Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2014 - Anul XIX, nr. 14 (5523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi și să nu crezi!

Dezastre și urgii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă am scris despre predicțiile bulgăroaicei Vanga, parcă s-ar cuveni să cercetăm și tezele concurenței – clarvăzătorii de peste ocean, unde funcționează o adevărată industrie a prevederii viitorului, cu vârf de activitate la sorocul schimbării anilor. De ce îi acordă lumea atenție? Probabil, mai întâi din simplă curiozitate, dar nu-i de neglijat nici influența unui dubitativ „și dacă, totuși?”. Apoi, dintr-un sentiment al nesiguranței, propriu din totdeauna condiției umane. Dar și datorită faptului – aici e aici! – că pe fiecare clarvăzător la modă îl recomandă o lungă listă de preziceri confirmate. Unele, adevărat, la mintea… cocoșului, fiindcă nu-ți trebuie inspirație divină să prevezi decesul lui Chavez, când toată lumea știa că suferă de un cancer intratabil. Altele însă, chiar pot da de gândit!

Nike din Toronto, de pildă, care a deținut ani în șir o rubrică la „The Sun” și-i prezentă în programele majorității posturilor de radio și tv din Canada, ar fi anunțat cu un an înainte atacul terorist de la 11 septembrie, ca și prăbușirea avionului de pasageri în râul Hudson ori moartea lui Steve Irwing și cea a lui Benazir Butho (precum și multe alte „mărunțișuri”). Dacă-i așa, atunci pare a se justifica investirea unui anume strop de credibilitate în producția industriei prezicerilor, chiar dac-ar fi evident împotriva propriilor noastre convingeri. Pentru 2014, Nike anunță, brrr, un atac terorist împotriva Empire State Building. Asta i-ar mai trebui Americii, iar prezicătoarea dă sugestii! Cică, tot în 2014, ar începe să se scufunde piramidele din Egipt, Beirutul va fi din nou în flăcări, o mare răscoală va izbucni în Turcia și un război civil (?) în SUA. Se vor produce, atenție, mari inundații în România și Ungaria! Prăpăstioasa Nike mai întrezărește un atac asupra Papei și Vaticanului, precum și invadarea Coreei de Sud de către Coreea de Nord. Să mai adăugăm anunțarea prăbușirii unui mare meteorit ce va lovi, desigur, SUA, apoi a unui puternic cutremur ce va zgudui regiunea Caraibelor și, în fine, a unui important pericol care îi pândește pe Barak și Michele Obama.

Suficient pentru a conchide că împlinirea unui singur sfert din aceste teribile predicții ar fi destul pentru a ne lua lumea în cap și a ne căuta de viață pe alte planete! La Denver funcționează un „grup psihic” de „dezvoltare extrasenzorială” (și acesta cu important palmares de confirmări) din prezicerile căruia spicuim: în 2014, regina Elisabeta va părăsi tronul, mari tornade vor lovi zone nordice (unde nu s-au înregistrat niciodată), un cutremur va schimba cursul râului Mississippi, Papa va avea parte de un „pericol psihic” (?), va fi evacuată de urgență Stația spațială, rachete din Coreea de Nord vor lovi Japonia, Opera din Sidney va suferi mari avarii, se prevăd dezastre naturale și decimarea populației în Haiti… ș.a.m.d. Cum se vede, la mare căutare sunt viziunile terifiante. Mai nimeni nu prevestește nașterea unui mare cântăreț de operă, a unui geniu al scrisului, eradicarea cancerului – doar ici-acolo câte o veste despre viitoare gadgeturi în medicină și receptarea unor semnale din cosmos. În rest, nenorociri și dezastre.

Excepție pare a face Sidney Friedman, cu un portofoliu de preziceri mai neutru, de genul: Edward Snowden va reveni în SUA și nu va fi tradus în justiție, China și SUA vor proceda la o „fuziune a resurselor”, șomajul în America urmează să deseneze o curbă descendentă. Iar când îi sună urechea stângă și întrevede ditamai catastrofe, le anunță cu oarecare jenă și discreție: „cu speranța sinceră că nu se vor produce, simt iminența a două dezastre naturale izbitoare, aproape simultane, în SUA”.

Cam așa procedează și Cheri Mancuso, cunoscută colaboratoare a poliției din New York și Los Angeles (a contribuit la rezolvarea unor cazuri de asasinate și dispariții) și reputată metafiziciană. Ea crede că noul aur va fi… argintul, că în alegerile din noiembrie 2014 vor câștiga republicanii și că, până în 2015, va spori puternic numărul revoltelor din Egipt și Siria. La rându-i, Judy Hevenly, persoană cu statut intelectual respectat, crede (și ea) că 2014 va fi ultimul an de domnie al reginei Elisabeta. Papa va fi spitalizat din pricina unei infecții pulmonare, nu Brazilia, ci Germania va cuceri Campionatul Mondial de Fotbal, iar Chelsea Clinton va avea un băiețel.

N-am găsit la nici un prezicător o vorbuliță despre eliberarea României din decembrie 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezastre și urgii.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Dezastre și urgii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei