Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2014 - Anul XIX, nr. 77 (5586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Petru Luhan: România a devenit vicecampioană a Uniunii Europene la scumpirea motorinei şi benzinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PDL Petru Luhan a declarat că potrivit Comisiei Europene, în primele trei luni ale acestui an, România a devenit vicecampioană a Uniunii Europene la scumpirea motorinei și benzinei, după Cipru, cu aproximativ trei procente. Petru Luhan a arătat că dacă se ia în calcul și acciza mărită cu 7 eurocenţi, saltul este de până la 9%. El a adăugat că prin comparație, în multe țări europene, precum Bulgaria și Ungaria, carburanții s-au ieftinit în prima parte a anului. „Pe 1 aprilie, milioane de români au constatat că introducerea noii accize majorate la benzină nu este o simplă păcăleală a Guvernului Ponta III. Creșterea cu 7 eurocenți, la care se adaugă TVA și o rată de schimb mai dezavantajoasă, le-a scos din buzunare cu 40 de bani mai mult pentru fiecare litru. Evident, acesta este doar începutul, pentru că veștile proaste abia de-acum vin – un preț mai mare la carburanți va atrage scumpiri la toate produsele”, a spus Petru Luhan. El a precizat că aflată până acum la coada clasamentului în ceea ce privește prețurile la carburanți din cele 28 de state europene, România urcă pe locul 20 la benzină şi pe locul 14 la motorină. Europarlamentarul a subliniat că în momentul de faţă şoferii români plătesc la pompă mai mult decât cei din Austria, Franţa sau Spania.

„Diferența este că austriacul câștigă de șapte ori, francezul de șase ori şi spaniolul de patru ori mai mult decât românul! Dar dincolo de puterea de cumpărare a cetățeanului simplu, care nu pare să-l impresioneze pe <social-democratul> Victor Ponta, va avea de suferit întreaga economie românească. Orice om cu minime cunoștințe economice știe că mărirea taxelor, în special la carburanți, conduce la scumpiri în lanț și la scăderea consumului. Ceea ce, într-un final, afectează atât nivelul de trai din prezent, cât și șansa unei creșteri pentru viitor. Domnul prim-ministru nu se gândește însă la ce urmează pentru români, ci la alegerile prezidențiale care bat la ușă. Fiindcă este clar ca lumina zilei că, într-un an electoral, câteva miliarde în plus la buget nu vor fi folosite pentru construcția de autostrăzi peste noapte, ci pentru răsplătirea baronilor locali care trebuie să adune voturi”, a spus Luhan. El a declarat că pentru a contracara reacțiile negative ale populației, aparatul de propagandă al PSD a găsit de cuviință să dea vina pentru aceste scumpiri pe fosta guvernare. „Este o minciună! Acciza mărită are un singur obiectiv, cel de a strânge bani electorali pentru alegerile din 2014. Din păcate, Victor Ponta nu e la prima scumpire, cum nu e nici la prima minciună! Din păcate pentru români, nici la ultima”, a încheiat Luhan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petru Luhan: România a devenit vicecampioană a Uniunii Europene la scumpirea motorinei şi benzinei.
 Vizualizări articol: 1950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petru Luhan: România a devenit vicecampioană a Uniunii Europene la scumpirea motorinei şi benzinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Du-va dracu trimis de
( 5 apr 2014, 00:18:23
oare acest personaj sinistru inca mai crede ca poate pacali pe cineva? oare in aroganta fara limite specifica ciumei portocalii inca mai crede ca a ramas singurul om inteligent intr-o tara de oligifreni? oare nu stie acest personaj grobian - cum bine l-a caracterizat o domnisorica cu mult mai multe circumvolutiuni decat el - ca toata lumea din tara asta stie ca motorina si benzina si-au dublat pretul in timpul guvernarii de trista amintire a ciumei portocalii? nu stie oare ca nici macar analfabetii, nici telespectatorii OTV, nici tiganii din cea mai prapadita mahala nu mai pot fi prostiti? oare inca mai crede acest nesimtit ordinar ca mai poate pacali pe cineva? e pacat ca mass-media inca mai publica articole in care apar astfel de personaje.
2.   Ce conteaza ? trimis de
( 5 apr 2014, 07:26:17
Ce mai conteaza cine a fost sau cine este la guvernare , important este ca rezultatul masurii va aduce scumpiri deci o reducere a consumului pentru majoritatea romanilor . Daca cineva isi inchipuie ca aceasta majorare va ajunge in autostrazi este mare naiv .Economistii sustin contrariul , o ieftinire ar fi dus la consum mai mare deci un venit mai mare la buget

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei