Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2014 - Anul XIX, nr. 69 (5578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Ziua internaţională a francofoniei, marcată la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, cu prilejul Zilei internaționale a francofoniei, catedra de limba franceză a Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, alcătuită din profesorii Loredana Gașpar, Corina Morari, Mihaela Șerban și Mirabela Morari, a conceput un program diversificat axat pe muzică, dans, lectură și recenzie de carte.

 Spectacolul a debutat cu o prezentare a termenului de francofonie și a valorilor acesteia (promovarea limbii franceze şi a diversităţii culturale şi lingvistice; promovarea păcii; susţinerea educaţiei, a învăţământului superior şi a cercetării), insistându-se pe francofonia românilor, pentru a promova oamenii de cultură români care s-au afirmat în spațiul francofon, precizând contribuţia acestora la dezvoltarea patrimoniului cultural francez.

Prezentarea a constituit un preambul pentru recenziile care au urmat: „Catherine-Paris”, de Martha Bibescu, „Jurnal fantezist”, de Iulia Hașdeu, și „Ciulinii Bărăganului”, de Panait Istrati.

Grupul de folk al colegiului, coordonat de prof. Cristina Macovei, a interpretat trei melodii în limba franceză: „Où vont les fleurs?”, „Lʼamour est bleu” și „Je veux”.

Un moment de o deosebită încărcătură emoțională a fost dansul pregătit de prof. Luminița Cazan, împreună cu elevii Cherar Șanti și Alexandru Murariu.

Momentul poetic a fost realizat de elevele Andreea Lazăr– „Le coq”, Constantina Ghiorghiță – „Les marionnettes”, Daniela Negrea – „Bonjour” și Denisia Iacoban –  „Chantez mésanges”.

Potrivit prof. Mihaela Șerban, „Colegiul Tehnic <Alexandru Ioan Cuza> a încheiat un parteneriat cu Biblioteca Bucovinei <I. G. Sbiera>, obiectul acestuia constituindu-l cercul de lectură în limbile franceză și engleză. Pe această cale, profesorii coordonatori lansează o invitație tuturor iubitorilor de limbă franceză și engleză să participe la ședințele organizate marțea, pentru limba engleză, ora 17.30, și joia, pentru limba franceză, la aceeași oră”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua internaţională a francofoniei, marcată la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.
 Vizualizări articol: 3049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua internaţională a francofoniei, marcată la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Propunere "francofonie" trimis de
(26 mar 2014, 11:44:33
Fiul meu Stefan s-a nascut in Franta si este elev la Paris, a creat un site pentru adolescenti care are peste 80 de membrii din tari Francofone si doreste sa integreze noi elevi vorbitori de Limba Franceza. M-as bucura sa intre in contact cu Romani, eu insumi sunt Sucevean de loc.
Pentru cei interesati conecta la adresa:

http://www.skuat-ados.net/portal.php
2.   Performanta si consecventa ! trimis de
(26 mar 2014, 23:05:22
Felicitări colectivului de cadre didactice tinere si cu multa inițiativă de la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza, care prin experiență bogată si căldură sufletească reușesc cu multă dăruire să antreneze elevii în activități și spectacole deosebit de frumoase, dându-le acestora încredere în forțele proprii și stimă de sine!
Toată aprecierea si respectul cadrelor didactice implicate si doamnelor directoare care le sunt alaturi !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei