au fost sprijiniţi cu mobilier şi plata chiriei, oferindu-le o viaţă independentă. Toate aceste programe au fost implementate cu ajutorul asistenților sociali/specialiștilor din cadrul DGASPC Suceava, cât și din cadrul autorităților locale din județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie şi-a recuperat gemenii în instanţă, cu ajutorul unei fundaţii.
 Vizualizări articol: 2195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
O familie şi-a recuperat gemenii în instanţă, cu ajutorul unei fundaţii4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei