Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2014 - Anul XIX, nr. 14 (5523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Între voinţă şi putinţă

Zeci de amendamente la bugetul local al Sucevei, din partea partidelor politice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Interesul mare acordat bugetului local al municipiului Suceava pentru 2014 s-a concretizat prin zeci de amendamente venite din partea reprezentanţilor partidelor politice din Consiliul Local.

Ieri a fost ultima zi în care aceste amendamente puteau fi depuse, pentru a fi prinse în proiectul de buget care se va discuta la finele lunii ianuarie.

„Au venit zeci de amendamente din partea fiecărui partid reprezentat în Consiliul Local – PSD, PNL, PDL. Majoritatea propunerilor sunt pertinente şi căutăm soluţii de încadrare a lor în buget. Problema e la investiţii noi, unde sunt unele restricţii legislative”, a declarat ieri după-amiază primarul Ion Lungu, care a preluat toate amendamentele depuse până la ora 12.00.

„Am să încerc să satisfac cât mai multe dintre aceste amendamente, mergând pe ideea că fundamentăm împreună bugetul Consiliului Local, chiar de va trebui să stau două zile cu picioarele în apă rece să văd soluţii de încadrare în buget. Problema e de voinţă, care este maximă, din partea mea, dar şi de putinţă, unde intră în discuţie legislaţia în vigoare, care trebuie respectată, pentru a nu avea probleme cu Curtea de Conturi, atunci când vom avea controlul anual pentru descărcarea de gestiune”, a adăugat edilul sucevean.

Conform legii, la alocarea sumelor pentru investiţii din bugetul local, prioritate au lucrările deja începute. La lucrările noi trebuie respectate modificările aduse Legii Finanţelor, prin care orice lucrare, pentru a fi introdusă pe lista de investiţii noi, trebuie să aibă aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici. Dacă nu există aceste studii, proiectele respective pot fi prinse doar la faza de studii de fezabilitate, iar după existenţa acestora, pot fi prinse în buget, atunci când se fac rectificări bugetare ori în bugetul altui an fiscal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de amendamente la bugetul local al Sucevei, din partea partidelor politice.
 Vizualizări articol: 1605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de amendamente la bugetul local al Sucevei, din partea partidelor politice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei