Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2014 - Anul XIX, nr. 69 (5578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La detector

Un bărbat acuzat de omor, prins cu minciuna la poligraful poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, ieri, trimiterea în judecată a unui individ din comuna Berchişeşti, arestat preventiv la sfârşitul lunii trecute, sub acuzaţia că în urmă cu aproape un an a omorât  un tânăr din comuna Păltinoasa, în casa căruia chefuise împreună cu alţi localnici.

 Siminel Panțîru, în vârstă de 39 de ani, este acuzat că în luna mai a anului trecut l-a omorât pe Petru Remus Stan, în vârstă de 27 de ani.

Cum în noaptea crimei (9 spre 10 mai 2013), în casa victimei au fost mai multe persoane, iar tânărul găsit mort avea o alcoolemie mare în sânge, iniţial legiştii stabilind că moartea a survenit din cauza consumului exagerat de băuturi alcoolice, ancheta s-a desfăşurat cu dificultate.

În cele din urmă, anchetatorii au stabilit care a fost ultima persoană care a plecat din casa victimei, fiind vorba de Siminel Panţîru.

 

Ce s-a întâmplat în casa victimei

Siminel Panţîru a povestit că într-adevăr a avut loc o altercaţie în casa tânărului de 27 de ani, când Petru Remus Stan l-a atacat, muşcându-l de mână şi de coapsa piciorului drept, pe motiv că i-ar fi furat o sumă de bani din casă.

Inculpatul susţine că nu a reacţionat în nici un fel, ci a ales să plece din casa lui Petru Remus Stan.

Procurorii arată însă că lucrurile nu au stat întocmai aşa. Anchetatorii arată în rechizitoriu că inculpatul, după ce a fost muşcat de victimă, l-a prins pe Petru Remus Stan cu mâinile de gât şi l-a strâns timp de câteva minute, până când victima a rămas fără suflare.

Anchetatorii mai arată în actele înaintate instanţei că inculpatul i-a mărturisit la un moment dat unui consătean, care a dat declaraţie de martor, cum pentru a scăpa de muşcăturile victimei, a strâns-o de gât cu ambele mâini. „A pus capul în jos, i-a părut rău şi a zis că nu şi-a dat seama că se putea întâmpla aşa ceva”, susţine martorul.

Dus la poligraf, Siminel Panţîru a răspuns nesincer, în opinia specialiştilor de la detectorul de minciuni al poliţiei, la următoarele întrebări: „Pe 10 mai anul trecut l-ai lovit în vreun fel pe Stan Remus?”; “L-ai strâns de gât pe Stan?; „L-ai omorât pe Stan?”.

Pe 27 februarie a.c., Siminel Panţîru, care neagă în continuare acuzaţiile, a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava.

 

A aflat din arest cine este „adevăratul criminal”

Săptămâna trecută, inculpatul a fost adus din arest în faţa procurorului de caz, fiind audiat din nou.

De data aceasta, Panţîru a declarat că a fost vizitat la arest de concubina sa, care a auzit prin sat că Petru Stan Remus ar fi fost ucis chiar de fratele acestuia, care, ulterior, a încercat să se sinucidă.

Procurorii susţin că nimic din cele declarate de inculpat nu este adevărat, fiind vorba de o încercare a bărbatului arestat de a scăpa de închisoare.

Siminal Panţîru a fost trimis în judecată sub acuzaţia de omor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat acuzat de omor, prins cu minciuna la poligraful poliţiei.
 Vizualizări articol: 2395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un bărbat acuzat de omor, prins cu minciuna la poligraful poliţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei