Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2014 - Anul XIX, nr. 14 (5523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După câteva ore de discuţii

Familia Olenici a acceptat să-şi lase patru dintre copii la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru din cei cinci copii ai familiei Dan şi Paraschiva Olenici, din Horodnicu de Jos, care de şase luni nu sunt lăsaţi de familie să meargă la şcoală, se vor întoarce, de mâine, la cursuri. Directorul Şcolii „IG Sbiera”, Adi Jecalo, ne-a declarat, ieri, că după câteva ore de discuţii cu cei doi părinţi, la care a participat şi primarul din localitate, Dan Olenici a acceptat să-şi lase copiii la şcoală. Excepţie face fetiţa care ar trebui să repete clasa a V-a. „I-am spus că nu este bine pentru copii să-i folosească drept masă de manevră în conflictul pe care îl are cu fostul director al şcolii şi i-am explicat foarte clar că riscă să-şi piardă copiii în instanţă. Prefectul i-a cerut primarului o anchetă socială referitoare la copii. I-am arătat actele şi a acceptat ca pe patru dintre ei să-i lase la şcoală. Deşi am insistat că şi celeilalte fetiţe îi face rău oprind-o de la şcoală, pe aceasta nu vrea să o lase la cursuri”, a declarat profesorul Jecalo.

 

Situaţia şcolară a copiilor, o problemă spinoasă

Directorul a mai spus că i-a informat pe părinţi asupra existenţei camerelor de luat vederi în fiecare clasă şi în curtea şcolii şi le-a cerut ca toate problemele care ar putea să apară să fie discutate direct la direcţiune. Adi Jecalo a mai arătat că a discutat şi cu colegii săi de catedră şi le-a cerut maximă grijă în raport cu această familie, în sensul de a evita orice potenţial conflict.

Problema care apare acum, însă, este situaţia şcolară a copiilor. În acest an şcolar ei nu au fost deloc la ore, astfel că au acumulat în jur de 250 de absenţe. Legea spune că la 15 absenţe se scade un punct la purtare. Mai mult, peste două săptămâni se termină primul semestru şi situaţia şcolară trebuie încheiată. Inspectoratul Şcolar recomandă examinarea acestei situaţii excepţionale în Consiliul de Administraţie al şcolii. Pe de o parte, copiii trebuie stimulaţi să frecventeze şcoala, dar pe de altă parte încălcarea flagrantă a legii chiar din partea autorităţilor ar putea să încurajeze şi în viitor comportamente abuzive din partea părinţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia Olenici a acceptat să-şi lase patru dintre copii la şcoală.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Familia Olenici a acceptat să-şi lase patru dintre copii la şcoală5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei