Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2014 - Anul XIX, nr. 14 (5523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Familia fetiţei de 6 luni cu degetele muşcate de porcul din gospodărie, monitorizată de Protecţia Copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Familia fetiţei în vârstă 6 luni care a ajuns sâmbătă, cu ambulanţa, la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, cu degetele mâncate de porcul din gospodărie, va fi monitorizată de Protecţia Copilului Suceava.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava s-au deplasat ieri la domiciliul Mariei Adina Stoica, din Pătrăuţi, mama fetiţei mutilate. Femeia mai are trei copii, iar autorităţile au constatat că micuţii nu sunt în situaţie de risc şi nu se impune luarea lor din familie şi internarea în centre de plasament.

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava ne-a spus că „din ancheta preliminară rezultă că femeia îşi îngrijeşte copiii, iar cei mici au condiţii decente de creştere. Noi o să monitorizăm cazul acestei familii, împreună cu Primăria Pătrăuţi, dar, deocamdată, nu se impune luarea copiilor din familie. Mama minorilor va beneficia de consiliere psihologică, acordată  de specialiştii noştri”. Chiar dacă ancheta nu este finalizată, din datele preliminare şi din declaraţiile mamei copiilor, care le-a povestit medicilor că fetiţa a fost atacată de un porc din gospodărie, în timp ce ea era plecată la fântână să aducă apă, se pare că a fost un accident nefericit.

 

„Cel mai probabil, fetiţa nu îşi va pierde nici un deget”

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, doctorul Tiberius Brădăţan, ne-a declarat că medicii sunt optimişti cu privire la starea de sănătate a micuţei. „Ieri s-a reintervenit chirurgical, s-au curăţat plăgile, evoluţia fiind pozitivă. Starea generală a copilului este bună. Cel mai probabil, fetiţa nu îşi va pierde nici un deget”, a completat doctorul Tiberius Brădăţan.

Maria Adina Stoica, în vârstă de 21 de ani, îşi creşte singură cei patru copii, ajutată de soacră. Soţul ei este la muncă în Portugalia, însă imediat ce a aflat despre accident a pornit spre casă. Potrivit Mariei Stoica, sâmbătă după-amiază, fetiţa era pe pat, în casă fiind şi ceilalţi trei copii ai familiei, cu vârste între doi ani şi jumătate şi cinci ani şi jumătate.

Când mama a plecat la fântână, au ieşit din casă şi ceilalţi copii şi au lăsat uşa deschisă. Porcul din gospodărie, un godac de circa 20 de kg, ar fi ieşit din coteţ, a intrat în casă şi a atacat copilul. Nenorocirea s-ar fi întâmplat în circa două minute,  cât mama copiilor a lipsit din casă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia fetiţei de 6 luni cu degetele muşcate de porcul din gospodărie, monitorizată de Protecţia Copilului.
 Vizualizări articol: 1824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Familia fetiţei de 6 luni cu degetele muşcate de porcul din gospodărie, monitorizată de Protecţia Copilului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doamne mare-i gradina.... trimis de
(22 ian 2014, 02:31:26
Cit a stat mama la fantana ,imediat a iesit si porcul din cotet,a intrat in casa( pe usa lasata deschisa in in miezul iernii)s-a urcat in pat si repede s-a apucat de molfait degetele sarmanului copil care la 6 luni a trebuit sa treaca prin asa ceva din cauza iresponsabilitatii celei pe care o denumiti mama.Doamneeeeeeee........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei