Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2014 - Anul XIX, nr. 77 (5586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință judecători

Daune de peste 600.000 de euro şi un an de închisoare cu suspendare, după un accident în care au murit două femei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Rădăuţi s-a pronunţat acum două zile în cazul unui cumplit accident petrecut în iunie 2012 pe drumul judeţean dintre Clit şi Arbore, când o tânără în vârstă de 21 de ani, aflată la volanul unei maşini, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit în plin două femei care se aflau la marginea drumului, la umbra unui tei. Tânăra care a provocat accidentul a scăpat uşor, fiind condamnată la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.  Despăgubirile stabilite sunt în schimb mari, membrii familiilor celor două femei având de primit de la firma de asigurare despăgubiri în valoare de peste 600.000 de euro. Mai trebuie spus şi că decizia Judecătoriei Rădăuţi nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 

Un accident în care eroarea unei tinere s-a combinat din plin cu ghinionul

Pe 22 iunie 2012, pe DJ 209J, un drum pietruit care leagă Arbore de Clit, pe care maşinile trac rar, la fel şi pietonii, avea să se producă un cumplit accident.

La volanul unui autoturism Audi se afla Rebeca Persida Oniga, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Rădăuţi. Tânăra, alături de încă doi membri ai familiei, se deplasa spre Arbore, unde urma să aibă loc înmormântarea bunicii sale.

Conform anchetei poliţiei de la acea vreme, conducătoarea auto s-a angajat în depăşirea unei maşini din faţă şi, din cauza vitezei neadaptate la carosabilul acoperit cu piatră, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Maşina a intrat în derapaj lateral şi le-a lovit violent pe cele două femei. Domnica Pîţu, în vârstă de 57 de ani, mamă a nouă copii, şi Casandra Puşti, în vârstă de 67 de ani, mamă a doi copii, nu au avut din păcate nici o şansă de supravieţuire. Impactul violent le-a aruncat la mai bine de zece metri distanţă, într-un lan de grâu din apropiere. Cele două femei munceau pe un câmp agricol din apropiere şi înainte de accident luaseră o pauză, venind la umbra copacului de la marginea drumului, singurul de pe o rază de câteva sute de metri.

Instanţa a stabilit ca cei doi soţi ai femeilor decedate să primească daune morale de câte 30.000 de euro fiecare, iar copiii femeilor moarte, câte 50.000 de euro fiecare.

De asemenea, judecătorii au stabilit şi achitarea de daune materiale de 25.000 de lei, pentru costurile înmormântării celor două femei. Instanţa a mai dispus şi adăugarea dobânzii legale de la momentul rămânerii definitive a hotărârii şi până la achitarea integrală a acestora.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daune de peste 600.000 de euro şi un an de închisoare cu suspendare, după un accident în care au murit două femei.
 Vizualizări articol: 3768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Daune de peste 600.000 de euro şi un an de închisoare cu suspendare, după un accident în care au murit două femei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei