Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2014 - Anul XIX, nr. 77 (5586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Ce nu s-a spus în cazul polițiștilor de frontieră acuzați că au speriat un „biet” șofer, după care au tras 12 focuri de armă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Urmărirea de la începutul acestei săptămâni, când polițiștii de frontieră au tras nu mai puțin de 12 focuri de armă în aer şi înspre pneurile unei autoutilitare Iveco, al cărei șofer s-a oprit direct la Poliția municipiului Suceava reclamând că s-a tras cu gloanțe, dintr-o mașină neinscripționată, înspre autovehiculul în care se afla alături de două femei, face obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți. 

La o zi după incident, procurorul de caz a început urmărirea penală pentru infracțiunile de distrugere şi ultraj, fapte reținute în sarcina şoferului fugar, Daniel Tudose (33 de ani), din municipiul Galaţi.

 

Trei mașini neinscripționate, cu polițiști de frontieră, pe urmele autoutilitarei cu numere de Galaţi

Luni, în ziua în care avea să aibă loc urmărirea respectivă, în baza unei informații deținute la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi s-a executat o acţiune specifică pe linia contrabandei cu ţigări de provenienţă extracomunitară.

Misiunea: identificarea unei autoutilitare cu numere de Galaţi, prezentă pe raza municipiului Rădăuţi pentru a prelua o cantitate de ţigări de contrabandă.

Acţiunea s-a desfăşurat sub comanda comisarului-şef Sergiu Coroamă, care se afla împreună cu agentul-şef adjunct Eugen Morariu într-un autoturism Mercedes. Un alt poliţist de frontieră se afla într-un autoturism VW Beetle, iar toţi trei aveau rolul de a supraveghea autoutilitara, pentru a identifica locul de unde şoferul trebuia să preia ţigările de contrabandă. Într-un alt autoturism, un Opel, se afla agentul-şef adjunct Gabriel Rusu, împreună cu agentul-şef adjunct Mihai Maidan, acesta din urmă fiind la volan, iar misiunea lor era aceea de a acţiona la indicaţiile comisarului-şef Coroamă, pentru oprirea în trafic a autoutilitarei respective şi efectuarea controlului.

Trebuie făcută aici precizarea că toate cele trei maşini erau neinscripţionate, însă poliţiştii de frontieră au voie să folosească autoturisme de acest gen în misiunile de filaj, fiind cunoscut faptul că orice apariție pe traseu a autospecialelor cu însemnele Poliţiei de Frontieră este cunoscută imediat de contrabandiştii de ţigări, care obişnuiesc să trimită vehicule cu rol de antemergător, pentru a se asigura că îşi pot transporta marfa de contrabandă în siguranţă.

 

I-au făcut semn şoferului să oprească, la Dărmăneşti

 Autoutilitara cu numere de Galaţi a fost identificată pe raza municipiului Rădăuți, fiind urmărită de la distanță de polițistul de frontieră Alin Rusu, care se afla la volanul autoturismului VW. Dubiţa în care se aflau în acel moment trei bărbaţi a luat-o înspre Marginea, unde, probabil dându-şi seama că este urmărit, şoferul a intrat în incinta unui service auto.

Poliţiştii de frontieră din autoturismul Opel s-au deplasat la intersecţia drumurilor  Marginea-Suceviţa şi Marginea-Solca, pentru a urmări în ce direcţie se va îndrepta autoutilitara. Colegul lor din VW s-a poziţionat pe comunicaţia Horodnic-Voitinel, iar comisarul-şef Coroamă supraveghea din autoturismul Mercedes intrarea în municipiul Rădăuţi dinspre Gălăneşti.

Şoferul autoutilitarei s-a întors la Rădăuţi şi a oprit în faţa unui restaurant, pe strada Putnei, de unde maşina s-a pus în mişcare în jurul orei 21.00, după ce în cabină au urcat trei persoane, un tânăr la volan şi două femei pe bancheta din faţă.

Dubiţa a plecat apoi pe traseul Rădăuţi-Milişăuţi-Dănila-Dărmăneşti, unde poliţiştii de frontieră din autoturismul Opel au pus sirena pe cupolă şi au pornit semnalele acustice şi luminoase, iar unul dintre ei a scos pe geam paleta reflectorizantă, făcându-i semn şoferului de pe autoutilitară să tragă pe dreapta.

 

A fost aproape să dea peste poliţist cu maşina şi a lovit intenţionat autoturismul oamenilor legii  

Tânărul de la volanul dubiţei a oprit pe marginea drumului, iar din autoturismul Opel a coborât agentul-şef adjunct Mihăiţă Maidan, care purta o vestă cu inscripția “Poliţia de Frontieră” şi avea la vedere insigna de identificare. Poliţistul de frontieră s-a îndreptat spre autoutilitară cu scopul de a-l legitima pe şofer şi de a controla autovehiculul, moment în care autoutilitara a demarat, fiind cât pe ce să dea peste agentul-şef adjunct.

„Poliţistul de frontieră, observând intenţia şoferului autoutilitarei, a încercat să se adăpostească în interiorul autospecialei, fiind atins uşor cu oglinda laterală din partea dreaptă a autoutilitarei. În acelaşi timp, portiera stânga faţă a autospecialei de poliţie a fost lovită cu partea din dreapta faţă a compartimentului marfă al autoutilitarei, suferind avarii”, se arată în documentele depuse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

 

„Şoferul autoutilitarei a încercat de mai multe ori manevre de a tampona maşina poliţiştilor, pentru a o scoate de pe partea carosabilă”

Cei doi polițiști de frontieră din autoturismul Opel au plecat în urmărirea dubiţei, cu semnalele acustice şi luminoase în funcțiune, anunțându-și între timp şi colegii din celelalte două maşini implicate în misiune.

Comisarul-şef Sergiu Coroamă, aflat în autoturismul Mercedes, a sunat de pe telefonul mobil la dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, solicitând sprijin pentru identificarea şi oprirea în trafic a autoutilitarei urmărite.

„Pe timpul urmăririi, şoferul autoutilitarei a încercat de mai multe ori manevre de a tampona maşina poliţiştilor, pentru a o scoate de pe partea carosabilă, punând în pericol atât viaţa poliţiştilor, a participanţilor la trafic, cât şi mașina din dotare”, se arată în ordonanța de începere a urmăririi penale.

 

A lovit maşina poliţiştilor de frontieră, a trecut printr-o benzinărie, a circulat pe contrasens şi pe culoarea roşie a semaforului

La intrarea în municipiul Suceava, când pe stradă nu circulau alte autoturisme, agentul-şef adjunct Gabriel Rusu a tras trei focuri de armă în plan vertical, însă șoferul fugar a continuat să apese pedala de accelerație.

În acel moment, polițistul de frontieră a mai tras nouă focuri de armă, de data aceasta înspre pneurile dubiței cu numere de Galaţi.

În ordonanța de începere a urmăririi penale se mai precizează: „Șoferul autoutilitarei nu a oprit nici în aceste condiții şi și-a continuat deplasarea înspre centrul municipiului Suceava, pe strada Traian Vuia. Ajuns în intersecția dintre străzile Traian Vuia şi Calea Unirii, acesta a virat brusc la stânga pentru a acroşa autospeciala poliţiei de frontieră. Agentul-şef adjunct Mihai Maidan a evitat impactul, dar din cauza unei gropi în partea carosabilă a pierdut controlul volanului şi nu a mai putut să continue misiunea, deoarece pneurile faţă au suferit avarii majore. Autoutilitara şi-a continuat deplasarea prin interiorul staţiei peco Mol, apoi pe strada Calea Unirii înspre centrul municipiului Suceava, punând în pericol din nou viaţa şi integritatea corporală a celorlalți participanți la trafic, neacordând prioritate, circulând pe contrasens şi pe culoarea roşie a semaforului”.

Urmărirea a fost continuată de celelalte două maşini care au venit din urmă şi care au ajuns la câteva minute după fugari la sediul Poliţiei municipiului Suceava.

În scenariul de mai sus, prezentat întocmai după documente oficiale, varianta cu şoferul „speriat” nu ţine. E drept că poliţiştii de frontieră nu au găsit ţigări de contrabandă în maşina respectivului, dar asta nu-l scapă de acuzaţiile de ultraj şi distrugere pe tânărul din Galaţi, care se afla în autoutilitară cu mama şi sora sa, aceasta din urmă domiciliată în municipiul Suceava.

Poliţia de Frontieră s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 3.000 de lei, reprezentând contravaloarea estimativă a avariilor suferite de autoturismul Opel implicat în misiunea de la începutul acestei săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce nu s-a spus în cazul polițiștilor de frontieră acuzați că au speriat un „biet” șofer, după care au tras 12 focuri de armă.
 Vizualizări articol: 6366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Ce nu s-a spus în cazul polițiștilor de frontieră acuzați că au speriat un „biet” șofer, după care au tras 12 focuri de armă4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ceva nu este corect. trimis de
( 4 apr 2014, 12:04:58
Din cate stiu o masina neinscriptionata nu are dreptul sa te opreasca si sa te urmareasca . De asemenea daca nu s-au gasit tigari in masina , atunci ce motiv avea politia de frontiera sa fugareasca o masina de Galati . Contrabanda trebuie tinuta in frau insa asta nu inseamna sa faci abuz si sa periclitezi circulatia in ansamblu .
1.1  RE: Ceva nu este corect. trimis de
( 5 apr 2014, 01:21:01
Ca lor le pasa ..

ca lor le pasa... Haida de... era doar concurenta... Banditi la drumul mare! Asta e Politia din Radauti !

111
2.   Bine au zis trimis de
( 4 apr 2014, 12:28:49
Au zis ca au dreptul LA FILAJ!! adica doar la filaj..nu si la oprire in trafic. Chiar de acum trebuie sa oprim la orice prost cu masina civila si geamuri fumurii???
3.   Masini trimis de
( 4 apr 2014, 13:48:44
Bai fratilor voi ati circulat afara ??? Majoritatea masinilor de pe autobahn ,autovii,autopiste sint fara inscriptii si doar scot o paleta pe gem si doua trei beculete sub perdeluta din spate si te opresc . Are cineva tupeu sa nu opreasca ??
3.1  RE: Masini trimis de
( 4 apr 2014, 18:10:07
ai dreptare,dar afara nu am vazut abuzuri asa ca la noi ,si n-am vazut curcan sa se trezeasca inainte de craciun, sa puna vesta pe el si sa faca de o mica spaga cu masina civila. Din cauza abuzurilor nu au dreptul!!! Cand politia de la noi o sa aibe credibilitatea celor din UE , sa aibe si ei dreptul.
Cum ar fi curcanul in timpul liber prin oras cu gagica sa te opreasca in trafic ca te.ai uitat tu urat la el ?? doar asa ca i se scoala lui?? ti se pare normal ??
3.2  RE: Masini trimis de
( 4 apr 2014, 19:16:16
Dar o flegmă între ochi nu poate lua ?
4.   Niste jeguri trimis de
( 4 apr 2014, 19:57:22
in legislatie spune clar in ce conditii trebuie sa opresti...nici eu nu opream.
5.   Vânatorii de FANTOME trimis de
( 4 apr 2014, 22:15:28
Cornuților,iar umblați după cai verzi pe pereți ca la Cumpărătura ? De data asta a ieșit bine, v-au rămas coarnele intacte.
6.   ASTEA SUNT MARILE ABUZURI... trimis de
( 5 apr 2014, 11:56:07
...ERA SIGUR O MASINA CU TIGARI, IN PRIMA FAZA LE-AU PLIMBAT PRIN RADAUTI-MARGINEA, IAR MAI APOI CAND S-AU SIMTIT FILATI AU INCEPUT SA LE FUMEZE. ASA SE FACE CA DE LA RADAUTI PANA LA SV, CELE TREI PERSOANE AU FUMAT O MASINA DE TIGARI...winking. MARTORII OCULARI SPUN CA DUPA MASINA IESEA UN FUM CA DE LA EGGER CU MIROS DE TUTUN, DAR TOT EI MAI SPUN CA DUPA MASINILE DE FILAJ IESEA UN MIROS GROAZNIC DE GABOR MINCINOS . IN CE LUME TRAIM!!!!!! PT. AFLAREA ADEVARULUI SA-R IMPUNE O ANCHETA LA NIVEL CENTRAL, DAR...!?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei