Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 285 (5492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: E obligaţia lui Băsescu să depună plângere la DNA dacă cunoaşte vreo faptă de corupţie

Vineri, 6 Decembrie 2013 (19:23:48)
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Lancrăm, comentând acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa, că şeful statului, în calitate de înalt funcţionar public, ar trebui să depună o plângere la DNA dacă are cunoştinţă despre o faptă de corupţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.Premierul Victor Ponta a declarat, vineri după-amiază, la Lancrăm, unde s-a aflat pentru a inspecta lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie şi unde a fost solicitat de jurnalişti să comenteze acuzaţiile şefului statului, că nu a urmărit ce a spus preşedintele, deoarece are treabă de obicei."Nu, eu am treabă de obicei. Domnia sa nu are", a spus Victor Ponta.Întrebat ce părere are despre faptul că a fost acuzat că este corupt, Ponta a răspuns că, în acest caz, este obligaţia preşedintelui, ca înalt funcţionar public, să depună o plângere la DNA dacă are cunoştinţă despre o faptă de corupţie."Sunt convins că a şi depus o plângere la DNA astăzi (vineri - n.r.). E obligaţia domniei sale, ca înalt funcţionar public, dacă cunoaşte vreo faptă de corupţie să meargă azi la DNA şi să depună o plângere. A depus azi? Atunci, dacă nu a depus, hai să vorbim de lucruri serioase", a spus Victor Ponta.Premierul a inspectat, vineri după-amiază, lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie, oprindu-se la nodul rutier de la Lancrăm, unde este şi sediul companiei care face lucrările pe un tronson, Straco.Preşedintele Traian Băsescu declara, joi, că Victor Ponta este un premier "profund corupt", care încearcă să-şi ascundă corupţia sub acuzaţii, şeful statului enumerând, în acest context, subiectele legate de Roşia Montană, de memorandumul cu FMI şi de acciza la combustibil."Victor Ponta este un prim-ministru corupt profund, care încearcă să îşi ascundă hoţia sub acte normative. A încercat să facă să dispară pur şi simplu 380 de milioane de dolari pe care ni-i datora Rompetrol, ascunzându-se sub o lege care a fost declarată, din păcate pentru el, neconstituţională", spunea şeful statului.El a continuat: "Victor Ponta este corupt pentru că a încercat să îşi ascundă sub o lege aranjamentele pentru Roşia Montană în loc să fi parcurs circultul normal, prin care Guvernul îşi asumă atribuţiunile constituţionale pe care le are".Potrivit şefului statului, premierul este corupt pentru că "a luat 2.800 de hectare pământ de la Academia Agricolă şi le-a transferat la Consiliul Judeţean Brăila".Preşedintele l-a mai acuzat pe Victor Ponta că "este profund corupt" pentru că îl sprijină şi îi facilitează lui Sebastian Ghiţă, patronul Romania TV, foarte multe contracte."Da, este corupt", mai spunea Băsescu despre premierul Ponta, precizând că dovezile sunt chiar actele normative pe care preşedintele PSD "le-a făcut la presiunea baronetului lui".Întrebat dacă a sesizat Parchetul cu privire la aceste acte de corupţie, preşedintele a spus: "Deocamdată sunt acte normative. Când o să-i vină timpul. L-am sesizat la fel cum a sesizat şi el cu fiica mea".
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: E obligaţia lui Băsescu să depună plângere la DNA dacă cunoaşte vreo faptă de corupţie.
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: E obligaţia lui Băsescu să depună plângere la DNA dacă cunoaşte vreo faptă de corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei