Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2014 - Anul XIX, nr. 68 (5577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Sucevenii, mofturoşi şi nepregătiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recent am ajuns într-o localitate aflată la aproximativ 20 de kilometri de Ploieşti. Cu respectivul prilej am cunoscut un bărbat de până în 50 de ani care, în timpul liber, curăţa pomi fructiferi în schimbul câtorva lei. Nu mulţi. Omul are timp liber mai mult doar la sfârșit de săptămână, pentru că în rest este plecat la lucru la Ploieşti, localitate în care ajunge cu microbuzul pus gratuit la dispoziţie de firma la care este angajat. Bărbatul nu este prea mulţumit de cât câștigă, în condiţiile în care opt ore trebuie să stea în picioare şi să fie foarte atent la piesele care-i trec prin mâini. Salariul brut este de 1.100 de lei şi beneficiază de bonuri de masă. Totuşi, omul nu vrea să renunţe la serviciul pe care-l are, pentru că din muncile pe care le-ar presta prin comuna în care locuieşte nu ar avea din ce să-şi plătească facturile. Bărbatul la care mă refer este angajat la o companie japoneză care face cablaje electrice pentru industria constructoare de maşini. Firma are nu mai puţin de 4.000 de angajaţi, mulţi dintre aceştia trăitori în comune din judeţele Prahova şi Dâmboviţa. Pe lângă cei 4.000 de muncitori de la compania japoneză, alte mii de oameni lucrează la fabricile şi făbricuţele din zona industrială Ploieşti. În municipiul Suceava există numai supermarketuri, hipermarketuri, gigamarketuri, teramarketuri şi câteva buticuri. Mai există şcoli şi alte instituţii bugetare, micării, ciorbării, şaormerii, pizzerii, covrigării, pufuleţării şi sucării. Însă, numai mâine nu-i poimâine şi va fi pus în funcţiune parcul industrial promis în campaniile electorale de senatorul PSD Ovidiu Donţu. Pe lângă acesta va funcţiona şi parcul industrial promis de deputatul PNL Alexandru Băişanu. Numai că ar fi nişte probleme. În primul rând, sucevenii nu ar lucra pentru un salariu minim de 1.000 de euro, iar în al doilea rând oamenii nu sunt pregătiţi să construiască avioane, computere, limuzine şi, nu în ultimul rând, rachete care să ajungă pe Marte, pe Jupiter şi pe Pluto.   

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, mofturoşi şi nepregătiţi.
 Vizualizări articol: 2887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
Sucevenii, mofturoşi şi nepregătiţi4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Obs trimis de
(25 mar 2014, 12:26:27
Zona s-a dezvoltat dupa chipul si asemanarea celor care au condus-o.N-a spus Lungu prin niste interviuri ca Suveava e pe vechiul drum comercial al Lvov-ului.Deci regiunea trebuie sa fie una comerciala.De accea s-au construit doar super, giga, mega terra marketuri unde lucreaza personal super calificat scolit la super universitatea suceveana, pentru salarii de 500-600 lei/luna.
2.   Oligarhia, nu sucevenii... trimis de
(25 mar 2014, 15:24:37
Oligarhia e mofturoasa si nepregatita, nu cetatenii. Daca sucevenii "nu sunt pregatiti" sa construiasca, atunci cum a rezistat industria atatia ani, pana la daramarea ei? Singurul lucru relevant din articol este ca Ploiestiul mai are industrie, iar Suceava nu. Teza pesedista, cumva? Adica, nu mai infiintam unitati industriale in judetul Suceava, si-asa n-are cine munci. Sa intelegm ca industria s-a distrus pentru ca nu erau oameni pregatiti.
ps. 1000 euro? Sunteti sigur ca nu e vorba de 1000 RON? Caci sunt multi suceveni care lucreaza in strainatate pentru doar 500 euro. Cred ca ar prefera sa lucreze in tara pentru 1000 euro.
In orice caz, sa faca domnii "intemeietori" de industrie pomeniti de dvs o "strigare" si veti vedea ca nu vor avea loc unde sa-i primeasca pe oamenii doritori sa lucreze. Pentru a lucra cu salar de 1000-1100 de RON se da spaga, domnule autor. Da' nu, las' asa. Sa traiasca p.s.d.-ul, ca stiu ei de ce ne distrug industria. Suntem nepregatiti. Tot pe nepregatite ne-a luat si distrugerea industriei de catre acelasi p.s.d. (f.s.n.).
3.   PROASTA LUME ANUL ASTA! trimis de
(25 mar 2014, 22:59:13
MAI RAU ESTE CA CRETINITATILE CELOR 2 AU ADEPTI. IATA-I GUVERNANTI! SINGURI N-AU AJUNS CI PRIN PROSTIA VOTANTILOR,A ANUMITOR VOTANTI! TRIST CA PROPORTIILE INVERS SE MENTIN,CU CAT E MAI BOGAT UN GUVERNANT,INVERS PROPORTIONAL 50.000 DE votanti,masa de manevra ,SUNT MAI SARACI,MULT MAI SARACI!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei