Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 285 (5492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Platformă educaţională electronică de tip eLearning, la USV

Vineri, 6 Decembrie 2013 (15:54:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţii şi profesorii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vor beneficia de o platformă educaţională electronică de tip eLearning, de o infrastructură de date modernă, prin intermediul căreia întreaga comunitate academică va avea acces la cursuri, materiale educaţionale, la cel mai înalt nivel tehnologic.

Implementarea acestui tip de portal a fost posibilă în cadrul proiectului “Dezvoltarea unei platforme informatice de tip E-educație care va susține electronic procesul educațional desfășurat de Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava”, demarat de USV la finele anului 2011 şi finalizat în această lună.

Complementară instruirii tradiţionale, platfoma este funcţională de circa două săptămâni, în prezent aceasta fiind populată cu materiale didactice. Potrivit prof. univ. dr. Dan Alin Potorac, membru în echipa de implementare, „până la această oră au fost încărcate circa 630 de cursuri. Studenţii au fost anunţaţi de funcţionalitatea platformei şi deja au fost accesări”.

La rândul său, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, managerul proiectului, a arătat că ”proiectul duce la eficientizarea procesului de învățare, portalul permiţându-le celor implicați în activitatea academică, studenți și cadre didactice, accesul la cursuri electronice online și offline”.

Acesta a mai precizat că valoarea proiectului este de peste 5 milione de lei, iar achiziţiile care s-au făcut în cadrul proiectului (de software şi hardware) au fost cele mai semnificative din istoria universităţii sucevene.

Pe lângă cursurile şi colecţia de materiale didactice ce va putea fi accesată, prin intermediul portalului va fi facilitată şi comunicarea dintre cadrele didactice şi studenţi cu ajutorul unui forum de discuţii.

Pentru toți studenții universității, dar și pentru toate cadrele au fost create conturi de utilizatori ai platformei educaționale, numărul acestora fiind de circa 17.000, potrivit reprezentanţilor de proiect.

Parteneri în acest proiect au fost firmele Siveco şi Asist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Platformă educaţională electronică de tip eLearning, la USV.
 Vizualizări articol: 1712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Platformă educaţională electronică de tip eLearning, la USV5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei