Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2014 - Anul XIX, nr. 69 (5578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Concurenţă

Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, în topul celor mai căutate zece şcoli din ţară pentru înscrierea la clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După prima fază de înscriere în clasa pregătitoare, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a făcut public un clasament al celor mai căutate şcoli din ţară în ceea ce priveşte înscrierea în aceste clase.

„Topul primelor 50 de şcoli după concurenţă - pe ţară”, aşa cum a fost numit de ministerul de resort, include unităţile şcolare care au înregistrat cel mai mare număr de cereri pentru înscrierea la clasa zero, în raport cu oferta şcolii.

Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava este singura unitate din judeţ inclusă în topul realizat de MEN, unitatea ocupând locul 9. Instituţia suceveană este surclasată de şapte şcoli din Bucureşti şi una din Craiova.

 

Şcoala a cerut suplimentarea locurilor în clasa pregătitoare

Reprezentanţii Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava spun că poziţia ocupată de instituție în clasamentul ministerului evidenţiază faptul că unitatea „este căutată, părinţii cunoscând rezultatele şcolii”.

„Părinţii se îndreaptă către unitatea noastră, în primul rând, datorită cadrelor didactice care sunt foarte bine pregătite, pentru baza materială  de care dispune unitatea, pentru clasele pregătitoare, pentru infrastructură, cabinete, laboratoare, bazinul de înot, etc”, menţionează Viorel Mihalcea, directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava. Acesta a mai arătat că sunt părinţi din Şcheia, Ipoteşti sau din alte zone din afara municipiului Suceava care îşi aduc copiii pentru a studia în unitatea menţionată.

La rândul său, Elena Crăciun, învăţător în cadrul şcolii, la una dintre clasele pregătitoare, a subliniat că „mulţi dintre părinţii micuţilor au studiat aici, au trecut prin această şcoală, cunosc condiţiile, fapt ce i-a determinat să-şi înscrie copiii tot aici”.

„Copiii găsesc aici căldură sufletească, cadre didactice cu experienţă bogată, cu voci plăcute pentru copii, cu aplecare pentru vârsta aceasta, mediu plăcut şi condiţii excelente în fiecare sală de clasă”, a mai declarat Elena Crăciun.

Potrivit insp. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, „datorită numărului mare de cereri înregistrate, Şcoala Nr. 3 a cerut completarea planului de şcolarizare, pentru 2014-2015, cu încă 3 clase pregătitoare”.

 

Care sunt cele mai căutate şcoli din judeţ?

Ministerul Educaţiei Naţionale a mai realizat un clasament al şcolilor din judeţul Suceava (50 de poziţii), în funcţie de adresabilitatea pentru clasa pregătitoare.

Pe prima poziţie se clasează Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, aceasta fiind urmată de Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi ocupă poziţia a IV-a, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi – locul V, Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava – locul VI, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava – locul VII, Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi – locul VIII,  Şcoala Gimnazială Burla – locul IX şi Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vicovu de Sus – locul X.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, în topul celor mai căutate zece şcoli din ţară pentru înscrierea la clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 4830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 9 voturi
Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, în topul celor mai căutate zece şcoli din ţară pentru înscrierea la clasa pregătitoare3.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RECLAMA,SUFLETUL COMERTULUI ! trimis de
(26 mar 2014, 12:55:44
FACETI-I RECLAMA,ASTA VA DUCE LA TRIPLAREA SPAGII,SI-ASA URIASA!
2.   Respect pentru unele cadre didactice!! trimis de
(26 mar 2014, 18:23:53
Fiecare padure are uscaturile ei, insa in aceasta scoala este o profesoara (or mai fi si altii) care la initiativa ei face pregatire GRATUITA cu elevii ei, de 3 ori pe saptamana si care a refuzat atentia pe care i-am oferit-o din partea clasei cu ocazia zilei de 8 Martie, (chiar din suflet, nu doar de "obligatie"), primind doar buchetul de flori. Nu vreau sa-i dau numele, sa nu fie interpretat gresit mesajul de unii carcotasi, insa cei din scoala stiu despre cine e vorba!! Respect, doamna profesoara!!!!
2.1  RE: Respect pentru unele cadre didactice!! trimis de
(26 mar 2014, 18:26:59
...de matematica!!!
3.   Toata stima pentru cadrele didactice! trimis de
(26 mar 2014, 22:44:22
Felicitări cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava.
Subscriu celor declarate de domnișoara învățătoare Elena Crăciun (un înger pe pământ) si domnului director Mihalcea.
Sunt un părinte fericit, ce are copil absolvent - 2013, al acestei școli cu dascăli de elită, în prezent la un Colegiu National renumit!
Gânduri de recunoștință si apreciere pentru colectivul de cadre didactice, care prin pregătirea pe care au oferit-o elevilor în timpul orelor la școală, dar si gratuit la nivelul întregii clase (de la ora 7-8 dimineața, înainte de începerea programului normal zilnic), pentru cei interesați, au asigurat copiilor conștiincioși accesul la Colegii Naționale de elită din municipiul Suceava!
Doresc sănătate și putere de muncă tuturor dascălilor, astfel încât în continuare să aibă parte de tot respectul și aprecierea ce li se cuvine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei