Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2014 - Anul XIX, nr. 14 (5523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Familie în derivă

Doi fraţi, de 13 şi 19 ani, fugiţi de acasă de o lună şi jumătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi din satul Băişeşti, comuna Cornu Luncii, o fată în vârstă de 19 ani şi un băiat în vârstă de 13 ani, au fost daţi dispăruţi de tatăl lor de la domiciliu de pe 9 decembrie 2013, bărbatul declarându-se disperat de faptul că nu ştie nimic de soarta lor. Toate problemele pleacă de la conflictul dintre părinţi, tatăl locuind singur cu cei doi copii după ce mama, cetăţean ucrainean, ar fi plecat în Italia.

 

Copii prinşi la mijloc într-un proces de divorţ

Vasile Ciobanu, tatăl copiilor, crede că fata de 19 ani a ales să înceteze orice relaţie cu el, fiind de partea mamei sale, respectiv soţia lui, în procesul de divorţ care va urma.

„Nu ştiu nimic de fată şi mai grav este că l-a luat cu ea şi pe fratele ei minor, în vârstă de 13 ani. Fata mi-a trimis doar un mesaj de sărbători şi mi-a mai dat un telefon scurt, refuzând să-mi spună unde se află şi unde e băiatul de 13 ani. Refuză să răspundă la telefon şi nu mai dă nici un semn de viaţă. Copilul era elev la şcoala din sat şi nu mai frecventează orele. Nu ştiu unde este şi dacă este în siguranţă”, a declarat Vasile Ciobanu.

 

Minorul de 13 ani riscă să rămână repetent

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a confirmat că a fost înregistrată o plângere de la Vasile Ciobanu, cu privire la dispariţia celor doi copii, în cazul minorului declanşându-se procedurile de urmărire.

El a precizat că din anchetă rezultă că în familie, între cei doi părinţi există un conflict, iar de aici au apărut probabil şi problemele cu cei doi copii.

Minorul, Sergiu Ilie Ciobanu, este elev în clasa a VII-a la şcoala gimnazială din Băişeşti.

Directorul şcolii, Vasile Pohoaţă, a confirmat situaţia delicată: “Copilul nu a mai fost la orele de curs şi nici nu există vreun document prin care să ni se solicite transferul său la altă şcoală. Am fost căutat în perioada sărbătorilor de mama băiatului, care a spus că vrea să-l mute la altă unitate de învăţământ, însă nu există nici o solicitare în acest sens până acum. Eu doar i-am explicat că acesta riscă să rămână repetent”. 

 

Tatăl face apel la copii să vină acasă

Aşadar, dispariţia celor doi fraţi pare a fi practic o plecare voluntară de la domiciliul tatălui. Asta nu face însă ca situaţia să fie mai puţin gravă, cu atât mai mult cu cât la mijloc este vorba şi de un minor care nu a împlinit încă nici 14 ani.

Cât despre mama copiilor, aceasta a fost o scurtă perioadă în România, de sărbători, însă din câte se pare acum a plecat din nou în Italia.

Am încercat, ieri, să o contactăm telefonic pe numărul ei de Italia, pentru a-i lua un punct de vedere, însă aceasta nu a răspuns.

Tatăl copiilor a ţinut să transmită un apel prin intermediul ziarului nostru către fiica şi fiul său, rugându-i să se întoarcă acasă şi să-şi continue studiile.

Tânăra de 19 ani, a spus tatăl său, este elevă la o şcoală postliceală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi fraţi, de 13 şi 19 ani, fugiţi de acasă de o lună şi jumătate.
 Vizualizări articol: 4641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi fraţi, de 13 şi 19 ani, fugiţi de acasă de o lună şi jumătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei