Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 256 (5463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru modernizare

Aeroportul „Ştefan cel Mare” s-ar putea închide la începutul anului viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea s-ar putea închide la începutul anului viitor pentru urgentarea lucrărilor de modernizare. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că o decizie în acest sens urmează să fie luată împreună cu firma care realizează lucrările de modernizare a aeroportului. Nechifor a spus că închiderea aeroportului este necesară pentru a fi realizate lucrările de extindere şi modernizare a pistei de aterizare/decolare.

„Spargerea pistei va fi o lucrare de durată, pentru că lucrările sunt de mare amploare. Trebuie să fie făcute toate cele necesare în aşa fel încât pista să fie demolată şi reconstruită în timp util. Chiar dacă va fi iarnă, planul este ca din ianuarie constructorul să se apuce de treabă, iar în perioada martie – aprilie, când vremea va permite, să începem să turnăm partea de mixtură asfaltică elastică”, a explicat şeful administraţiei judeţene. Cătălin Nechifor a amintit că Tarom a decis să reia cursele de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, începând cu dat de 17 noiembrie a.c..

Nechifor a spus că odată cu schimbarea orarului de zbor, cursele aeriene Bucureşti – Suceava şi retur sunt profitabile pentru Tarom.

„În trecut au mai fost dificultăţi legate de Aeroportul <Ştefan cel Mare>. Ştim bine că în urmă cu doi-trei ani s-au pierdut doi operatori importanţi, Carpatair şi Blueair, şi tot din cauza condiţiilor legate de starea tehnică a aeroportului. Din acest motiv am decis, cu conducerea aeroportului, ca prioritatea să fie lucrările de modernizare. Cu cât scurtăm această perioadă de modernizare, cu atât va fi mai bine, iar din toamna anului viitor să putem relua activitatea completă pe aeroport”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Nu în ultimul rând, el a arătat că a discutat cu reprezentanţi din conducerea Regiei Autonome Romatsa, în vederea alocării sumelor necesare pentru instalarea noului sistem de navigație de tip ILS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aeroportul „Ştefan cel Mare” s-ar putea închide la începutul anului viitor.
 Vizualizări articol: 2117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Aeroportul „Ştefan cel Mare” s-ar putea închide la începutul anului viitor2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 2 nov 2013, 15:08:56
Daca treeebuie..trebuie!
2.   Coment trimis de
( 2 nov 2013, 15:44:26
Este o situatie imbucuratoare pentru executarea cat mai curand a lucrarilor la noul aeroport, ce va fi si o strategie economica,de turism si legaturi cu partea Bucovinei ocupate.Sistemul de navigare de tip ILS este indispensabil pentru zona noastra,fiind si unul dintre cele mai moderne pentru aeronavele de pasageri,comerciale cat si militare folosit pentru tote imprejurarile de situatii meteo ,cu o dirijare de precizie.Bine ca sunt si bani pentru executii dar si modul de lucrari trebuie urmarit ca sa nu se faca de mantuiala asa cum suntem invatati.
3.   Investitii trimis de
( 3 nov 2013, 02:56:34
Un proiect de anvergura...
4.   Adomnitei promite ca IASIUL va avea pista moderna! trimis de
( 3 nov 2013, 03:53:27
,,Adomnitei promite ca IASIUL va avea cea mai moderna pista de aterizare-decolare din Romania. Avioanele vor putea ateriza si in conditii de "vizibilitate zero"!
Aeroportul Iasi va avea, dupa finalizarea lucrarilor de prelungire, cea mai moderna pista de aterizare-decolare din Romania, cu o structura complet flexibila si cu posibilitati de aterizare in conditii meteo nefavorabile, a declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei.
Declarația a fost făcută în contextul unei vizite efectuate, împreună cu mai mulți consilieri județeni, pe șantierul de la Aeroportul Internațional Iași, unde se lucrează la prelungirea pistei de rulare.
'În prezent se lucrează cu 72 de camioane și 47 de utilaje de încărcare, săpare și profilare, adică buldozere, excavatoare, autogredere, cilindri compactori. Săptămâna trecută erau 60 de camioane și 37 de utilaje. Suntem aproape de nivelul optim de utilaje. Dacă ar veni un număr dublu, s-ar încurca unii pe ceilalți și nu ar avea atât de mult front de lucru. Lucrările sunt în grafic.(...)Costul pistei noastre va fi unul foarte bun. Pista din Iași costă mai puțin decât cea de la Cluj-Napoca, de exemplu.Acolo pista are 2.100 de metri, e rigidă și e realizată pe teren drept. La Iași pista va avea 2.400 de metri lungime, e flexibilă și în plus trebuie să mutăm un deal pentru a obține un profil corespunzător', a declarat Cristian Adomniței.

4.1  RE: Adomnitei promite ca IASIUL va avea pista moderna! trimis de
( 3 nov 2013, 03:55:09
În paralel cu lucrările la pistă, reprezentanții Aeroportului susțin că au în plan și dezvoltarea altor facilități pentru companiile aeriene.

'Ne preocupă încă de pe acum să putem dota Aeroportul cu echipamente pentru navigație satelitară. Din 2015 avioanele vor putea ateriza pe Aeroportul nostru în condiții de vizibilitate zero. Asta înseamnă atractivitate maximă pentru companii și o rată zero de anulare a curselor din cauza condițiilor de vizibilitate redusă. Este un proiect pilot în România și cred că vom reuși să îl realizăm', a afirmat Marius Bodea, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Iași.

Lucrările la noua pistă (flexibilă) de la Aeroportul Iași au început pe data de 7 august și sunt efectuate de asocierea Max Boegl România, SC Vega '93 SRL și SC UTI Grup SA, care a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea suprafețelor de mișcare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri.

Valoarea contractului este de aproximativ 139 milioane de lei, fără TVA. Termenul de finalizare este de 25 de luni, în acest termen inclusă și proiectarea. Lucrările vor include realizarea pistei de decolare — aterizare, căii de rulare, extinderii platformei și a drumului perimetral, instalației de balizaj, canalizării pentru ape pluviale, precum și a serviciilor de proiectare pentru toate cele menționate anterior. AGERPRES
5.   Re: comet trimis de
( 3 nov 2013, 08:39:24
Pe specialistii din Botosani îi întrec numai cei de la NASA.Deci şi prin urmare avem cu ce ne mândri şi noi sucevenii.
6.   Da ... trimis de
( 3 nov 2013, 10:58:32
Domnule "Obelix" o sosea ceva nu e inchideti ca doar ce ne trebuie sosele !? O sa ajuna Suceava "o colonie de huteriti" !
6.1  RE: Da ... trimis de
( 3 nov 2013, 15:00:37
ginecologia nonsensului din fundul unui cuvânt
te face să fii perspicace ca o tufă de leuştean
te strofoci să insulţi ( pi tăţ) ...îţi iei avânt
de-un rafting oral fad s-o pui, domnu "cetăţean"happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei