Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2014 - Anul XIX, nr. 14 (5523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Drum de gheaţă

Blocaj major aseară, între Suceava şi Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Drumul european 576, care leagă Suceava de Vatra Dornei, a fost blocat aseară, în jurul orei 20.00, după ce un tir a derapat şi s-a pus de-a curmezişul carosabilului în zona Trei Movile - Şcheia. Practic, din momentul în care maşina de mare tonaj a derapat, traficul rutier a fost oprit. Totul s-a întâmplat din cauza faptului că pe carosabil s-a format un strat de polei care a paralizat circulaţia pe artera care leagă Moldova de Ardeal.

Cozile de maşini care s-au format în ambele sensuri erau de câţiva kilometri. Pentru că nu putea ajunge în Suceava, o ambulanţă a făcut cale-întoarsă spre Gura Humorului şi a căutat o rută ocolitoare pentru a duce pacienţii la tratament. Mari probleme au întimpinat şi maşinile de poliţie, care au derapat pe acest drum european, în încercarea de a ajunge la locul blocajului.  

Blocajul pe drumul european 576 s-a încheiat în jurul orei 21.30, când tirul care a blocat circulaţia a fost tractat în afara carosabilului. Cozile kilometrice s-au pus în mişcare, iar ciruclaţia a revenit la normal încet-încet.

 

Scurte blocaje rutiere în dimineaţa zilei de ieri

La începutul zilei de ieri, prima ninsoare căzută nu a creat mari probleme.

Ploaia care a căzut în noaptea de duminică spre luni s-a transformat la primele ore ale dimineţii mai întâi în lapoviţă şi apoi în ninsoare. Cum se întâmplă de obicei în aceste situaţii, carosabilul s-a transformat într-un adevărat patinoar, iar majoritatea maşinilor au devenit veritabile sloiuri de gheaţă.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu mare dificultate, dar, din fericire, nu s-a ajuns la situaţii critice. Totuşi, nu au lipsit şi blocajele rutiere de scurtă durată, în special în zonele în pantă. Un astfel de caz s-a înregistrat în jurul orei 10.00 la ieşirea din municipiul Suceava spre Ipoteşti, în zona uzinei electrice.

Un tir a început să patineze şi nu a mai putut înainta. A fost ajutat să-şi continue drumul după o așteptare de aproape 60 de minute, perioadă în care circulaţia s-a derulat doar pe un singur sens de mers.

Un blocaj similar s-a înregistrat şi pe şoseaua de centură, la urcarea din zona benzinăriei Luk Oil către centrul localităţii Şcheia. Şi aici circulaţia s-a derulat pe un singur fir timp de câteva zeci de minute, iar cozile care s-au format au creat nemulţumiri în rândul şoferilor.

Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, pe toate drumurile naţionale şi judeţene s-a circulat în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă pe carosabil fiind de 0-2 centimetri. Florin Sinescu a mai precizat că pe drumurile naţionale s-a acţionat cu 110 utilaje, iar pe drumurile judeţene au intervenit 50 de utilaje de deszăpezire. Sinescu a adăugat că drumarii suceveni au la dispoziţie stocurile necesare de nisip şi sare pentru a interveni atât pe drumurile naţionale, cât şi pe cele judeţene.

Dacă în cea mai mare parte a judeţului a nins, la Vatra Dornei ploaia care a căzut pe aproape tot parcursul zilei de ieri a topit aproape toată zăpada existentă, iar operatorii de turism se roagă să vină alte ninsori pentru a nu intra în faliment.

Meteorologii anunţă că vremea se va răci destul de serios, temperaturile urmând să coboare până la aproximativ minus 5 grade Celsius, şi nu este exclus să mai apară şi alte ninsori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocaj major aseară, între Suceava şi Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Blocaj major aseară, între Suceava şi Gura Humorului3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Seful de la SDN ... trimis de
(21 ian 2014, 11:24:03
Seful Sectiei de Drumuri Nationale, domnul Hutanu, ce are de zis? Saptamana trecuta cand era cald am intalnit de la Humor pina La Suceava doua masini cu antiderapant ieri dupa amiaza, pe poleiul ala era doar una care terminase antiderapantul si pleca. Ori omul nu e in stare sa isi faca treaba ori autoritatile isi acopera neputinta si lipsa de fonduri prin "dibacia" lui.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei