Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 256 (5463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Primăria Suceava a obținut o finanțare de opt milioane de euro pentru modernizarea a zece străzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat contractul de finanţare pentru un proiect în valoare de opt milioane de euro prin care urmează să fie modernizate zece străzi din municipiul reşedinţă de judeţ. Ion Lungu a explicat că proiectul Primăriei Suceava a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, iar banii sunt asiguraţi din economiile realizate la alte proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.

Lungu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că proiectul prevede modernizarea bulevardului George Enescu, care ar urma să fie lărgit pentru a fi amenajate spaţii de parcare în aşa fel încât circulaţia rutieră să se facă pe patru benzi de circulaţie. De asemenea, vor mai fi modernizate străzile Universităţii, Traian Vuia, Cernăuţi, Grigore Alexandru Ghica, Plevnei şi Cuza Vodă. Tot în cadrul proiectului vor fi modernizate pasajul de cale ferată şi podul de peste râul Suceava din Iţcani, precum şi două poduri de pe străzile Cuza Vodă şi Plevnei.

Primarul Sucevei a spus că proiectul ar trebui finalizat în luna iulie 2015, iar în perioada imediat următoare vor fi demarate procedurile pentru organizarea licitaţiei publice în vederea desemnării constructorilor.

Pe de altă parte, Ion Lungu a precizat că în colaborare cu administraţia judeţeană va fi realizat un proiect pentru modernizarea zonei centrale a Sucevei, în jurul Palatului Administrativ. Lungu a precizat că în centrul Sucevei va fi amenajată o zonă pietonală, până la intersecţia dintre străzile Ştefan cel Mare şi Mitropoliei.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să-l felicite pe Ion Lungu şi Consiliul Local Suceava pentru obţinerea finanțării de opt milioane de euro pentru modernizarea celor zece străzi din Suceava.

„Opt milioane de euro înseamnă foarte mult, în condiţiile în care nevoia de finanţare este foarte mare. Iar acest nou proiect va ajuta România la creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene. Este un proiect ambițios care rezolvă şi câteva probleme sensibile pentru Suceava, şi în special pasajul de cale ferată şi podul de peste râul Suceava din Iţcani”, a spus Nechifor. Făcând referire la proiectul de modernizare a zonei centrale, el a precizat că Suceava începe să capete un profil de adevărat municipiu capitală de judeţ. Şeful administraţiei judeţene a declarat că speră ca zona centrală a Sucevei să se transforme într-o adevărată piaţetă publică „aşa cum îi stă bine unui oraş european”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a obținut o finanțare de opt milioane de euro pentru modernizarea a zece străzi.
 Vizualizări articol: 1503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Suceava a obținut o finanțare de opt milioane de euro pentru modernizarea a zece străzi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei