Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 285 (5492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pentru o cauză nobilă

Târg de Crăciun organizat, în scop caritabil, de Clubul de voluntariat al Colegiului „Petru Rareş”, la Şcoala Gimnazială Nr. 1

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Clubul de voluntariat al Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava a organizat, pentru al doilea an consecutiv, un târg de Crăciun, evenimentul fiind găzduit de Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, unitate în cadrul căreia majoritatea liceenilor au studiat în trecut.

Liceenii s-au întors din nou la şcoală pentru un scop caritabil, banii obţinuţi din vânzarea obiectelor expuse, multe dintre ele confecţionate chiar de ei, fiind folosiţi pentru un caz social.

Activitatea a reunit, în jurul standurilor încărcare de dulciuri, globuri personalizate, sau nuieluşe pentru Moş Nicolae, elevi ai şcolii, învăţători şi profesori, chiar şi părinţi ai voluntarilor liceeni.

Potrivit Irinei Filip, elevă a Colegiului „Petru Rareş”, „este cel de-al doilea an când Clubul de voluntariat al colegiului organizează acest târg la Şcoala Gimnazială Nr. 1. Acestei iniţiative i-au răspuns foarte mulţi colegi, majoritatea elevi de clasele a IX-a şi a X-a”.

 

Tombole, picturi pe unghii, felicitări şi globuri personalizate

Pentru activitatea de ieri, Valentina Harabagiu a confecţionat felicitări pentru Crăciun. Povesteşte că a folosit tehnica „suprapunerii” pentru ca modelele să pară tridimensionale şi, deşi confecţionarea fiecărei felicitări durează mai mult de jumătate de oră, eleva le-a vândut la târg cu doar 4 lei bucata, doar pentru a strânge mai mulţi bani pentru cauza nobilă pe care o susţine.

De cealaltă parte, colega sa Lizuca Sidoriuc, din clasa a XI-a, a venit la târg cu o idee inedită ce a bucurat în special elevele şcolii gimnaziale. Pentru 2 sau 3 lei, tânăra le-a pictat unghiile elevelor în culori variate şi cu modele viu colorate.

„Fetiţele nu se dau cu ojă de obicei, însă astăzi este o ocazie specială, iar profesorii le permit acest lucru. Cereri au fost neaşteptat de multe”, a spus tânăra.

Agitaţie a fost şi la standul de globuleţe, câteva eleve ale Colegiului „Petru Rareş” venind cu propunerea de a le personaliza în funcţie de cerinţele cumpărătorului, la preţul de doar 4 lei.

„Copiii se pot semna pe globuri sau pot picta diverse modele. Folosim carioci şi spray-uri colorate cu vopsea”, a precizat Anda Costin.

Totodată, elevii au avut prilejul de a-şi încerca norocul în cadrul unei tombole unde au putut câştiga cărţi, creioane colorate, ornamente pentru Crăciun sau maşinuţe.

 

Punte între generaţii

Iniţiativa liceenilor a fost susţinută atât de părinţi, cât şi de reprezentanţii şcolii gimnaziale.

„Revin cu foarte mult drag aici, e ca şi cum m-aş întoarce acasă, pentru că aici au fost formaţi şi copiii mei. Sprijin orice iniţiativă a elevilor de câte ori am ocazia şi de câte ori mi se solicită sprijinul”, a menţionat Simona Filip, părinte implicat în activitate.

La rândul său, prof. Gabriela Mihai, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 1, a menţionat: „I-am primit pe copii cu drag din nou la şcoală. Credem că de aici au învăţat să se aplece către cei din jurul lor, iar astfel pot constitui modele pentru copilaşii mai micuţi”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târg de Crăciun organizat, în scop caritabil, de Clubul de voluntariat al Colegiului „Petru Rareş”, la Şcoala Gimnazială Nr. 1.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Târg de Crăciun organizat, în scop caritabil, de Clubul de voluntariat al Colegiului „Petru Rareş”, la Şcoala Gimnazială Nr. 15.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei