Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 285 (5492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De după gratii

Primele mărturisiri ale unui condamnat în dosarul uciderii valutistului Căjvănean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei şase suceveni judecaţi şi condamnaţi în dosarul tâlhăriei urmate de moartea valutistului Cristian Căjvănean, unul din cazurile care au şocat cel mai mult în ultimii ani opinia publică din Suceava, a vorbit cu reporterii Monitorului de Suceava despre fapta în care a fost implicat.

Alin Novac, din Dumbrăveni, acum în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat definitiv şi irevocabil la 15 ani de închisoare, fapta cea mai gravă pentru care a fost judecat fiind tâlhăria urmată de moartea victimei. Închis la Penitenciarul Botoşani, tânărul a solicitat să vorbească cu un reporter al Monitorului de Suceava şi ne-a dat unele declaraţii şocant de sincere, declarând că se va întoarce în libertate suficient de tânăr pentru a-şi reface viaţa. Alin Novac şi-a exprimat părerea de rău că un copil a rămas fără tată, însă, pe de altă parte, a spus că nu poate avea foarte multe regrete atât timp el nu a participat efectiv la agresiunea care a dus la deces.

 

Dosarul Căjvănean pe scurt

Fapta pentru care Alin Novac a fost condamnat la 15 ani de închisoare s-a petrecut pe 20 iulie 2009. În acea zi, Cristian Constantin Cajvănean a strâns banii de la mai multe case de schimb valutar şi s-a îndreptat spre casă. Conform anchetatorilor, era filat de mai multe zile de gruparea de şase tâlhari care avusese, de altfel, mai multe tentative de a-l ataca, eşuate în ultimul moment.  

Pe o alee ce trece exact prin faţa blocului său, doi indivizi l-au atacat pe Căjvănean, unul dintre agresori lovindu-l de două ori cu o bâtă în cap. Autorii au fugit cu aproximativ 400.000 de lei, bani care au fost împărţiţi ulterior pe un câmp dintre Ipoteşti şi Bosanci. Valutistul tâlhărit a mers pe picioarele sale în apartamentul său şi apoi a coborât tot pe picioarele sale, când o ambulanţă a sosit la faţa locului. Din păcate, leziunile pe creier pe care le-a suferit acesta în urma loviturilor încasate aveau să-i fie fatale după mai multe zile de comă la Spitalul Judeţean Suceava. 

Cei doi agresori care l-ar fi atacat efectiv pe valutist au fost identificaţi în persoana lui Gheorghe Anton, zis „Legionarul”, şi Iulian Spatariu. Primul a recunoscut totul şi a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare. Celălalt nu a recunoscut nimic şi are o condamnare de 22 de ani, care însă nu este definitivă. Spatariu este singurul care nu a fost condamnat definitiv, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dispunând internarea acestuia într-un centru de specialitate în vederea efectuării unei expertize psihiatrice. 

Ceilalţi inculpaţi din dosar au fost condamnaţi definitiv la următoarele pedepse: Constantin Lungu – 19 ani, Alin Novac – 15 ani, Dan Platoc – 13 ani şi Vasile Crasi – 10 ani.

 

A fost şoferul atacatorilor însă, au susţinut anchetatori, a ştiut mult mai multe 

După cum rezultă din rechizitoriul de trimitere în judecată, Alin Novac a avut rolul de şofer şi i-a aşteptat pe cei doi atacatori la câteva sute de metri de locul faptei. I-a preluat cu maşina şi s-au îndreptat apoi spre locul în care au împărţit banii. Novac este acuzat însă că nu a fost deloc străin de planul de tâlhărire, având chiar un rol important în pregătirea atacului.

 

„Jumătate din acuzaţiile împotriva mea nu sunt adevărate”

El a fost ultimul prins dintre cei şase, fiind extrădat din Anglia. Alin Novac susţine că nu s-a sustras cercetărilor şi s-a prezentat la poliţie atunci când a aflat că este căutat de Interpol.

„Am vrut să vin acasă să fiu judecat, să-mi iau pedeapsa pe care nu aveam cum să o evit. Rolul pe care l-am avut la comiterea faptei rezultă clar din rechizitoriu, eram la 800 de metri de locul comiterii faptei, cu maşina...Am cerut nişte probe în favoarea mea, dar mi s-a respins tot. Jumătate din acuzaţiile împotriva mea nu sunt adevărate”, spune Alin Novac.

 

Cum se apără Novac: „Eu m-am dus la furt, nu să omor pe cineva... ”

Alin Novac spune că nu există nici o probă împotriva sa cu privire la alte tâlhării comise asupra unor valutişti, iar în cazul morţii lui Căjvănean nu a ştiut că există o bâtă şi o bară metalică pregătite pentru atac.

„Eu nu am ştiut de corpurile contondente ascunse într-un gard viu înainte de atac. Nicăieri în dosar nu scrie că eu am ştiut de bâta cu care a fost lovit. Atâta timp cât eu nu am ştiut cum o să fie deposedată victima, nici nu aveam de unde să bănui că ar putea să moară. Credeam că i se va smulge geanta cu bani şi atât. Una e să furi şi alta e să omorî, eu m-am dus la furt, nu să omor pe cineva... ”, susţine Novac.

 

Ce regrete are Novac

Tânărul de 29 de ani a evitat să spună că pedeapsa de 15 ani este mare.

„Pedeapsa este mare în comparaţie cu cât plătesc ceilalţi. Dar comparativ cu fapta nu plătesc mult. Omul acela nu se mai întoarce din mormânt...”, a declarat Alin Novac.

Îl întrebăm ce regretă cel mai mult.

„Regret că a rămas un copil mic fără tată. Noi, mai devreme sa mai târziu, ne eliberăm, dar pentru familia lui nu se mai poate face nimic. Îmi pare rău de copil, de nevastă, de părinţii lui, e urât, foarte urât ce s-a întâmplat...”,a mai spus Novac. 

 

„Dacă eu comiteam de unul singur o faptă de omor nu luam mai mult”

Chiar dacă pe tot parcursul discuţiei a evitat să spună că pedeapsa pe care o are de ispăşit este prea mare, Alin Novac a afirmat asta indirect.

„Dacă eu comiteam de unul singur o faptă de omor nu luam mai mult. Maximum 15-16 ani. A fost un caz mediatizat, persoana decedată cunoscută, toate au contribuit la pedeapsa finală”, este de părere Alin Novac.

Deţinutul spune că singurul pe care îl cunoştea dinainte de comiterea faptei este Constantin Lungu, considerat unul din capii grupării.

 

Cei şase şi taberele din penitenciar

Alin Novac avea două maşini de taxi în Suceava şi spune că intra în contact des „cu oameni mai buni şi mai răi”.

Lasă se se înţeleagă că este nemulţumit că Dan Platoc, „zis Caşuba”, care a mai avut condamnări anterioare, a primit doar 13 ani de închisoare.

„ El (n.r.Caşuba) a vrut să ne împartă în două tabere în arest şi parţial a reuşit, unii să ia totul asupra lor, iar el să iasă afară cât mai repede... promitea că ne ia apartamente şi altele... Eu nu am fost de acord cu taberele şi de aceea nu am declarat nimic despre alţii. Eu recunosc din start că am greşit, nu avea rost să spun minciuni şi mai departe”, a spus Alin Novac.

 

Semnele de întrebare aruncate de Novac cu privire la cel care a recunoscut totul

Este unul dintre cei trei învinuiţi din dosar care nu a acceptat să recunoască  acuzaţiile din rechizitoriu. Aşa se explică şi de ce a luat o pedeapsă relativ mare, în comparaţie cu alţi învinuiţi.

„Eu am dat declaraţii foarte scurte şi clare. Am escortat gruparea şi am fost la locul unde s-au împărţit banii. Dar nu am ştiut de obiectele contondente aduse la faţa locului dinainte de atac. Niciodată nu mi-am imaginat că se poate ajunge la omor”, spune Alin Novac.

Mare parte din rechizitoriul de trimitere în judecată conţine probe rezultate în urma declaraţiilor date de Gheorghe Anton „Legionarul”, primul care a recunoscut comiterea faptelor. 

„Legionarul a spus adevărul doar până la un anumit punct, cât i-a convenit. Pun şi eu o întrebare: dacă până la urmă Legionarul a dat cu parul în cap şi nu Spatariu? El (n.r. Legionarul) a luat 12 ani de închisoare, e condamnat deja de mult, şi peste câţiva ani iese. Nu ştiu cât este de corect”, a mai spus Alin Novac.

 

Nici unul dintre cei şase nu are sânge să omoare pentru bani, crede Novac 

L-am întrebat pe Alin Novac de ce a acceptat să participe la „furtul genţii” valutistului, cum spune el.

Susţine că nu foamea de bani l-a tentat neapărat.

„Nu aveam nevoie de bani în mod special. Bani aveam. S-a întâmplat pur şi simplu. Hai până acolo, am zis toţi... nu am dat importanţă şi nu am realizat la ce se poate ajunge”, a încercat să minimalizeze gravitatea faptei Alin Novac.  

Tânărul din Dumbrăveni a refuzat să vorbească despre ce s-a întâmplat cu banii şi cum s-au împărţit aceştia, spunând doar că Dan Platoc „Caşuba” s-a ocupat de asta.

Deşi o parte dintre cei condamnaţi au o bogată activitate infracţională în spate, Alin Novac spune că nici unul nu era dispus să omoare pentru bani. 

„Nu ştiu dacă vreunul dintre noi are sânge să omoare pentru bani, oricât de mulţi. Nimeni nu a vrut să moară omul”, a mai spus acesta.

 

Din 2022 se poate gândi la libertate

Alin Novac a ispăşit deja trei ani de închisoare, începând din  noiembrie 2010.

Până nu va executa 11 ani şi 3 luni din pedeapsă nu se poate gândi la eliberare condiţionată.

„Până în 2022 nu se poate vorbi de eliberare condiţionată. Dacă nu se poate mai repede, în 2025 mă eliberez la termen. Chiar dacă vreau să mai stau aici, după 2025 nu mă mai ţine nimeni”, glumeşte condamnatul. 

Va ieşi, aşadar, de la „răcoare” în jurul vârstei de 40 de ani, poate chiar mai repede.

„Vreau să mă apuc de şcoală, să fac liceul, că am doar opt clase. Dacă voi fi sănătos o să mă eliberez suficient de tânăr pentru mai face ceva în viaţă. E păcat că se pierde tinereţea aici, dar e prea târziu, ce pot să mai fac”, şi-a rezumat regretele şi planurile de viitor Alin Novac. 

 

Crede că avocaţii nu l-au ajutat în nici un fel şi susţine că unul l-a înşelat

Alin Novac spune că pe parcursul procesului, avocaţii au avut un rol decisiv în pedeapsa pe care a încasat-o, însă nu pozitiv. A dat puţine declaraţii pentru că aşa a fost sfătuit, iar acum îşi dă seama că a greşit.

Acesta susţine că unul dintre avocaţi, Cătălin Pintea, l-a înşelat. Novac i-ar fi trimis prin intermediul tatălui său suma de 3.000 de euro, pentru a-l reprezenta la recursul judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Avocatul, susţine Novac, nu ar mai fi venit la Penitenciar, conform înţelegerii, pentru a semna contractul şi nu a mai răspuns la telefon.

Contactat telefonic, Cătălin Pintea a respins acuzaţiile şi a explicat cum stau lucrurile din punctul său de vedere.

„Am într-adevăr o chitanţă pentru consultanţă cu dumnealui, de 3.500 de lei. Restul sumei, până la 3.000 de euro, i-am restituit-o prietenei lui, în momentul în care nu a vrut să mai semneze contractul. El nu a înţeles că nu puteam să-i dau înapoi şi cei 3.500 de lei, aceştia sunt bani pe chitanţă, pentru consultanţa pe care i-am oferit-o. El nu a înţeles asta şi vrea acum să mă discrediteze”, susţine Cătălin Pintea.

Alin Novac a înaintat o plângere penală împotriva avocatului.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele mărturisiri ale unui condamnat în dosarul uciderii valutistului Căjvănean.
 Vizualizări articol: 8322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Primele mărturisiri ale unui condamnat în dosarul uciderii valutistului Căjvănean4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Omoara fara remuscare si apoi rîd!? trimis de
( 6 dec 2013, 14:12:49
Majoritatea criminalilor cred ca au fost privati in copilarie de afectiune, fiind supusi unor violente fizice sau sexuale. Cei mai multi sunt psihopati, avand o personalitate instabila, violenta.
îAcestia ucid pentru a-si atenua ura pentru cei avuti sau din dorinta de putere, de dominare si razbunare, fiind marcati si de un puternic sentiment de inferioritate.

Omoara fara remuscare si apoi, la interogatoriu,spun ca n-au facut nimic, altii sunt de vina, etc.
2.   LAATU le..!!! trimis de
( 6 dec 2013, 14:19:15
daca nu ma insel ,citeste bine, au recunoscut fapta...
Ca nu s intregi la minte asta e evident...cum poti ptr bani sau orice alt motiv din lume sa ridici bata si sa i dai in cap unui om?
Au ceva lipsuri ,e evident...de educatie , traume in copilarie ... ei stiu si specialistii vor stabili...
3.   Comentariu trimis de
( 6 dec 2013, 14:31:30
asta nu inseamna ca nu vor raspunde in fata legii...
Totusi de ce individul care a ridicat efectiv bata a primit mai putin?
Daca toti au fost acolo , toti ar trebui sa plateasca la fel...
In ceea ce priveste avocatii... Pardon d le Catalin Pintea , dar toti sunteti la fel..luati bani multi , inselati lumea cu diverse chichite avocatesti , nu dati chitante ptr ca omului ii rusine sa ti ceara , si apoi va doare undeva de mersul dosarului...
O spun si o afirm din proprie experienta , o avocat de Radauti care a luat zeci de milioane lei , fara o chitanta , cu promisiuni si minciuni , ca da si la procuror ( de ce , n am inteles ...) ca...
Si dupa usa a si vandut dosarul pe alti bani grei....
Problema e ca Baroul Sorin Rusu ii apara pe toti excrocii astia, ca decanul sus mentionat desi ii faci o plangere , iti da unraspuns peste 56 sau 107 zile , fara nici o legatura cu plangerea ta , pan ce esti nevoit sa ti iei alt avocat si sa te lasi pagubas..
E o intelegere intre toti , asa ca fiti atenti la avocati...
E plina lumea de ei, nu ti place ceva , schimba l urgent,si cereti de fiecare data chitante...
Cunm vei demonstra ulterior inselaciunea?
Va spun eu ..faceti i plangere la Parchetul Curtea de Apel...pote nu reusesti mare lucru in dosarul tau , dar macar avizati procurorii cu cine au de a face si i mai urmaresc si pe d nii avocati cu ANAF ul ..
Eu asa o sa fac...
4.   Ce-a recunoscut avocatul...?!! trimis de
( 6 dec 2013, 15:18:48
Ca a primit 3000 de euro si n-a taiat chitanta decat pentru 3500 lei ?!!!
Probabil ca nu i se pare nimic ciudat la chestia asta.
Oare ANAF-ul ce ** pazeste?
5.   Da.. trimis de
( 6 dec 2013, 15:46:32
Nu mi se pare ca i s-a dat mult, ci ca autorii au luat cam putin.
6.   Pedeapsa capitala pt aceste gunoaie trimis de
( 6 dec 2013, 15:51:01
sper cand sor libera sa va omoare si pe voi cei ce iati judecat cu asa pedepse blande,aceste animale trebuiau condamnate la munca in folosul familiei victimei pana la exterminare.
7.   Voi lingaii cucului cresteti doar cu 10% traficu trimis de
( 6 dec 2013, 16:35:32
V-au sters pentru ca santeti anormalii firii. V-o mai dau eu la cioc din cand in cand, sa creasca traficu si importanta voastra da nu se renteaza.Bai pacalicilor cancanu ieftin nu prea mai vinde la romani.
8.   | "amice MJOLLNIR, esti…idiot! trimis de
( 6 dec 2013, 17:19:55
Ca sa citez din clasici.
9.   Iarasi eu sant cel "nebun" prin absensta trimis de
( 6 dec 2013, 17:40:12
s-au sters uar niste comenturi ale lu MJOLLNIR unde ma injura de mama.
10.   * trimis de
( 6 dec 2013, 17:44:45
jivine, bizoni, contemporani cu .. ura
citesc, clipesc, mă minunez ( nu uit )
unii clipesc pe licurici gudurând cenzura
poate-poate fraza lor un sens a dibuit

alţii, cu bretonul de la izmene la glezne
citesc amuzaţi şi ( -şi) comentează-n gând
ce peroraţii de manguste p'aici?! e lésne
că un conflict 'năbuşit va (re)izbucni curîndhappy
11.   ** trimis de
( 6 dec 2013, 17:54:24
Monitorule, te rog, ia sama ... nu-i şagă
cenzura-i ca o uşă butantă ( negreşit)
multora (...) www monitorul.sv le e dragă
pentru că o felie de "realitate" aici au găsit

dar voi ciuntiţi acea felie. da, voi ... constant
băgaţi ( nuş' de ce?! ) drujba-n libera exprimare
cititorii vor considera ( natural ) asta alamant

( PS: să nu vă-ntrebaţi, pe viitor .. de ce, oare?! )

11.1  RE: ** trimis de
( 6 dec 2013, 18:10:25
Păi da, că altfel nu ar mai avea loc comentariile pline de tâlc și înțelepciune ale docentului jiji.
Unu' ca Mjolnir nu poate fi tolerat în detrimentul golanului incult, care nu face altceva decât să provoace.
Și exact el reclamă apucături securiste.
Ăla ar trebui să posteze numai la monitorul de Socola.
12.   Ignorați personajele toxice trimis de
( 6 dec 2013, 17:57:39
Nu intrați în contact cu tembelul paranoic, semianalfabet, agitator, cu apucături de jivină turbată.
Și iar mă văd nevoit să-l citez pe prostul forumului:
”Un conducator BUN e acela cand invata sa se fereasca de cretini”.
13.   Starpitura cu obstinatie citeaza din mine trimis de
( 6 dec 2013, 18:12:43
gaga asta crede ca daca se lipeste de imaginea mea devine "mai bagat" in seama. e un paradox al tatonarii psihologice, adica sa injuri ceea ce nu esti dar doresti cu disperare sa ajungi.
14.   Mă faci să râd trimis de
( 6 dec 2013, 18:21:28
Băh, da' ce studii aprofundate de psihologie ne expui tu aici...
Împăiatule, îți garantez că nici măcar un câine care trage să moară n-ar renunța la soarta lui, ca să ajungă ca tine.
A fi ca tine e un blestem, o pedeapsă crâncenă.
Iar tu, îți meriți soarta!
14.1  RE: Mă faci să râd trimis de
( 6 dec 2013, 18:29:31
Și în totala ta incapacitate, n-ai observat că ți-am acordat un pic de atenție doar noi, ăia pe care îi înjuri(și te înjură) de zor.
În rest...ești TOTAL IGNORAT!
Ești nimeni...
Tocmai de asta o să te ignor și eu de-acu' încolo, poți să scoți pe gura aia imundă a ta oooorice vrei tu, nu-mi mai voi pleca privirea peste inepțiile unui sărman golan pârât, incult, și cu evidente probleme de psihocucu.
Hai pașol de-aici că m-ai plictisit...
15.   Comentariu trimis de
( 6 dec 2013, 20:32:05
Da ..ma intreb: oari nu l or banat pe MJOLLNIR ca m o facut ,, matusca.." ?
Cum si o fi permis? poati m o si injurat , ca n am bagat di sama..
Daa..sigur de aia l or banat..
Ca domnii aistia di la oras stiu ci i raspectul ptr oaminii in varsta...
De aia , domnu Gigi... iti spui io...
Poati m o si injurat , ca nu mi aduc aminti...de spus o spus el multi , da n am priceput,ca n aveam ocilarii ..pe cine sa sii spurcat ase?
S amu nici nu ami poci citi ,ca nu mai iesti... l or banat, na..!!!
16.   Comentariu trimis de
( 6 dec 2013, 20:33:45
nu mai poci citi...spusei,n am ocilarii , da di feliul meu is intelectuala...cu patalama..
16.1  RE: Comentariu trimis de
( 6 dec 2013, 21:30:41
Bună seara!
Uite că a fi intelectual, nu e suficient pentru a satisface condiția de compatibilitate cu saitul pe care cu toții(?) ne putem exprima liberi(?).
Ba dimpotrivă, cu cât știi(și spui) mai multe, cu atât vei fi mai cenzurat(banat).
Cu toții mai trântim cu bota-n baltă, ne mai ponegrim unii pe alții, ne mai spunem păsurile, mai tolocănim exact aiurea uneori...
Într-un cuvânt, suntem oameni toți(în afară de unul).
Însă n-ai cum să nu te întrebi, cum de anumite comentarii, de fapt adevărate provocări, rămân mereu nestingherite pe sait, în timp ce altele sunt șterse în mod constant.
E suficient să rulezi pagina de comentarii, și n-ai cum să nu observi șiragul de ”mărgăritare” strălucind pe firmament.
Sunt luminițele de veghe, care nu se sting niciodată, fiind ”alimentate” de cei ce au grijă ca nimeni și nimic să nu perturbe actuala stare a sistemului.
O fi importantă numai regula privitoare la limbajul licențios?
Dar CONȚINUTUL mesajelor ”de neclintit” nu stârnește vigilența cenzorilor?
Ce-i orbește pe adminii saitului, nepriceperea, sau complicitatea?

p.s.
Recunosc, nici comentariile mele nu-s tocmai angelice, da' parcă nu puteam să stau să mă uit cum își face de cap derbedeul.
Însă acum, fiind pe deplin convins ”ce și cum”, nu-l voi mai interpela pe slugoiul provocator.
Iar tu, monitorule, nu uita că mulți și-ar dori un RAGNAROK la ei pe sait...
16.2  RE: Comentariu trimis de
( 6 dec 2013, 21:33:43
Nu contează "patalamaua",consider că modul de exprimare şi bunul simţ e mai presus de toate.
Chiar nu ştiu unde a dispărut Ragnarok,cred că s-a transformat în Majolnir şi din cauza asta l-a banat ?
17.   Gigi & Mjolnr trimis de
( 6 dec 2013, 22:56:42
"Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!"
18.   Comentariu trimis de
( 6 dec 2013, 23:05:00
stati asa ..deci Ragnarook nu are voie sa posteze?

De ce ? si nu va mai posta ? De ce ?
Banuiesc ,,,si mie mi s a intamplat ...atingeam anumite personalitati politice , in deschisa campanie , si articolele publicate erau platite de unii sau altii..
Nu ne vine sa credem , dar sub masca unei democratii trambitate s a ajuns extrem de repede la o tiranocratie ...
Este legal si cinstit sa banezi un postac doar ptr ca vorbeste deschis despre functionari care tocmai aceste drepturi tre sa le apere?
Nu limbajul deranjeaza , ci afacerea Monitorul de Suceava---care publica doar ce vor muschii lor ,in functie de sumele primite..
Pe mine m au banat ca am criticat trecutul securisto tradatoriu al unui candidat liberal...nu l am injurat , am cerut sa treaca in esalonul doi..
Nu l cunosteam nici pe el ,nici pe contrcandidat...

19.   Comentariu trimis de
( 6 dec 2013, 23:12:33
Nu conteaza patalamaua... am vrut doar sa subliniez ca nu limbajul si greselile de ortografie deranjeaza , ci faptul ca cei vanduti pe treizeci de arginti, trebuie sa joace dupa cum li se canta...
Ca Monitorul de Suceava nu i un ziar intelectual , ci de publicitate...se publica ceea ce se plateste ..
l au banat pe unul?
Continuam...
19.1  RE: Comentariu trimis de
( 6 dec 2013, 23:27:40
Caracterul vulcanic, spiritul liber, simțul umorului, puterea de a risipi ceața ignoranței,
multe cărți citite, abilitatea de a percepe cu exactitate ceea ce se petrece
în ”mediul îconjurător”, ei bine...toate astea te fac un comentator incomod.
Cea mai simplă metodă de a-l combate este să-l banezi.
Acuma-s curios, la gâtul cui o să mai sară ”VIP”-ul de mahala, atât de bine tolerat pe acest sait.
20.   Comentariu trimis de
( 6 dec 2013, 23:21:13
am recit pe NEAGIGI..adica asta nu jigneste si nu injura?
HEIIIII....!!! Tiberiu si Avram!!!!
Daca esti un redactor cinstit...reciteste l pe NEAGIGI si baneaza l!!!!
20.1  RE: Comentariu trimis de
( 6 dec 2013, 23:31:59
Păi ce spuneam eu mai devreme: rulează pagina și ai să vezi șiragul de ”mărgăritare”.
Ehii, da' alea-s nevinovate, nu-s altceva decât cugetările inocente ale unui cetățean onest!
No reason to be censored!
20.2  RE: Comentariu trimis de
( 7 dec 2013, 06:49:22
nu dragă ( GRATIELA) , SĂ NU-L BANEZE !
tocmai de (la) asta ne-am "luat"
încalci legea ? mda, atunci să te cenzureze
altfel...NIMENI SĂ NU FIE BANAT !happy
21.   Comentariu trimis de
( 7 dec 2013, 09:17:12
de acord ...asa mi se pare corect si cinstit...
Te baneaza la Scoala, te baneaza la Primarie, te baneaza la Politie , te baneaza la Prefectura, te baneaza la Monitorul , te baneaza oriunde indraznesti sa faci opinie separata si pur si simplu nu poti inghiti minciunule si prefacatoriile lor..
Totul ptr bani si afaceri .
De ce sa comentam ,noi, cetatenii de rand ,faptul ca insasi Politia fura din depozitul pe care aveau datoria sa l pazeasca?
Chiar de ce mi ar pasa mie ca astia din Politie isi fac averi incomensurabile, instrumenteaza dosare dupa obraz si cheltuiala, aresteaza pe cine vor cand vor si hotarasc destinele oamenilor in functie de cum bate vantul dinspre Ucraina..?
L au banat pe... si pe ... ca cetatenul de rand sa nu priceapa cum functioneaza sistemul politist-parchet - avocat - judecator in jud Suceava...
Atata vreme cat va exista fenomenul contrabandei de tigari, d le Avram si Tiberiu, va exista coruptie in sistemul acesta...
Un politist onest ,de la Cucuietii din Deal, unde tigarile ajung doar la 7 lei pachetul , mi a spus ca acest fenomen -al contrabandei de tigari,nu se vrea a fi eradicat, de catre insasi Politia Romana...
Fiecare dintre noi, simpli catateni , avem de suferit...
Se invart sume uriase, tigarile acestea nu pleaca pe piata libera ,ci marea majoritate se transforma in alte marci de tigari in fabricute legale sau ilegale,.
Adevarul despre contrabanda de tigari este mult mai dureros, d le Avram , si l stiti si dumneavoastra cum il stiu marea majoritate a romanilor...
Traficul e de o amploare nebanuita...si aci se lupta in sistemele institutionale vare sa fure mai mult..
Pleaca PDL ul , USL ii da jos de pe scaune si se pun ei..
HAi , il punem pe ALA la conducerea IPJ ----cu cateii de colectare si tot asa..

22.   Comentariu trimis de
( 7 dec 2013, 09:26:05
D le Avram , nu s lamurita cu un aspect : cat de prosti ne credeti? , cat de prosti tre sa fim?
Revolta mocneste..cand va izbucni? cand tinerii acestei natii se vor intoarce in tara...
Sunteti un fin psiholog , cunoasteti psihologia colectiva banuiesc...
Tinerii si forta activa a acestei tari este plecata , ca asa tre anihilati , ei muncesc din greu , a prost , sa si incropeasca un locsor al lor, si aici ..ceilalti acapareaza...sute de hectare , fabrici , resurse ...tot...
Nu va mai obositi sa ne banati... vin cei pe care i am amintit...
23.   Manuela alias gratiela nu tebuie sa fiti trimis de
( 7 dec 2013, 21:07:59
Voi chiar santeti prosti si pe deasupra ticalosi agresivi pt. ca aveti protectie securista. Aveti in sange apucaturile securiste pt. ca mediul din care va trageti , au parinti , rude care au fost ciripitori. securismul bolsevic a decimat gena de roman liber in astia 50 de ani.
24.   Baai ...GHIORGHI ! trimis de
( 8 dec 2013, 11:07:56
Gratiela este prenumele meu...ti am mai repetat de cateva ori...
Ca , spre deosb de..., fara pseudonim...fara afiliere..
Ma intreb cat de destept te crezi domnia ta..?
Ai un fix cu securistii, da nu poti sa i mirosi...ca esti prostanac si incult....punct..
Vii iute , spui fraza memorata trei zile in fata oglinzii si ti freci mainile fericit: Le am spus o !!!
Da , ai spus o...
Si mai si crezi ca de la tine bate gongul....
Ai cumva dreptate : securismul bolsevic ( iaca te citez...!!!) si a pus amprenta pe gena romanilor..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei