Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2014 - Anul XIX, nr. 69 (5578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cine îl împinge în faţă pe Miron Cozma?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este sezonul învierilor, după cum putem băga de seamă. Din ce în ce mai des îl vedem pe micul ecran pe fostul lider al minerilor Miron Cozma, chemat la emisiuni să-şi dea cu părerea despre lucrurile mai importante sau mai puţin importante ale ţării. Dacă minele s-au închis, dacă acest ins a fost şi el închis, nu văd de ce i se face din nou respiraţie televizată gură la gură.

Unii dintre dumneavoastră ar putea obiecta că la câţi infractori se perindă pe rogojina posturilor de televiziune, unul în plus nici nu mai contează. Aşa e. Dar acest infractor deosebit de periculos trebuie tratat cu maximă atenţie. El e un caz special. Pentru că cea mai neagră pagină din istoria României postrevoluţionare el cu ortacii lui au scris-o.

Tânăra generaţie nu ştie ce s-a petrecut la mineriade. Nu ştie de devastările de la Universitate, nu ştie de crimele şi de violurile de atunci. Nu ştie că ziarul „România liberă” a fost interzis de mineri, că aşa au vrut ei. Nu ştie de sloganurile strigate, din care s-au detaşat incalificabilul „Moarte intelectualilor!” şi grobianul „Noi muncim, nu gândim”.

Pentru tânăra generaţie, Miron Cozma e un fel de joc energizant pe calculator, unde dacă omori un student iei 50 de puncte, dacă violezi o domnişoară capeţi o sută de puncte, iar dacă doar spargi un cap primeşti un singur punct.

Dacă Che Guevara, un criminal ordinar în esenţă, a ajuns sex-simbol, probabil că nici ăsta nu e departe. Are toate atuurile să fie mâine imprimat pe tricouri. Poartă floace poetice unse cu margarină ori chiar cu unt şi mai scrie şi versuri, înclinaţie pe care şi-a descoperit-o în anii romantici de puşcărie. Tot prostul şi infractorul e poet în România.

Cu siguranţă că Miron Cozma este propulsat în atenţia publică de anumite cercuri de interese. Că doar nu s-a dus el să se autopropună la televizor. Cine sunt acele cercuri de interese şi ce urmăresc ele?

Nu ştiu. Ceea ce sigur ştiu este că ele nu doresc binele României.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine îl împinge în faţă pe Miron Cozma?.
 Vizualizări articol: 1515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Cine îl împinge în faţă pe Miron Cozma?5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nota 10 trimis de
(26 mar 2014, 14:48:30
Am ras cu pofta...floacele poetice unse cu margarina...-laughing)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei