Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 256 (5463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cupa noastră, cupele lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De-a lungul vremii, cea de-a doua competiţie ca importanţă la nivelul fiecărei ţări, Cupa (purtând şi o denumire, de la ţară la ţară: „Del Rey”, „României”, „F.A.” etc.), s-a definit ca fiind „competiţia K.O.”, cum zice unul din tiparele comentatorilor echipaţi cu maximum un neuron. Asta, în traducere, ar însemna că surprizele sunt un lucru obişnuit, echipele din ligile inferioare nesfiindu-se să-i elimine pe „granzi”, un exemplu fiind ăla care mă doare pe mine de vreo 4-5 ani, când Alcorcon (pe atunci în liga a III-a) i-a dat lui Real un 5-1 absolut istoric... Cel mai frecvent, asemenea întâmplări au loc în Anglia, iar ele trebuie puse în legătură cu seriozitatea sistemului şi a jucătorilor, cu devotamentul, cu salariul, cu multe. La noi, de ani buni (buni pe dracu!) surprizele se limitează la prezenţă prin optimi sau sferturi de finală a câte vreunei rătăcite, cum a fost Sănătatea Cluj acum câţiva ani ori Ripensa Timişoara în ediţia actuală. Elimină şi ele, săracele, câte una sau două dintre panaramele de primă ligă, după care gata, îşi acceptă statutul de loseri. În nici un caz nu putem vorbi despre diferenţa mare de valoare ori de angajament în favoarea divizionarelor A, ci doar de noroc, ghinion, ceas rău şi altele asemenea. Am urmărit în această săptămână şi meciuri din Cupa Angliei. De fapt, din F.A. Cup (F.A. fiind abrevierea pentru Football Association), fiindcă tot acolo mai există o Cupă paralelă, că parcă tot nu le-ajunge cât joacă... Ei bine, ditamai Tottenham-ul a avut nevoie de multă trudă pentru a reuşi să o egaleze pe... Hull City! Şi să ducă astfel meciul în prelungiri. Unde a scăpat miraculos de eliminare. Evident că s-a ajuns la loviturile de departajare. Unde tot Hull a condus, fiind egalată la 4. S-a bătut apoi câte o „dublă” care putea fi decisivă, până la al 9-lea executant. Trebuia să-l fi văzut pe Chiricheş cum tot ceda rândul la execuţii, până când au mai rămas doar el şi portarul Friedl, cel de 197 de ani. Noroc că a apărat Friedl a 9-a lovitură, salvându-l astfel pe Chiricheş, venit la Tottenham cu mentalitatea de la Steaua, Ripensia ori Sănătatea, că-s tot una.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cupa noastră, cupele lor.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Cupa noastră, cupele lor3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei