Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 256 (5463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Luaţi de stat

Doi frăţiori în vârstă de 3 ani şi 1 an, salvaţi din ghearele sărăciei şi de neglijenţa părinţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi frăţiori în vârstă de 3 ani şi 1 an au fost salvaţi din ghearele sărăciei şi de neglijenţa părinţilor de către reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava. În urma unei sesizări telefonice anonime, asistenţii sociali s-au deplasat în comuna Frătăuţii Noi, unde au găsit doi copilaşi nesupravegheaţi, flămânzi, murdari, care locuiau într-o locuinţă fără căldură. Unul dintre copii suferă de hipotrofie staturo ponderală severă, malformaţie ureche dreaptă, hepatită. Frăţiorii fac parte dintr-o familie dezorganizată, în care cei doi concubini lipsesc mult de-acasă, nu îşi îngrijesc copiii, îi ţin flămânzi, iar atunci când li se aduce ceva de mâncare, copilaşii sunt nevoiţi să împartă cu animalele care s-au aciuat pe lângă casă, o pisică şi un câine.

Un asistent social a povestit că i-a găsit pe cei doi copii singuri în locuinţă: „stăteau pe jos, pe podea, mâncau dintr-o pâine feliată, împreună cu o pisică, camera nu era încălzită, copiii erau foarte murdari şi îmbrăcaţi sumar. În locuinţă erau aruncate pe jos resturi de mâncare, haine murdare, respectiv lenjeriile de pat, diferite lucruri. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu vecinii, am aflat că mama copiilor părăseşte frecvent domiciliul, chiar şi noaptea, iar copiii rămân singuri în locuinţă, cu uşa încuiată, nesupravegheaţi”.

 

Promisiuni nerespectate

Mama micuţilor a povestit că băiatul în vârstă de 3 ani, cu grave probleme de sănătate (subponderal, prezintă retard psihic şi de limbaj sever, diagnosticat cu hepatită neonatală), nu este înscris la medicul de familie. După prima întâlnire cu asistenţii sociali, părinţii copiilor au promis, chiar şi în faţa Consiliului Comunitar Consultativ din cadrul Primăriei Frătăuţii Noi, că îşi vor înscrie copilul la medic, după care îl vor duce la Spitalul „Sf. Maria“ din Iaşi, în vederea efectuării investigaţiilor medicale. Ei au promis că vor igieniza locuinţa şi le vor asigura celor mici hrana necesară vârstei. În scurt timp, s-a dovedit că nici o promisiune făcută de părinţi nu a fost îndeplinită. Mai mult, mama micuţilor nu a mai permis reprezentanţilor Protecţiei Copilului să-i vadă copiii, cu care s-a încuiat în propria locuinţă.

Pe un geam uitat deschis, asistentul social a văzut cum „băieţelul se juca pe gresia din hol, care era foarte murdară, iar lângă el se afla un căţel care bea laptele din biberonul său. Copilul era parţial îmbrăcat, avea doar un tricou murdar, fără vreun alt obiect vestimentar, cu toate că afară era rece”.

În aceste condiţii, cu sprijinul poliţiei din comună, cei doi fraţi au fost luaţi de Protecţia Copilului în regim de urgenţă şi daţi în plasament unui asistent maternal profesionist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi frăţiori în vârstă de 3 ani şi 1 an, salvaţi din ghearele sărăciei şi de neglijenţa părinţilor.
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Doi frăţiori în vârstă de 3 ani şi 1 an, salvaţi din ghearele sărăciei şi de neglijenţa părinţilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei