Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2014 - Anul XIX, nr. 69 (5578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Marele premiu şi patru medalii de aur, adjudecate de Universitatea Suceava în cadrul unui salon internaţional de cercetare şi inventică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a câştigat marele premiu al juriului, patru medalii de aur şi cinci diplome de excelenţă în cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii „Proinvent 2014”. Această ediție a salonului „Proinvent” a avut loc în perioada 18-21 martie 2014, la Cluj-Napoca.

Manifestarea a adunat peste 50 de participanți din țară și străinătate, USV participând cu 12 invenții.

 

Câştigătorii

Marele premiu al juriului și diploma de excelență pentru contribuția remarcabilă în domeniul creativ tehnico-științific au fost acordate prof. dr. ing. Dorel Cernomazu.

Diploma de excelență și medalia de aur au fost acordate proiectului „Microindicatoare pentru sensul de rotație a câmpului magnetic învârtitor și pentru succesiunea fazelor” realizat de Dorel Cernomazu, Elena-Daniela Olariu, Niculina Creţu, Mihaela Gugoașă, Constantin Ungureanu, Iulian Baciu, Ștefan Georgescu, Nicolae Sorea, Ilie Prisacariu, Mihaela Brândușa Negru şi Corneliu Buzduga.

O altă diplomă de excelență și medalie de aur a primit proiectul „Motoare solare liniare cu actuatoare cu parafină și tub Bourdon”, al cadrelor Dorel Cernomazu, Leon Mandici, Adrian Graur, Ilie Nițan, Mihai Rață, Dan Laurențiu Milici, Mariana Rodica Milici, Cristina Prodan, Ilie Romaniuc şi Iulian Baciu.

Tot diploma de excelență și medalia de aur au primit Mihaela Brândușa Negru, Ilie Nițan, Ilie Romaniuc, Mihai Rață, Dan Laurențiu Milici, Mariana Rodica Milici, Cristina Prodan, Elena-Daniela Olariu şi Dorel Cernomazu, pentru proiectul „Instalații pentru modelarea unor efecte la ferofluide”.

Cu diploma de excelență și medalia de aur a mai fost premiat proiectul „Sistem pentru estimarea riscului de avalanşă” al următorilor: Călin Ciufudean, Corneliu Buzduga, Abel Torac, Sergiu Paţa, Luciean Luncaşu.

Salonul „Proinvent” se doreşte a fi un loc de întâlnire al inventatorilor atât cu potenţialii utilizatori, cât şi cu publicul larg.

Dintre universitățile tehnice participante la această ediție se pot enumera: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea din Piteşti şi Universitatea Petrol Gaze din Ploieşti.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marele premiu şi patru medalii de aur, adjudecate de Universitatea Suceava în cadrul unui salon internaţional de cercetare şi inventică.
 Vizualizări articol: 3288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Marele premiu şi patru medalii de aur, adjudecate de Universitatea Suceava în cadrul unui salon internaţional de cercetare şi inventică4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei