Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2014 - Anul XIX, nr. 69 (5578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Inspectorii antifraudă au găsit nereguli la nouă firme sucevene care cumpără şi vând produse din UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava au găsit nereguli la toate firmele sucevene care achiziţionează şi comercializează produse din ţările Uniunii Europene şi care au fost verificate până în momentul de faţă. Şeful Direcţiei Antifraudă Fiscală Suceava, Cosmin Georgescu,  ne-a declarat că până în prezent au fost verificaţi nouă agenţi economici suceveni care activează în domeniul achiziţiilor intracomunitare, iar în urma neregulilor constatate au fost întocmite sau sunt în curs de întocmire dosare penale. Cosmin Georgescu a explicat că în urma controalelor s-a constatat că aceste firme subevaluează preţul produselor care provin din ţările Uniunii Europene, atât la achiziţie, cât şi la vânzare.

„De exemplu, o societate comercială declară în acte un preţ de achiziţie la merele cumpărate din Polonia de 0,12 lei/kg. Aceeaşi societate vinde merele respective folosind o casă de marcat mobilă, la un preţ de 0,2 lei/kg, iar în realitate, preţul comunicat de Institutul Naţional de Statistică pentru Suceava, în perioada în care societatea face aceste operaţiuni, este de minim 2 lei/kg. Pentru diferenţa dintre preţul de 0,2 lei şi cel de 2 lei, inspectorii antifraudă calculează impozit pe profit şi TVA de plată”, a explicat Cosmin Georgescu.

El a adăugat că în urma controalelor a fost identificată o firmă care vindea folosind o singură casă de marcat mobilă o cantitate de mere care încăpea în cinci tiruri. Şeful Direcţiei Antifraudă Fiscală Suceava a spus că  aceste nereguli au fost constatate la firmele care fac achiziţii intracomunitare de fructe şi legume. Valoarea prejudiciului stabilit până în momentul de faţă de inspectorii antifraudă la aceste firme se ridică la suma de aproape 1,72 milioane de lei (17,2 miliarde de lei vechi).

„Vreau să le atrag atenţia agenţilor economici să intre în legalitate, asta cu atât mai mult cu cât la nici unul dintre agenţii economici verificaţi nu am constatat că îşi desfăşoară activitatea legal. Toţi au încercat să fraudeze bugetul de stat”, a mai precizat Şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.

 

Inspectorii antifraudă au dispus confiscarea a 97,13 milioane de lei

Pe de altă parte, el a afirmat că în lunile februarie şi martie 2014, inspectorii Direcţiei Antifraudă Suceava au verificat 250 de contribuabili din întreaga regiune, aplicând 208 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1,585 milioane de lei.Cosmin Georgescu a arătat că 18 acţiuni au avut ca rezultat suspendarea activității contribuabililor pentru nedotarea sau neutilizarea caselor de marcat fiscale. În acelaşi timp, inspectorii antifraudă au dispus confiscarea a 97,13 milioane de lei şi a unor bunuri în valoare de 3.000 de lei şi s-au instituit decizii de măsuri asiguratorii în vederea recuperării unor prejudicii estimate la 18,58 milioane de lei.Cosmin Georgescu a mai spus că în urma controalelor au fost formulate trei sesizări penale, valoarea estimată a prejudiciilor fiind de aproximativ 16 milioane de lei. El a precizat că unul dintre cele  mai mari cazuri de evaziune fiscală descoperit în această perioadă a fost la o firmă din judeţul Botoşani care comercializează carne şi produse din carne. Valoarea prejudiciului adus bugetului de stat de această firmă a fost estimat la 14 milioane de lei. Georgescu a arătat că în judeţul Suceava, inspectorii antifraudă au verificat 85 de agenţi economici, aplicând 73 de amenzi în sumă de aproape 792.000 de lei. Inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activităţii a patru societăţi comerciale sucevene pentru nedotarea sau nefolosirea caselor de marcat. În acelaşi timp, în urma verificărilor din judeţul Suceava s-a dispus confiscarea a 91,65 de milioane de lei şi s-aui instituit decizii de măsuri asiguratorii în vederea recuperării unor prejudicii în valoare de 1,72 milioane de lei. Şeful Direcţiei Antifraudă Fiscală Suceava a subliniat că cele mai frecvente nereguli constatate sunt frauda în domeniul comercializării produselor care provin din ţările Uniunii Europene, precum şi nerespectarea reglementărilor fiscale în vigoare de către agenţii economici care efectuează operaţiuni cu produse accizabile, benzină şi motorină.

„Obiectivul principal al acţiunilor derulate de Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Suceava îl reprezintă convingerea agenţilor economici de a desfăşura activităţi economice în deplină legalitate, de fiscalizare a operaţiunilor economice şi conformare voluntară la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat”, a ţinut să mai precizeze Cosmin Georgescu. El a mai adăugat că verificările la agenţii economici care fac achiziţii intracomunitare vor continua şi în perioada următoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii antifraudă au găsit nereguli la nouă firme sucevene care cumpără şi vând produse din UE.
 Vizualizări articol: 2768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Inspectorii antifraudă au găsit nereguli la nouă firme sucevene care cumpără şi vând produse din UE3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alooo trimis de
(26 mar 2014, 15:58:45
D-le inspector pana acum nu a-ti vazut nimic ?cumva vreti sa ajungeti sef

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei