Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2014 - Anul XIX, nr. 14 (5523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pentru un nou spectacol

Vica Bucun, coregrafa vedetelor de la „Dansez pentru tine”, îi pregăteşte pe actorii trupei de teatru studenţesc Fabulinus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mereu creativă, inspirată şi apreciată pentru coregrafiile sale ce au drept coordonate principale originalitatea, spectaculozitatea, ineditul, dar şi o doză de nebunie, Victoria Bucun, Vica - aşa cum o ştiu prietenii, este considerată una dintre cele mai bune coregrafe din România. Animată permanent de dorinţa de a aduce un suflu nou în coregrafiile sale şi recunoscută pentru modul său inedit de a transmite anumite trăiri prin mişcări corporale, Victoria Bucun a răspuns pozitiv invitaţiei regizorului Ion Sapdaru de a colabora cu trupa de teatru studenţesc Fabulinus a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV).  

Toată lumea o ştie pe Vica de la „Dansez pentru tine“ sau de la alte emisiuni ale trustului Pro Tv, pasiunea sa pentru teatru fiind mai puţin cunoscută. Cu toate că televiziune a consacrat-o, Vica spune că nu ar renunţa niciodată la teatru, aceasta mărturisind: „Sunt lucruri total diferite. Tot ce am construit în televiziune şi toată experienţa de acolo se datorează teatrului. Nu aş fi reuşit să fac lucrurile pe care le-am realizat în televiziune, dacă nu ar fi fost teatrul”.

De partea cealaltă, tinerii de la Fabulinus spun despre Vica Bucun că „e foarte deschisă, comunicativă şi ţine la rezultatul pe care şi-l imaginează. Chiar dacă e nevoie să repetăm de 10, 50, 100 de ori o scenă, o repetăm pentru a nu o dezamăgi, nici pe ea, nici pe maestrul Sapdaru. Ne-am înţeles din priviri, iar rezultatul nu poate fi decât unul bun”.

 

Vica: „E provocator să lucrezi cu nişte copii care nu au avut experienţa scenei”

Originară din Republica Moldova, Victoria Bucun a venit în România în urmă cu 20 de ani. Este angajată a teatrului din Botoşani, iar până în prezent a fost coregraf pentru 13 cupluri care au participat la emisiunea „Dansez pentru tine“, echipele îndrumate de ea adjudecându-şi de două ori marele trofeu. A colaborat şi a fost responsabilă de coregrafia mai multor emisiuni şi producţii ale trustului Media Pro, cu toate acestea celebritatea şi vedetismul par două necunoscute pentru Vica, aceasta vorbind temperat şi cu modestie despre reuşitele ei. 

Nu este prima dată când lucrează cu tineri, cu actori amatori, fără studii de specialitate, însă acest fapt nu-i face munca mai grea, ci dimpotrivă.

„E superb să lucrez cu Fabulinus. Totodată, e interesant şi provocator să lucrezi cu nişte copii care nu au avut experienţa scenei, sunt ca o foaie albă. Ei au de învăţat de la tine, dar, în acelaşi timp, şi ei te învaţă o mulţime de lucruri. Mă simt foarte bine cu ei, e ca şi cum ne cunoaştem de mult timp. Ion (n.r. - Sapdaru) mi-a vorbit mult despre ei, astfel că ştiam câte ceva despre Fabulinus”, povesteşte Vica Bucun.

La rândul său, Ion Sapdaru spune despre Vica Bucun: „Am făcut în jur de 20 de spectacole împreună. E din ce în ce în ce mai greu să o scoţi pe Vica din contextul acela bucureştean, de la Buftea, dar de data asta am reuşit să o aducem pentru câteva zile. Copiii sunt emoţionaţi, lucrează cu un coregraf de clasă, poate unul dintre cei mai titraţi coregrafi din ţară. Sunt extrem de <happy>, aşa cum ar spune studenţii mei, că o avem aici şi lucrează cu noi”.

 

Premiera unui nou spectacol, în această săptămână

“Fabulinus” tocmai a intrat în cel de-al treilea an de activitate creativă, trupa de teatru a Universităţii "Ștefan cel Mare" deschizând în această săptămână cea de-a treia stagiune de spectacole.

Potrivit tinerilor actori, “în zilele de 23 şi 24 ianuarie 2014, la ora 18.00, în Auditoriumul <Joseph Schmidt>, Fabulinus va veni în faţa publicului cu premiera piesei <Drum în jos cu înger>, după Oleg Bogaiev, o tragicomedie modernă, în care spectatorul se va regăsi în toate registrele existentei umane – comice, dramatice sau tragice”. Preţul unui bilet este 10 lei, acestea putând fi procurate de la Observatorul Astronomic.

Potrivit regizorului Ion Sapdaru, “Fabulinus-ul se află într-o ascendenţă clară de creaţie şi ne-am propus să abordăm un material mai profund. De data aceasta, vom pune un mai mare accent pe jocul actoricesc. Personajele pe care le repetăm oferă actorilor o partitură foarte serioasă, de clasă şi de temperament deschis”.
Din distribuție fac parte Mihai Cerneanu, Alexandru Pahomi, Vera Ţaran, Alexandru Huţanu, Silvia Timofti, Tania Dombrov, Andrei Traian, Simina Caletcă, Alexandru Stan, Ana Gubca, Iuliana Girigan. Regia artistică, scenografia și traducerea îi aparţin lui Ion Sapdaru. Mișcarea scenică și coregrafia sunt asigurate de Vica Bucun, video-art - Adrian Crăciunescul, asistent regie – Anna Moldovan, logistica - Adrian Crăciunescul și Alex Huţanu, make-up - Tania Dombrov, sonorizare: Ion Graur, lumini - Stelian Cuniţchi.

 

Doi ani de la primul spectacol

La începutul lunii martie, trupa Fabulinus va împlini doi ani de la primul spectacol susţinut. Este vorba despre „Visul unei nopţi de vară” care a debutat pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt”.

Fabulinus se apropie de maturitate, iar cei doi ani de actorie şi-au pus amprenta fără doar şi poate asupra tinerilor studenţi. “Sunt mai curajoşi, mai responsabili şi mult mai deştepţi”, completează Ion Sapdaru.

Întrebat dacă a fost vreodată sceptic în ceea ce priveşte parcursul trupei, Ion Sapdaru sau “nea Ion”, aşa cum îi spun discipolii săi de la USV, mărturiseşte că mereu a avut o doză de scepticism în ceea ce priveşte evoluţia trupei. “Poziţia asta îţi oferă şansa şi necesitatea de a dovedi în fiecare zi că nu e o simplă ambiţie, ci acest proiect are un scop nobil”, spune Ion Sapdaru.

Până în prezent, tinerii de la Fabulinus au avut în jur de 80 de spectacole, uneori chiar şi două pe zi.

“E teatrul care forţează limitele imaginaţiei, teatrul născut din dragostea pentru frumos”, spun membri trupei.

Totodată, aceştia doresc să aducă mulţumiri regizorului Ion Sapdaru, pentru timpul şi răbdarea pe care le-a pus în slujba trupei, dar şi managerilor USV, în special rectorului Valentin Popa şi prorectorilor Mihai Dimian şi Ştefan Purici, pentru sprijinul acordat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vica Bucun, coregrafa vedetelor de la „Dansez pentru tine”, îi pregăteşte pe actorii trupei de teatru studenţesc Fabulinus.
 Vizualizări articol: 3256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Vica Bucun, coregrafa vedetelor de la „Dansez pentru tine”, îi pregăteşte pe actorii trupei de teatru studenţesc Fabulinus5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei