Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2014 - Anul XIX, nr. 69 (5578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV

Trupa de teatru Fabulinus, selectată pentru a participa la Festivalul Naţional „Serile teatrului studenţesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trupa de teatru a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava – Fabulinus - va participa, pentru a doua oară consecutiv, la Festivalul Naţional „Serile Teatrului Studențesc”, eveniment ce îşi propune să „ducă publicul într-o călătorie culturală inedită prin intermediul unei competiţii între trupe de teatru”. Competiţia se va desfăşura în perioada 31 martie – 4 aprilie, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Adrian Crăciunescul, actor în cadrul trupei de teatru Fabulinus, ne-a declarat că „Micul Fabulinus a fost selectat și anul acesta pentru a lua parte la Festivalul Național <Serile Teatrului Studențesc>. Vom concura cu piesa <Drum în jos cu înger>, după Oleg Bogaiev, în regia lui Ion Sapdaru”. Fabulinus va concura la secţiunea amatori.

Adrian Crăciunescul a mai reamintit că, anul trecut, Fabulinus a adus la Suceava două premii importante din cadrul festivalului. Este vorba despre premiul pentru cel mai bun spectacol  („Ţara orbilor”, o adaptare a piesei de teatru „Ţara lui Gufi”, a dramaturgului Matei Vişniec) și premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar ce i-a revenit lui Alexandru Stan, care a jucat rolul lui Lulu, bufonul.

Festivalul „Serile teatrului studenţesc” este primul festival de teatru din România dedicat în întregime studenţilor. Ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, festivalul reuneşte anual zeci de tineri actori ce îşi demonstrează măiestria în artele teatrale, sute de spectatori pasionaţi de lumea teatrului şi un juriu pe măsură. Ediţia din acest an are ca temă „Păcatul”.

 

Program încărcat pentru actori de la Fabulinus

În sistemul preuniversitar, săptămâna 7-11 aprilie vafi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Reprezentanţii Fabulinus spun că în acest interval vor susţine câte o reprezentaţie în fiecare zi atât pentru elevii de gimnaziu, cât şi pentru elevii de liceu din judeţ. Reprezentaţiile vor avea loc pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt”.

Din Fabulinus fac parte Adrian Crăciunescul, Silvia Timofti, Alex Huţanu, Alexandru Stan, Anna Moldovan, Tatiana Dombrov, Iuliana Girigan, Alexandru Pahomi, Mihai Cerneanu, Vera Ţaran, Ştefan Manolache Andrei Traian, Simina Caletcă, Ana Gubca, Dari Brădăţan, Ion Graur (sunet), Stelian Cuniţchi (lumini).  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupa de teatru Fabulinus, selectată pentru a participa la Festivalul Naţional „Serile teatrului studenţesc”.
 Vizualizări articol: 1764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trupa de teatru Fabulinus, selectată pentru a participa la Festivalul Naţional „Serile teatrului studenţesc”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei